A Barátok közt egykori sztárja örömmel fogadta a meghívást a jógaórára, ahol kemény kihívás elé állítottuk, de neki nem okoztak gondot a legnehezebb ászanák sem.

Som-Balogh Edinának már nem volt idegen a jóga világa, hiszen kisfia születése előtt kipróbált pár jógaórát, ami azonnal elnyerte a tetszését. Ám Noel születése után nem nagyon jutott ideje arra, hogy sportoljon, ezért nagyon örült, amikor egy gyönyörű jógateremben kipróbálhatta a dinamikus jógát, ami egyben erősíti, nyújtja a testet, felfrissíti az elmét és a szervezetet.

Som-Balogh EdinaFotó: Marton Szilvia/Origo

„Akkor kezdtem jógázni, amikor a kisfiammal várandós voltam, és az volt a tapasztalatom, hogy Noel imádta, amikor gyakoroltam. Ilyenkor éreztem, hogy megnyugszik a pocakomban. A jóga minden egyes alkalommal kiszakított a pörgésből, és olyan érzésem volt, mintha megállna az idő.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Bevallom, eleinte nem is tudtam mit kezdeni ezzel a tapasztalattal, azonban tudtam, hogy Noelnek ez jó, ezért én is megkedveltem. A jóga abban is sokat segített, hogy a kisfiammal szorosabbra fűzze az akkor még kezdetleges kapcsolatunkat" – mosolygott Edina, aki a terhessége után már nem járt órákra, hanem otthon gyakorolt, ezért nagyon örült, hogy elhívtam a jógaórámra.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

„Amikor Noellel vagyok, nem tudok koncentrálni, szerintem a jóga tipikusan olyan mozgás, amire időt kell szánni. Mielőtt idejöttem, épp azt fontolgattam, hogy újra elkezdem. Azt gondolom, ha időnként nem képes az ember kikapcsolni, megállni egy kicsit, akkor széthullik az élete, és nem tud a feladataira megfelelően koncentrálni" – magyarázta Edina, akinek bár szerencsés alkata van, és sport nélkül is tökéletes az alakja, mégis amikor tud, úszni jár, és mióta kisfia megszületett, tudatosabban étkezik. A színésznőt arról is faggattam, hogy a jóga spirituális része mennyire ragadta magával.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

„A jógafilozófia mindig is vonzott. Hiszek Istenben, de hogy Isten mit jelent számomra, az folyamatosan formálódik bennem. Szeretném egyszer megérezni, milyen az, amikor eggyé válok a mindenséggel, és azt gondolom, például a jóga ehhez közelebb vihet. Az órád azért tetszett, mert felszabadult a testem, olyan görcsöket oldott fel az izmaiban, amit a mindennapokban nem is veszek észre. Mintha egy súly került volna le a vállamról. Könnyed felszabadultságot érzek. Az pedig nagyon jót tett az önbizalmamnak, hogy azok az ászanák, amikről azt gondoltam, nem tudom végrehajtani, mert nem vagyok elég hajlékony, a pontos útmutatásodnak köszönhetően azonnal sikerültek.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Például a garuda ászanáról (saspóz) az volt a feltételezésem, nem lehet benne megmaradni egyetlen másodpercig sem, és amikor benne voltam, az összpontosításnak köszönhetően - amire a jóga megtanít – végre tudtam hajtani.Fantasztikus, amikor egy-egy testtartásban észrevettem, hogy teljesen magamra koncentrálok" – mondta Edina, aki azt is elmesélte, mikor tud teljesen kikapcsolni.

Garuda ászanaFotó: Marton Szilvia/Origo

„A flow-t akkor érzem igazán, amikor festek. Most még tanulom a festészetet, de amikor készül egy festményem, teljesen kikapcsolok, és azt sem veszem észre, hogy eltelt 4-5 óra.”

 

Így jógáznak a Life.hu-val a sztárok
Istenes Bencét is kicsavartuk egy jógaórán, a Barátok közt sztárját, Józan Lászlót fejre állítottuk, Molnár Anikót jól megdolgoztattuk, Szinetár Dóra profi módon mutatta be az ászanákat. A Hot Men Dance szexi táncosai tökéletes felsőtestet villantottak. Molnár Andi lement nekünk spárgába. Sarka Katán csavartunk egyet. Larion Zoé és Müller Attila páros jógán tündökölt. Iszak Eszti remek jógapartnernek bizonyult, és egy igazán különleges helyszínen is jógáztunk Mauglival és Bagirával.