Fehér Balázs a futásról: "A testem ellazul, és egyszerűen csak úszom a levegőben"

futóverseny kihívás Fehér Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fehér Balázs életében új fejezetet nyitva, készen áll az új élményekre és kihívásokra. Ennek jegyében elindul a tavaszi futószezon első nagy versenyén, amire profi segítséggel készül. Korompay-Túróczi Réka hosszútávfutó, triatlonista motiválja Balázst az edzéseken.

A testmozgás fontos szerepet játszik Balázs életében, hiszen tudatosan éli az életét: rendszeresen sportol, és nem csak a testedzés miatt, hanem mert úgy gondolja, a mozgás a tudat és a lélek számára is fontos. A rendszeres crossfit-edzések mellett kosárlabdázni és futni is szokott.

Fotó: Simon Péter

Fehér Balázs végleg otthagyta a Carbonfools csapatát

Az énekes a közösségi oldalán jelentette be, hogy a hosszú szabadsága után nem kíván visszatérni a magyar zenekarba. A rajongók szomorúan fogadták a hírt. Olvasd el a Life.hu cikkét!

A futással ennek ellenére mégsem az a célja, hogy a tűrőképessége határait feszegesse, sokkal fontosabbnak tartja az általa okozott mentális élményt. Balázs jelenlegi tervei szerint 10 kilométert fog futni hamarosan egy futóversenyen. Ez az a táv, aminek a lefutása nem okoz számára túlzott erőfeszítést, hiszen a versennyel inkább egy örömteli élményt szeretne átélni, amiben az is fontos számára, hogy egy csapat részeként, több ezer futó között teljesítheti a távot.

Fotó: Simon Péter

A felkészülését Korompay-Túróczi Réka hosszútávfutó, triatlonista, a Szentkirályi futónagykövete segíti, akitől személyre szabott edzéstervet kapott. A Réka által előírt heti 3 futóedzést nem mindig sikerül betartani, mivel Balázsnak nagyon kell vigyáznia a hátára.

„A futás képes nagyon 'legyalulni' a hátam, ezért óvatosnak kell lennem, de szerencsére Réka nagyon rugalmas, és mindig hasznos tanácsokat ad. A futás iránti fanatizmusát nagyon inspirálónak találom. Az edzések közben szó esett arról is, hogy figyeljünk oda a futás közbeni folyadékfogyasztásra, mert az edzés hatékonysága és a regeneráció szempontjából ez is fontos tényező. Olyan korszakomat élem, amikor elkezdtem nyitni az újdonságokra, és az ilyen találkozások és élmények nagyon sokat adnak" – mondta Balázs.

A magyar sztárok imádják, és mi is: futás, a szupersport

Oldja a stresszt, boldogsághormont termel, és nem utolsósorban a szép formákért felelős: sportolni kell, méghozzá rendszeresen! A magyar sztároknak is fontos a fittség, az életmód, így mostantól ők mesélik el, miért is szeretik kedvenc edzésformájukat. Olvasd el a Life.hu cikkét!
Katus Attila napi tippjei az egészségért – 3.naphttp://www.life.hu/ez-zsir/20160411-katus-attila-napi-tippjei-az-egeszsegert-3-nap.html--A 10 legjobb zeneszám futáshozhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160412-a-10-legjobb-zeneszam-futashoz.htmlVeled is sokszor előfordul, hogy nincs elég motivációd a sportoláshoz? Pedig egy jó edzőtárssal, vagy ha jobban szeretsz egyedül futni, néhány pörgős számmal is feldobhatod az edzésedet. Motiváld magad a legjobb ritmusokkal! Ez Zsír!--A jó anyagcsere a karcsúság titkahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160408-a-jo-anyagcsere-a-karcsusag-titka.htmlA megfelelően működő anyagcsere amellett, hogy ellátja a szükséges tápanyagokkal a sejtjeinket, nem hagyja felhalmozódni testünkben a salakanyagokat. Éppen ezért az egészséges étrenddel kiegészítve távol tartja, vagy éppen leégeti a plusz kilókat. A jó közérzet már csak a bónusz. Ez Zsír!--10+1 ok, hogy miért válaszd a kismama jógát a csokitorta helyetthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160408-11-ok-hogy-miert-jogazz-kismamakent.htmlKönnyebb elcsábulni egy szelet íncsiklandozó süteménynek, mint bedobni a táskánkba egy kényelmes nadrágot és topot, majd részt venni egy kismama jógaórán. De az édesség által felszabadított boldogsághormonok sajnos gyorsan tova szállnak. Ezzel szemben a jógázásnak kismamaként is számtalan, és hosszabb távú jótékony hatása van. A teljesség igénye nélkül íme 10+1 ok amiért a jógát válaszd. Ez Zsír!OrigoA fogyókúra első lépése: méregtelenítéshttp://www.life.hu/ez-zsir/20160408-a-meregtelenites-a-fogyokura-elso-lepese.htmlArra nap mint nap odafigyelünk, hogy kívülről megtisztítsuk a testünket: zuhanyzunk, kezet, hajat és fogat mosunk, és az arcunkat is rendszeresen ápoljuk. A belsőnket viszont sokszor elhanyagoljuk, pedig ott is gyűlnek a nemkívánatos salakanyagok, amelyektől időközönként meg kell szabadulni. Ez Zsír!--3 cukormentes édesség, amit az áprilisi kihívás alatt is fogyaszthatszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160405-3-cukormentes-edesseg-amit-aprilisi-kihivas-alatt-is-fogyaszthatsz.htmlAz áprilisi kihívást sokan különösen nehéznek ítéltétek. Nem is csoda: egy-egy finom falat édességet, ha nem is többet, mindennap szívesen fogyaszt az ember. Erről nem is kell teljesen lemondani áprilisban sem, ugyanis vannak olyan egészséges finomságok, amelyekben semmi hozzáadott cukor nincs. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.