Ha kifejezni nem is tudja, biztosan nagyon büszke most Michael Schumacher

Forma-1 Michael Schumacher Mick Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új csapatával új bajnokságban is próbálkozik a hétszeres F1-es világbajnok fia. Mick Schumacher az első akadályokat sikerrel vette.

Új istállónál, a jó nevű Prema Power Teamnél folytatja pályafutását Mick Schumacher, a korábbi hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia. Mick tavaly váltott gokartokról formulaautókra, és a német F4-es bajnokságban próbált szerencsét Max Verstappen korábbi csapata, a Van Amersfoort Racing színeiben. Felemás szezont teljesített, futamgyőzelmet is szerzett, de sérülést is szenvedett, így az összetettben nem ért el kiugró eredményt - tájékoztat a gphirek.

Schumacher győzelmekkel kezdett Misanóban Forrás: Prema Powerteam

Az idén a német mellett az olasz bajnokságban is rajthoz áll, sőt a Misanóban rendezett nyitófordulón alaposan le is tette a névjegyét. A nedves pályán rendezett pénteki időmérőn a leggyorsabb volt a csoportjában, így a másik csoport 1. helyezettje mögött a 2. rajtkockát szerezte meg,

a futamon viszont már nem talált legyőzőre.

Schumacher üldözőbe vette a futamot az élről kezdő Marcos Seibertet, majd meg is előzte, és fokozatosan elszakadt tőle, végül 2,3 másodperces előnnyel ért célba a 2. helyezett Raul Guzman előtt.

Schumacher a dobogó tetejére is felállhatott Forrás: Prema Powerteam

A második, 14 körös futamot esős körülmények között rendezték, itt Schumacher a pole pozícióból indulhatott, ráadásul a Safety Car segítségével lebonyolított rajt is segített neki. Kedvező helyzetét gond nélkül győzelemre váltotta, 3,4 másodperccel győzte le a mögötte érkező Job van Uitertet.

A német pilóta a vasárnap délután megrendezett zárófutamot is a pole pozícióból kezdte, de lefulladt a rajtrácson, így hirtelen visszaesett a 18. helyre. Ezután viszont sorban utasította maga mögé ellenfeleit, és egészen az 5. helyig jött előre,

a végeredményben pedig a 4. helyen rangsorolták.

Forrás: AFP

Tempója még az előzésekkel együtt sem maradt el jelentősen az élmezőnytől, a leggyorsabb versenykört is ő futotta, és végül alig csúszott le a harmadik futam dobogós helyéről. Az első forduló után vezeti az összetettet, előnye 4 pont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.