Camilla Parker Bowles számára hosszú út vezetett addig, hogy elfogadja őt szerelme édesanyja, Anglia uralkodónője.

Károly herceg és Camilla hercegné románca már a herceg Dianával kötött házassága előtt elkezdődött, de igazán a nyolcvanas években mélyült el a viszonyuk. Erzsébet királynő már kezdetben ellenezte Károly herceg kapcsolatát Camillával, Diana hercegné tragikus halála után pedig egyenesen megtiltotta a fiataloknak, hogy találkozzanak egymással.

Forrás: AFP/Thomas Bregardis

Volt egy íratlan szabály, amely szerint ez a nő nem léphette át a palota küszöbét - fogalmazott a Daily Mailnek azokról az időkről Colin Henderson, a királynő akkori istállósembere. Azonban idővel attól tartott, hogy ha fia nőtlen emberként, Camilla szeretőjeként kerül a trónra, az veszélybe sodorhatja a koronát, ám ugyanez a helyzet áll fent akkor is, ha Károly a gyászidő előtt veszi el feleségül Camillát. Diana halála után a királynő is tudta, hogy meg kell szabadulnia Camilla szeretői címkéjétől. A lényeg a jó időzítés volt - magyarázta Dickie Arbiter, a palota egykori sajtótitkára. Erzsébet eleinte csak a hétvégéken engedte meg a párnak, hogy találkozzanak. Ez volt a tesztidőszak: a királynő arra volt kíváncsi, hogyan reagál a birodalom a kapcsolatra.

Állítólag Károly herceg és Camilla hercegné 2005-ös esküvője előtti hónapokban sokat beszélgetett a királyság minisztereivel, ám végül áldását adta a figyre, és a bennfentesek szerint ma már az jelenti számára a legnagyobb boldogságot, hogy boldognak látja a fiát.