nyilvános szoptatás csecsemő tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajnos manapság még mindig tabunak számít a nyilvános szoptatás, sokan ugyanis megbotránkoztatónak és visszataszítónak tartják. Íme 5 egyszerű, de nagyszerű tipp, ami segít, hogy ne kerülj a felháborodott tekintetek keresztüzébe.

Egy édesanyát például egyenesen meghurcoltak, mert egy gyorsétteremben szoptatta meg gyermekét.

De miért is háborodunk fel egy szoptató nő látványán?

A kép illusztráció Forrás: Thinksotck

Főleg, hogy a világ minden táján – főképp a nyugati társadalmakban – a sokszínűség, a másság megértését és elfogadását hirdetik. A női mell elvileg a nőiség-nőiesség, az anyaság, a szexuális vonzerő szimbóluma. A szoptatás pedig a világ egyik legtermészetesebb és legszebb élménye.

Szóval, ha úgy döntünk, nyilvánosan szoptatnánk meg gyermekünket, ne bujkáljunk, egyszerűen csak véssük eszünkbe az alábbi tippeket!

Öltözzünk az alkalomhoz!

Annyira magától értetődő, hogy sokan nem is gondolnak bele, de érdemes praktikusabb öltözetben elindulni otthonról. A ruhákat felejtsd el, inkább a gombolós felsőket részesítsd előnyben! Így a babának is könnyebb, és te sem érzed úgy, hogy minden szem "oda" szegeződik.

Kendők

A szégyenlősebb anyukák egy kendőt, vagy egy poncsót is bepakolhatnak, hogy ha szoptatásra kerül a sor, csak a vállukra teríthessék, és voilá! Senki sem fogja látni, hogy mi zajlik a "függöny" mögött.

A szoptatás pozitív hatással bír mind a baba, mind az édesanyja egészségére rövid és hosszú távon is (Illusztráció) Forrás: Thinkstock

Ne halogasd!

Régen rossz, ha már látod a picin, hogy nagyon éhes, és közel van a síráshoz., ráadásul te is szresszesebb leszel. Ne várj az utolsó pillanatig! Sokkal egyszerűbb, ha akkor szoptatod meg, amikor még mindketten nyugodtak vagyok.

Kérdezz!

Szerencsére egyre több helyen biztosítanak pelenkázószobát, vagy adnak lehetőséget a szoptatásra nyugodt körülmények között, de ha korlátozottak a lehetőségek, akkor is el tudsz vonulni egy csendesebb helyre, ha pedig egy kendőt is bevetsz tuti nem tűnik fel senkinek.

/1507/Vil_g20157311892

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.