Sztárok, akik jó családba születtek

pénz Paris Hilton vagyon Chevy Chase Brooke Shields család sztárok Hollywood örökösnő Edward Norton örökös
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak hírességek, akiknek a sikerért és csillogásért keményen meg kellett dolgozniuk, akik a legmélyebb nyomorból küzdötték fel magukat a csúcsra, akiknek hó végén jól össze kellett húzniuk a nadrágszíjat, hogy elkerüljék az éhhalált. Nos, a következőkben nem róluk lesz szó. Az alábbi sztárok beleszülettek a jólétbe, vagyonos családjuknak hála sosem kellett megküzdeniük a mindennapi betevőért, a sztárságot inkább csak hobbiként űzik. 

Paris Hilton

Paris Hilton egy igazán illusztris család tagjának mondhatja magát: anyai ágon az 1970-es évek két gyermekcsillagának, Kim és Kyle Richardsnak az unokahúga, de rokonságban áll Gábor Zsazsával is, a színésznő második férje ugyanis Paris dédapja, Conrad Hilton volt, tőle született Zsazsa egyetlen gyermeke is. De rokoni szálak fűzik Elizabeth Taylorhoz is, akinek első férje Paris nagybácsija, ifjabb Conrad Nicholson Hilton volt. Apai nagyapja, Barron Hilton a család nevét viselő szállodalánc, a Hilton Hotels elnöke. Dédszülei – Conrad Hilton és első felesége, Mary – voltak a vállalkozás megalapítói.

Paris Hilton kislányként édesapjával és Elizabeth Taylorral, és napjainkban komoly üzletasszonyként, aki saját márkája reklámarca Forrás: Instagram/Paris Hilton

Paris botrányos életét látva 2007-ben Hilton nagypapa, a hotellánc elnöke úgy döntött, egy centet sem hagy majd vagyonából a családjára, leendő hagyatékának teljes összegét inkább jótékonysági célra fogja felajánlani. "Nem akar olyan pénzt hagyni a családjára, amit nem érdemeltek meg" – nyilatkozta akkor Jerry Oppenheimer, a népszerű életrajzíró. A nagypapa döntése egyébként nem érinti túl érzékenyen a szőke szépséget, az elmúlt években ugyanis hírnevét felhasználva egy rakás jól menő saját vállalkozásba fogott, amikből bizony van mit a tejbe aprítania.

Edward Norton

A tehetséges színész anyai nagyapja James Rouse volt, a Rouse Társaság alapítója, aki annak idején kidolgozta Columbia (Maryland állam) város fejlesztését, valamint társalapítója volt az Enterprise Community Partners nevű nonprofit szervezetnek, amely kis és közepes jövedelmű embereknek segít megfizethető lakásokhoz hozzájutni.

Edward Norton emlékezetes alakítása a Fight Clubban Forrás: giphy.com

Brooke Shields

A színésznő apai ágon olasz, francia, ír és angol gyökerekkel rendelkezik, ősei magas társadalmi pozíciókban ténykedő nemes emberek voltak. Egy 1995-ben publikált kutatás szerint számos genovai és római nemesi családdal áll rokoni kapcsolatban, mint például Gattilusio-Palaiologos-Savoy, Grimaldi, Imperiali, Carafa, Doria, Doria-Pamphili-Landi, Chigi-Albani és Torlonia dinasztiákkal. Apai nagyanyja Donna Marina Torlonia olasz hercegnő volt. Édesapja, Francis Alexander Shields egyébként jól menő üzletember volt, aki egyebek mellett az Estée Lauder egyik vezetője volt.

Brooke Shields Gene Simmonsszal, a Kiss együttes frontemberével partizik tiniként, majd a Kék Lagúna szemet kápráztató főszereplője. Az idei bécsi Operabálon is megfordult Forrás: Instagram/Brooke Shields, AFP

Chevy Chase

Az amerikai komikus egy neves New York-i család sarjaként született. Édesapja Edward Tinsley "Ned" Chase, híres könyvszerkesztő és író volt. Édesanyja, Cathalene Parker zongoraművész és szövegíró volt, és annak a Miles Browning admirálisnak a lánya, akinek jelentős szerepe volt a midwayi csatában a második világháború során. Anyai nagyanyja, Cathalene Parker híres operaénekes volt, több alkalommal is fellépett a Carnegie Hallban. Chevy Chase anyjának ősei egyébként 1624-ben érkeztek Manhattanbe, felmenői között voltak még New York-i polgármesterek, tábornokok, prédikátorok is.

Chevy Chase kortól és kilóktól függetlenül mindig megnevettet minket Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.