Tavasszal nemcsak a lakásunkat érdemes rendbe rakni és csillogóvá varázsolni, a szervezetünknek és még a bőrünknek is nagyon jól jön egy nagytakarítás. Nézzük, melyek a legfontosabb lépések!

Takaríts

Te is hajlamos vagy rá, hogy akár évekig tárolj egy már nem is használt kozmetikumot? Ezek miatt bizony megéri évente legalább egyszer átnézni, mi áll a fürdőszoba polcain. Ami esetleg már lejárt, vagy amire már nem lesz szükséged, válj meg tőle. 

Forrás: Dreamstime

Válts hidratálót  

A téli hidegben érdemes speciális hidratálót használni, amit azonban tavasszal jó lecserélni. Ahogy egyre melegebb lesz az idő, már nem lesz szüksége az arcunknak az extra hidratálásra. Válassz könnyebb és lazább szerkezetű hidratálót, ami nem tömíti el a pórusokat.

Hámlassz

A bőr legfelső rétege a legfontosabb védőrétegünk, ami annyira hatékonyan működik, hogy valójában még azokat az anyagokat sem engedi mélyen felszívódni, amelyekre nagy szüksége lenne. A vitaminokat, hidratáló és tápláló készítményeket csak úgy lehet hatékonyan használni, ha a bőr hámlási folyamatára időközönként rásegítünk. Érdemes akár házilag készíteni hámlasztót, majd utána egy tápláló pakolást is feltehetsz.

Forrás: Dreamstime
Kedvenc hámlasztónk
A legegyszerűbb otthoni hámlasztóhoz mindössze egy alma és egy kis joghurt kell. Az almát reszeld le kis lyukú reszelőn. Kicsit nyomkodd ki a levét egy külön tálba. A megtisztított arcodat vattakoronggal töröld át az alma levével, majd a lereszelt almához tegyél néhány kanál joghurtot és vidd fel az arcodra. 10-15 percig hagyd rajta, majd langyos vízzel öblítsd le.

Használj színezett hidratálót

Azzal is segíthetsz a bőrödnek, ha tavasszal az alapozódat is leváltod. Az erősen fedő alapozót lecserélheted például BB vagy CC krémekre. Ezekben már a hidratáló is benne van, így sokkal légiesebb és könnyebb szerkezetűek, így a bőröd tud alattuk lélegezni.

Figyelj a fényvédelemre

Bármilyen alapot is választasz a bőrödre, tavasszal mindenképpen figyelj arra, hogy legyen benne fényvédő. Ne feledd, a helytelen életmód és a környezeti szennyezés mellett a ráncosodást az UV sugárzás is gyorsíthatja.