Fehér Balázs életében új fejezetet nyitva, készen áll az új élményekre és kihívásokra. Ennek jegyében elindul a tavaszi futószezon első nagy versenyén, amire profi segítséggel készül. Korompay-Túróczi Réka hosszútávfutó, triatlonista motiválja Balázst az edzéseken.

A testmozgás fontos szerepet játszik Balázs életében, hiszen tudatosan éli az életét: rendszeresen sportol, és nem csak a testedzés miatt, hanem mert úgy gondolja, a mozgás a tudat és a lélek számára is fontos. A rendszeres crossfit-edzések mellett kosárlabdázni és futni is szokott.

Fotó: Simon Péter
Fehér Balázs végleg otthagyta a Carbonfools csapatát
Az énekes a közösségi oldalán jelentette be, hogy a hosszú szabadsága után nem kíván visszatérni a magyar zenekarba. A rajongók szomorúan fogadták a hírt. Olvasd el a Life.hu cikkét!

„Amikor elindulok futni, általában egy idő után megkérdezem magamtól, hogy mit is csinálok itt, mert szívesebben ülnék otthon, de utána mindig eszembe jut, hogy mit élvezek a futásban. Azt az érzést, amikor egy idő után nem izomból futok, hanem tudatból.A testem ellazul, a tudatom éles lesz, és egyszerűen csak úszom a levegőben; bár lehet, hogy ez kívülről másképp néz ki – meséli nevetve. – Régebben egyszerűen leálltam a futással, ha elfáradtam, de ma már kifejezetten élvezem, hogy az érzéseimet felülírva képes vagyok tudatosan folytatni az edzést."

A futással ennek ellenére mégsem az a célja, hogy a tűrőképessége határait feszegesse, sokkal fontosabbnak tartja az általa okozott mentális élményt. Balázs jelenlegi tervei szerint 10 kilométert fog futni hamarosan egy futóversenyen. Ez az a táv, aminek a lefutása nem okoz számára túlzott erőfeszítést, hiszen a versennyel inkább egy örömteli élményt szeretne átélni, amiben az is fontos számára, hogy egy csapat részeként, több ezer futó között teljesítheti a távot. 

Fotó: Simon Péter

A felkészülését Korompay-Túróczi Réka hosszútávfutó, triatlonista, a Szentkirályi futónagykövete segíti, akitől személyre szabott edzéstervet kapott. A Réka által előírt heti 3 futóedzést nem mindig sikerül betartani, mivel Balázsnak nagyon kell vigyáznia a hátára.

„A futás képes nagyon 'legyalulni' a hátam, ezért óvatosnak kell lennem, de szerencsére Réka nagyon rugalmas, és mindig hasznos tanácsokat ad. A futás iránti fanatizmusát nagyon inspirálónak találom. Az edzések közben szó esett arról is, hogy figyeljünk oda a futás közbeni folyadékfogyasztásra, mert az edzés hatékonysága és a regeneráció szempontjából ez is fontos tényező. Olyan korszakomat élem, amikor elkezdtem nyitni az újdonságokra, és az ilyen találkozások és élmények nagyon sokat adnak" – mondta Balázs. 

A magyar sztárok imádják, és mi is: futás, a szupersport
Oldja a stresszt, boldogsághormont termel, és nem utolsósorban a szép formákért felelős: sportolni kell, méghozzá rendszeresen! A magyar sztároknak is fontos a fittség, az életmód, így mostantól ők mesélik el, miért is szeretik kedvenc edzésformájukat. Olvasd el a Life.hu cikkét!