A Debreceni Egyetem tiszteletbeli hallgatója lett az édesanya, aki négy és fél éven át jegyzetelt mozgáskorlátozott lányának.

Hajnalka születésekor oxigénhiány lépett fel, és csak egyéves korában derült ki, hogy ez a mozgására és a beszédére is kihat majd egész életében. A nyíregyházi lány azonban nem adta fel álmát: édesanyja, Ildikó segítségével idén februárban vehette át programtervező informatikus diplomáját.

Képünk illusztráció.Forrás: Getty Images

Hajnalka rengeteget köszönhet édesanyjának, Hegedűsné Éberhardt Ildikónak, akit a Debreceni Egytem tiszteletbeli hallgatójává fogadta négy és fél éven át tartó jegyzeteléséért, amivel segítette lánya tanulását.

Nagyon szerettük volna Hajnalka álmát, a diploma megszerzését valóra váltani. Igen, sokszor össze kellett húzni a nadrágszíjat, de látva a sikereit, az örömét, azt, ahogy átveszi a diplomáját, ez mindent megért – mondta el a Best magazinnak adott interjújában az édesanya, aki szerint ez a végzettség alkalmas lesz arra is, hogy Hajnalka otthonról is végezhető távmunkában dolgozhasson.