Az idei Oscar-gálán kissé elsápadt a vörös szőnyeg a szebbnél szebb ruhaköltemények láttán, és nem mindenkinek sikerült egyensúlyt teremtenie a ruha és a smink összhatásában.

A legjobbak  

Dorith Mous fenséges megjelenésének titka a tökéletes harmónia.

Dorith MousForrás: AFP/2016 Getty Images/Kevork Djansezian

A színésznő ezúttal is bevetette a nagyágyút: a légiesen könnyed alapozás, nagyon szép arckontúrral valamint ragyogó highlighttal párosult. a szemöldök szépen ívelt és élénkített. A tusvonal precíz, szempillák csomómentesek és mindennek a tetejébe egy fenséges mályvás árnyalatú ajakrúzst választott, amivel kiragyogott a tömegből.

Rooney Mara kecses volt, akár egy hattyú.

Rooney MaraForrás: AFP/2016 Getty Images/Kevork Djansezian

Porcelánfehér bőre eszméletlenül szexi. Fátyolszerű alapozással tökéletesítette bőre színét, ami krémpirosítóval élénkített orcáival kontúrmentes harmóniába illeszkedett. Finoman, árnyékolt szemfestését megspékelte egy kifelé vastagodó tusvonallal, karakteres szemöldökével nagyon kifejezővé tette a tekintetét. Mindezt megfejelte egy borvörös ajakrúzzsal. Fenséges lett az összhatás.

Kerry Washington fashionista gyöngyszem volt a vörös szőnyegen.

Kerry WashingtonForrás: AFP/2016 Getty Images/Pascal Le Segretain

Előremutatóan alkalmazta a szezon szemhangsúlyos sminkjének elemeit: fahéj színű szemhéjpúder, amit körbekontúrozott egy fekete szemceruzával és a végén a vízvonalát is kiemelte vele. Nem lehetett nem észrevenni titokzatosan szép szemeit. Mellékesen tökéletes arckontúrozása, szépen hangsúlyos szemöldöke és természetes nude ajakrúzsa már csak hab volt a tortán.

A legrosszabbak Saoirse Ronan természetesen szépsége teljesen elveszett.

Saoirse RonanForrás: AFP/2016 Getty Images/Pascal Le Segretain

Káprázatos, szemhangsúlyos sminkjéhez, és éterien világos bőrszínéhez egy igen kontrasztos színű, méregzöld, mélyen dekoltált ruhát választott - és teljesen eltűnt benne. Egy élénk piros ajakrúzzsal viszont kiragyogott volna a tömegből. 

Jennifer Jason Leigh hiába nagy tehetség, hiába tökéletes az alakja és a kiválasztott ruhája, mégis szinte észrevétlen maradt.

Jennifer Jason LeighForrás: AFP/2016 Getty Images/Pascal Le Segretain

A fantasztikus színésznő bőrszíne nagyon halvány, rózsás árnyalatú, amihez ez a no makeup nem passzolt igazán: túlságosan sápadt lett az összkép. Sokkal derűsebb lett volna megjelenése, ha egy élénkebb arcpír és ajakrúzs lett volna rajta. Giuliana Rancicnak túl keményre sikeredett a szemöldök hangsúlyozása, ráadásul az arckontúrozás sem lett tökéletes.

Giuliana RancicForrás: AFP/2016 Getty Images/Jason Merritt

Ha valakinek kissé hosszúkás az orra, akkor nem szabad még nyújtani azzal, hogy az orr két oldalára sötét színnel árnyékoljuk, mert ezzel még hosszabbnak tűnik. A barackos ajakrúzs pedig esetleg egy barátnős ereszd el a hajam bulihoz lenne jó, de nem egy Oscar-gálára.

Pasztell ruhaköltemények és csúfos bukások – Így divatoztak a sztárok az Oscar-gálán!

Amikor a világ szeme Hollywoodra figyel, minden sztár a legjobb formájában akar tündökölni. Ahogy minden eseményen, úgy a 88. Oscar-díjátadón is voltak, akik lazán hozták a tőlük elvárt tökéletes megjelenést, de voltak olyanok is, akik csalódást okoztak. Nézzük, kik tündököltek, és kik buktak el a vörös szőnyegen.