Amikor egy luxusnyaraló már nem elég - Sztárok magánszigetei

luxus Mel Gibson Shakira magánsziget Johnny Depp Leonardo DiCaprio Pamela Anderson sziget
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te mit csinálnál, ha lenne felesleges 10 millió dollárod? Bankba tennéd, esetleg a párnád alatt őrizgetnéd? A következő hírességek igen különleges módját választották fölös dollárjaik befektetésének: vettek egy magánszigetet. 

Van, aki privát kis fészkében a paparazzik árgus szemei elől próbál elbújni, de van olyan is, aki pénzes turistáknak adja bérbe.

Pamela Anderson

A 48 évesen is ultradögös Baywatch-sztár 2007-ben eljegyzési ajándék gyanánt egy komplett szigetet kapott Tommy Lee-től. Anderson a Dubaj partjainál található, a világ térképét megformázó mesterséges szigetcsoportból, az úgynevezett The World Projectből kapta meg a Görögországot ábrázoló szigetet. Bár a Mötley Crue-dobos nem aprózta el az ajándékozást, az újabb esküvő végül elmaradt.

Pamela Andersoné az egyik sziget a The World Projectből Forrás: AFP, Wikipédia

Johnny Depp

A Karib-tenger kalóza tavaly nyár óta két magánsziget büszke tulajdonosa: az első, Little Hall's Pond Cay nevű 45 hektáros szigetet még 2004-ben vásárolta a Bahamákon. A szigetnek öt strandja is van, amelyeket a színész maga nevezett el. (Az egyiket természetesen gyermekei anyjáról, Vanessa Paradis-ról - azóta vajon átkeresztelte Amberre?) A másik, Strongylo nevű kis szigetet tavaly vette, az Égei-tengeren található, és forintba átszámolva nagyjából 1,3 milliárdot pengetett ki érte.

Johnny Depp egyik saját szigete a Little Hall's Pond Cay Forrás: AFP, www.privateislandsmag.com

Shakira

A Pink Floyd egykori basszusgitárosával, Roger Watersszel, valamint két kolumbiai zenésszel, Miguel Bose-val és Alejandro Sanzzal összefogva az énekesnő 2007-ben vásárolta meg a Bahamák-szigetcsoporthoz tartozó Bonds Cay-szigetet. Állítólag egy multimilliomosokat megcélzó luxusüdülőt szeretnének létrehozni rajta.

A Bonds Cay-sziget Forrás: AFP, www.vladi-private-islands.de

Leonardo DiCaprio

Nem titok, hogy az Oscar-díjas színész szabadidejében a környezetvédelem igazi élharcosaként a Föld megmentésén munkálkodik. Ezen céljához kapcsolódik magánszigete is: a Belize partjainál található Blackadore Caye elnevezésű szigetet a színész még 2005-ben, 1 750 000 dollárért vásárolta meg, és egy környezetbarát ökohotelt kezdett el építtetni rajta. Egy korábbi cikkünkben részletesen is írtunk különleges tervéről.

Blackadore Caye madártávlatból Forrás: AFP, Google Maps

Mel Gibson

Mel Gibson 2004-ben nyolcmillió fontot fizetett ki azért az 5411 holdas, a Fidzsi-szigetek területén fekvő földdarabért, amelynek Mago a neve. A színész nem sokat változtatott rajta, csak egy magánrezidenciát húzatott fel.

A Mago-sziget Forrás: AFP, www.privateislandsmag.com
Stílusok találkozása a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20160307-stilusok-talalkozasa-otvozese-a-lakberendezesben.htmlValami régi, valami új, valami rikító, valami letisztult – légy bátor, engedd, hogy különböző stílusok találkozzanak otthonod falai között. OtthonOrigoKórház az enyészet szélén - Horrorfilmbe illő fotókhttp://www.life.hu/otthon/20160307-elhagyott-hatborzongato-korhaz-japanban-a-tochigi-prefekturaban.htmlShane Thoms fotósorozata láttán a hideg futkos az ember hátán. A tokiói fotós egy elhagyott japán orvosi rendelőt derített fel fényképezőgépe segítségével. Az eredmény egyszerre lett hátborzongató és bámulatos.Otthon--Lenyűgöző szállások, különleges otthonok, 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20160304-lenyugozo-szallasok-kulonleges-otthonok-masodik-resz.htmlLassan, de biztosan közeledünk a nyár felé, ideje hát végig gondolnod, hol és milyen környezetben szeretnéd majd a vakációdat eltölteni. Ha valami igazán őrültre és különlegesre vágysz, akkor ezt a listát most neked állítottuk össze. Otthon--Egy mesebeli tündérkastély káprázatos pusztulásahttp://www.life.hu/otthon/20160302-miranda-kastely-elhagyott-neogotikus-kastely-belgiumban.htmlEgy igazi romantikus tündérkastély - lehetne. A több évtizede elhagyottan álló Miranda-kastély jelenlegi állapotában viszont sokkal inkább egy neogótikus kísértettanyára emlékeztet. Otthon--Álomotthonok - Luxusvilla lebeg Budapest feletthttp://www.life.hu/otthon/20160301-alomotthonok-sorozat-v-haz-casa-v-a-rokahegyen.htmlEgy valódi többgenerációs álomotthon épült fel Rókahegy egyik legmagasabban fekvő telkén. Ha pontosan akarunk fogalmazni, a V-ház névre keresztelt ingatlan tulajdonképpen két álomotthon, ugyanis a különleges építészeti kialakításának köszönhetően egy épületben két külön lakás kapott helyett. OtthonOrigoLassan itt a tavasz: így kezdj el felkészülni a kerti munkákrahttp://www.life.hu/otthon/20160226-balkongaz-blog-kerti-munkahoz-eszkozok.htmlHa te is erőteljesen sóvárogsz már a tavasz után, akkor a BalkonGaz blog szerzőjéhez hasonlóan neked is szépen lassan ideje felkészülnöd a hamarosan időszerű kerti munkálatokra. OtthonThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.