Nevetség tárgyává vált a súlyos beteg kisfiú, Jameson

Forrás: jamesonsjourney.com -
rendellenesség Pfeiffer-szindróma mém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A négyéves gyermek komoly genetikai rendellenességgel látta meg a napvilágot, ami miatt az arca deformálódott. Az internet népe viszont egy csepp együttérzést sem mutatott.

A kisfiú édesanyja, AliceAnn Meyer látta meg, hogy az interneten csúfot űznek gyermeke képéből, akinek arca a Pfeiffer-szindróma nevezetű rendellenesség miatt deformálódott.

Forrás: jamesonsjourney.com

A képet az anya blogjáról szedték le, és változtatták át egy sértő mémmé. AliceAnn ahogy meglátta a fotókat, elindította a harcot az összes olyan felháborító tartalom ellen, amelyen fia szerepel, valamint egy megérintő bejegyzést is közzé tett az esetről.

“Ha nevetsz ezen a mémen, és megosztod, azt hiszem, pontosan tudnod kell, min is nevetsz. Szóval azok, aki kinevették, és megosztották azt a mémet, engedjék meg, hogy bemutassam nekik azt a fiút, akin szórakoztak. A neve Jameson. Ő egy nagyon is valóságos ember, aki Pfeiffer-szindrómával született” - írta az anya.

Forrás: jamesonsjourney.com

AliceAnn azt is elmondta, hogy egy véget nem érő harcot vív az ilyen képek ellen, mivel, ahogy sikerül eltüntetnie egyet, egyből feltűnik helyette sok másik. Hiába szerepel gyermek a képen, a jelentés után még várnia kell az elbírálásra is, ami szerinte nem helyes. Reméli viszont, hogy mindenki, aki elolvassa a posztot, kicsit érzékenyebb lesz az ilyen képekre, és legközelebb kétszer meggondolják, hogy mit osztanak meg.

Pfeiffer-szindróma - amikor a testünk az ellenségünk

Bár a Pfeiffer-szindrómás személyek egy súlyos genetikai rendellenesség áldozatai, ennek a betegségnek nemcsak fizikai, de komoly pszichés vonatkozásai is vannak az érintettekre nézve. De milyen lelki problémákkal szembesülnek, és hogyan vészelik át ép pszichével ezt az élethelyzetet a saját testükbe zárt betegek? Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.