5 tipp, hogy megszabadulj a tavaszi fáradtságtól

Forrás: Thinkstock -
tavasz fogyás tavaszi fáradtság étrend sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A borús és hideg napok sokunk szervezetét megviselik, és bár igyekszünk kilábalni az általános rossz közérzetből, sokszor ez nem megy olyan könnyen. Fogadd meg a következő tanácsainkat, és űzd el a negatív dolgokat!

Gyerünk a szabadba!

A nappalok egyre hosszabbak és az idő is kegyesebb hozzánk. Miért ülnél hát otthon? Irány a friss levegő, és csinálj a pároddal vagy a barátiddal egy izgalmas szabadtéri programot. Nem fogod megbánni!

Forrás: Thinkstock

Sportolj minél többet!

A sport nemcsak élénkíti a vérkeringést, de beindítja a szervezetedet is. Ha le szeretnéd adni a télen rád rakódott zsírpárnákat, most érdemes elkezdeni, hiszen a tavasz közeledtével te is újjáéledsz.

Kevés cukor, több rost

Próbálj minél kevesebb cukortól hemzsegő élelmiszert fogyasztani, mert ez nagyban megterheli az emésztőrendszered. Legyen a táplálkozásod sokoldalú: egyél minél több rostot, zsírsavban gazdag tengeri herkentyűt, zöldséget és gyümölcsöt, valamint fehér húsokat.

Forrás: Thinkstock

Semmi alkohol

Egy időre felejtsd el! Hidd el, hosszútávon csak jól jársz vele. A magas cukortartalma miatt nemcsak hízlal, de egészségtelen is.

Koffein helyett valami más

A magas koffeintartalmú italok fejfájást, és ingerlékenységet okozhatnak. Ha nassolni támad kedved pucolj meg egy narancsot, vagy egyél friss zöldségeket. A kávé helyett próbáld ki a zöld teát, a hatás szinte ugyanaz.

Forrás: (Health)

Kalóriaszegény, szuperegészséges vitaminbombák tavaszra

Tavaszi immuntuning zöldségekkel - miért ne? Március, április zöld finomságai nemcsak egészségesek, de tökéletes fegyverek is a tavaszi fáradtság ellen. Íme, 5 vitaminbomba, amiket érdemes beiktatnod az étrendedbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.