Ahogy melegszik az idő, egyre inkább vágyunk a szabadba: sétálni, kirándulni, piknikezni, grillezni. Mi imádjuk a kerti sütögetést, amiről szerencsére a bikiniszezon közeledtével, a diéta alatt sem kell lemondani. Csak néhány egyszerű dologra kell odafigyelni.
Zsírosabb hús helyett készíts sovány csirkesaslikot, a húsfalatok közé ne szalonnát, hanem újhagymát és vékony citromszeleteket fűzz, és ne majonézes krumplisalátát kínálj mellé, hanem egy adag üde, karcsúsító, vérnarancsos-grapefruitos édeskömény-salátát. A vegetáriánusok részére tökéletes választás a grillezett cukkini caprese salátával. Íme, a legtrendibb grill receptek!

Csirkesaslik „light"
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 db csirkecombfilé
grillfűszer ízlés szerint
1 biocitrom
1 csokor újhagyma
bambusz vagy fém saslikpálcák

A csirkecombfilét fűszerezd kedvenc grillfűszereddel, majd vágd falatnyi darabokra. A jól megmosott citromot szeleteld fel vékonyan, a megtisztított újhagymát vágd kétujjnyi darabokra, majd fűzd felváltva a hússal és a citromszeletekkel a saslikpálcákra. 12-15 perc alatt süsd meg a nyársakat grillrácson, faszénparázs felett. Tálalás előtt hagyd pihenni 5 percig, lefedve.
Grillezett cukkini caprese
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 db zsenge salátacukkini
4 db paradicsom
2 db bivalymozzarella
só, frissen őrölt bors
pár csepp extra szűz olívaolaj
friss bazsalikomlevelek

A cukkinit felezd el hosszában, finoman sózd, és pár percig grillezd a vágott felét faszénparázs fölé helyezett grillrácson. Süsd roppanósra, majd pakold meg paradicsom- és bivalymozzarella-szeletekkel, tekerj rájuk borsot, locsold meg pár csepp extra szűz olívaolajjal, és friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálald.
Vérnarancs-grapefruit-édeskömény saláta
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 gumó édeskömény
100 g rukkola
2 kis fej salottahagyma
2 grapefruit
2-3 vérnarancs
maréknyi fekete, vagy kalamata olajbogyó
pár evőkanál (citromos, vagy mandarinos) olívaolaj
frissen őrölt bors, ízlés szerint

A konyhakész (megpucolt, megmosott) édesköményt és salotta hagymát szeleteld vékonyra, salátás tálban keverd össze a rukkolával. A grapefruitot és vérnarancsot hámozd meg és filézd ki. A filéket add hozzá a salátához, a filézés után megmaradt részből a levet facsard a salátára. Locsold az egészet kevés (citromos, vagy mandarinos) olívaolajjal, tekerj rá kevés borsot. Add hozzá a salátához az olajbogyót, alaposan forgasd őssze, és máris tálalhatod.