Ifj. Barack Hussein Obama 2009. január 20-a óta az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Második elnöki ciklusa 2017. januárban véget ér, ez pedig egyebek mellett azt is jelenti, hogy családjával ki kell költözniük az elnöki palotából, azaz a Fehér Házból. Na de hova tovább? Vajon hol kezdenek majd új életet?

Barack Obama Hawaiin született, és mielőtt a washingtoni Fehér Házba költözött volna, Chicagóban is élt, a felesége ugyanis chicagói. Ezen információk tudatában az amerikai lapok már most elkezdték a spekulációt az elnök jövőbeli lakhelyével kapcsolatban, sőt vannak, akik már konkrét ingatlanokban gondolkoznak. Lássuk, melyek a legvalószínűbb tippek.

Azt még érdemes megjegyezni, hogy Obama nettó vagyonának értékét 2-7 millió dollár körül becsülik, tehát az új otthon kiválasztásánál valószínűleg nem az ár lesz az elsődleges szempont. 

Forrás: zillow.com

Ez a prominens épület Washington legrégebbi kastélya, ebből a szempontból tehát minden bizonnyal alkalmas lenne az elnöknek és családjának. A kastélyban egyébként a hat hálószoba mellett 11 kandalló is helyet kapott. 

Ára: 8,75 millió dollár.

Forrás: zillow.com

Ez az 1928-ban épült ingatlan szintén Washingtonban található, és hat szobával, valamint hét fürdőszobával rendelkezik. Érdekessége, hogy innen nem messze lakik a Clinton család is, így a két volt elnök akár együtt járhatna reggelente kocogni. 

Ára: 7,75 millió dollár. 

Forrás: zillow.com

Ha az elnök és családja meghitt nyugalomban szeretné tölteni a következő éveket, akkor ez az ismét csak Washingtonban található grandiózus otthon tökéletes lehetne számukra. Ez a buja növényzettel benőtt kúria az 1940-es években épült, hét hálószobával és egy gyönyörű parkkal is rendelkezik.

Ára: 6,75 millió dollár.

Forrás: zillow.com

Ha a család mégis úgy döntene, hogy maguk mögött hagyják Washington D.C.-t, akkor ez a Marylandben található külvárosi, nyugodt kúria is jó választás lenne. 

Ára: 4,95 millió dollár.