4 dolog ami ahhoz kell, hogy ne legyen önző a gyermeked

Forrás: Thinkstock -
gyermeknevelés kutatás önző viselkedés tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Harvard egyetem közel tíz éven keresztül vizsgált általános, és gimnazista korú gyerekeket. A kutatásból kiderült, hogy milyen stratégiákat érdemes bevetni a gyermeki önzőség elkerüléséhez. 

Adj neki lehetőséget, hogy jót tehessen másokkal

Érdemes minél több olyan programot csinálni, mellyel csemetéd segíthet a társain: legyen itt szó az otthoni házimunkáról, vagy ételosztásról. Mutasd meg neki, hogy mások megsegítése mindig kifizetődő!

Forrás: Thinkstock

Mutass neki több nézőpontot

A világ nem fekete vagy fehér. Tágítsd a környezetét, és tanítsd meg az elfogadásra. Így könnyen megtanulja majd, hogy a társadalmi szint nem fontos például a barátságnál.

Mutass jó példát

Lehetőleg soha ne csinálj olyat a gyermeked előtt, mellyel rosszat taníthatsz neki. Persze, ez nem könnyű feladat, de érdemes megpróbálkozni vele. Ha te törődsz másokkal, ő sem lesz közömbös a bajbajutottak felé.

Forrás: Thinkstock

Tanulja meg kezelni a negatív érzelmeket

Gyermekkorban elengedhetetlen, hogy az ember meg tanulja irányítani az érzéseit, és a gondolatait. Neked kell erre őt rávezetned, méghozzá a folytonos kommunikációval. Nem szabad hagyni, hogy az elfojtás uralja az életét.

Először ment síelni a gyerekekkel Katalin hercegné és Vilmos herceghttp://www.life.hu/csalad/20160307-katalin-hercegne-vilmos-herceg-es-a-gyerekeik-sielni-mentek-a-francia-alpokba.htmlCambridge hercege és hercegnéje a hírek szerint egy hosszú hétvégét tölt két gyermekükkel valahol a francia Alpokban. Család--Ha vasárnap, akkor tanulás: Így készül Sarka Kata kislányahttp://www.life.hu/csalad/20160306-igy-keszul-az-iskolara-sarka-kata-kislanya-az-iskolara-tanulos-foto.htmlSarka Kata, akinek egyre csak tovább és tovább gyűrűzik a testképbotránya, édes fotót tett közzé kislányáról nyilvános közösségi oldalán. Család--David Beckham meglepő ajándéka: Ezt adta a fiának születésnapjára!http://www.life.hu/csalad/20160306-brooklyn-beckham-ezt-kapta-a-szuletesnapjara-szulei-kemeny-munkara-nevelik-a-fiukat.htmlBrooklyn Beckham a héten töltötte be a 17. életévét. Szülei egy különleges meglepetéssel készültek számára, bár nem kell több millió dolláros dologra gondolunk. Család--Így mókázott Jennifer Garner és Ben Affleck a fiuk születésnapjánhttp://www.life.hu/csalad/20160305-igy-mokazott-jennifer-garner-es-ben-affleck-fiuk-szuletesnapjan.htmlItt egy példa arra, hogyan is kezeljük normálisan a szakítást. Jennifer Garner és Ben Affleck házasságának 10 év után válás lett a vége, mégis együtt bohóckodott a család a legkisebb fiuk, Samuel 4. születésnapján. CsaládAFPAnyuci pici fiai: Íme a sztárok, akik a megszólalásig hasonlítanak édesanyjukrahttp://www.life.hu/csalad/20160305-vilagsztarok-az-edesanyjuk-tarsasagaban-ennyire-hasonlitanak-szuleikre-a-szineszek.htmlHollywood legszexibb színészei is teljesen ellágyulnak a hétköznapokban, ha a családjukkal tölthetnek egy kis időt. Összeszedtük a leghíresebb anya-fia párosokat, akik amellett, hogy szinte mindig együtt jelennek meg a nyilvánosság előtt, nagyon hasonlítanak is egymásra. CsaládAFPPirner Alma pocakos képpel nosztalgiázikhttp://www.life.hu/csalad/20160305-pirner-almanak-hianyzik-a-terhesseg-nehany-momentuma-bajos-foto-az-edesanyarol.htmlAz Édes Élet sztárjának hiányoznak a terhesség ideje alatt átélt élmények, és ezt szóvá is tette a rajongói oldalán. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.