A no makeup lényege az illúzión túl, hogy látványos és tapintható lesz a természetes szépség. Larion Oscar tanácsait követve most te is megélheted ennek az álomsminknek a varázsát.

A no makeup azt jelenti, hogy olyan alaposan készítjük el a sminket, hogy azt a hatást keltse, mintha nem is lenne rajtunk smink. A no makeuppal eljött a primer, azaz a bőrtökéletesítő báziskrémek és az ultrakönnyű szerkezetű, HD finomságú textúrák korszaka. A matt hatást felváltotta az ártatlan kinézetű, fényes bőr. Nem véletlen tehát, hogy ennyire népszerű ez a smink, hiszen minden helyzetben tökéletes lehet általa a megjelenésed. 

A no makeup lényege a természetességForrás: Thinkstock

Elegendő egy korrektor, egy HD finomságú folyékony alapozó, egy highlighter, egy kis púder, egy természetes hatású szempillaspirál és egy ajakbalzsam.  Híres sztárok is alkalmazzák jeles eseményekkor, és mindig tökéletes külsőt biztosít számukra, mint legutóbb a csodaszép Kate Hudsonnak a Golden Globe díjátadón. 

Kate HudsonForrás: AFP/Jason Meritt

Így készítsd el! 

Ennél a sminknél legjobb, ha mindent kézzel teszel fel. Az arctisztítás után használj arcolajat bőröd rugalmasságához és az éteri ragyogáshoz.  Várj egy keveset, ha nincs túl sok időd, akkor itasd le arcodról a felesleges esszenciát. Az arc előkészítése után jöhet a láthatatlan primer, ami tökéletesíti a bőrszerkezetedet. 

Az alapozót gondosan masszírozd be az ujjaddal. Ha úgy érzed, hogy végeztél, akkor a tiszta ujjaddal, vagy egy tiszta alapozószivaccsal menj végig még egyszer. Ezután világosítsd ki korrektorral a szem alatti területet, highlighterrel pedig a szemöldökcsontot, az arccsontot és a Cupido-ívet. Ujjaddal szépen masszírozd össze láthatatlanul az alapozóval. 

Forrás: Thinkstock

Az arc élénkítéséhez használj krém alapú pirosítót.  Ügyelj arra, hogy nagyon alaposan, kontúrmentesen dolgozd össze az alapozóval, hogy észrevétlen maradjon. Teheted az arc közepére, akkor egészségtől kicsattanó lesz a hatása, de csontosíthatod is az orcádat, akkor az arccsont alá tedd, a halánték irányába. Púdert csak a stratégiai pontokra használj, tegyél egy nagyon keveset a T-zónára és a szemzughoz.  Ha a bőröd megkívánja, tegyél egy kevés púdert a krémpirosítóra, ugyanis a púder felszívja a nedvességet, és fixálja is, valamint, ha picit többet tettél a kelleténél, a púder fantasztikusan tudja tompítani. Formázd meg, majd élénkítsd a szemöldöködet, de nagyon alaposan fésüld ki a felesleget belőle, hogy minél természetesebb hatású maradjon. 

Forrás: Thinkstock

A szemfestéshez használj bőrszínű szemhéjkrémet a mozgószemhéjra,  majd mélyítsd a szempillatövedet ultravékonyan egy kis fekete tussal vagy szemceruzával, de csak szempillától szempilláig tedd fel a fekete színt, és finoman satírozd el a kontúrszéleket, hogy a szín intenzitása csak a szempillatőnél érvényesüljön. Szempilláidat egy természetes hatású szempillaspirállal fesd ki.  Ügyelj arra, hogy csomómentes legyen a végeredmény – az új trend megköveteli a szálanként szétválasztott hatást. 

Forrás: Thinstock

Ajkaid frissességéhez elegendő egy jó minőségű ajakbalzsam vagy egy nude árnyalatú ajakrúzs.