BikiniBody sport edzés kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kalóriaégetés a célod? Válassz olyan sportokat, amelyek a leghatékonyabbak ebben. De mennyi kalóriát égetnek pontosan a különböző edzésformák? A cikkünkből kiderül!

1. Úszás – 653 kalória egy óra alatt

Az úszás azért is nagyon ideális választás, mert egyáltalán nem terheli meg a testet: sem a csontokat, sem az ízületeket, ráadásul a vízben lét nyugtató hatással van ránk. Bármilyen úszásnemet választhatsz, kivéve a fejkitartásos mellúszást. Már egy kellemes tempó is kiváló kalóriaégető, így néhány alkalom után már érezni is fogod a változást.

Forrás: Dreamstime

5 nyomós ok, amiért az úszás az egyik legjobb sport

Többször halljuk, hogy az úszás mennyire jót tesz a testi és lelki egészségünknek. Íme, 5 ok, amiért érdemes olykor a futócipőt is fürdőruhára cserélni.

2. Biciklizés – 508 kalória egy óra alatt

A biciklizés az a sport, amely könnyen beilleszthető a mindennapokba. Bármerre is vezet az utunk, oda bringával is tudunk menni – közben pedig a kalóriákat is égetjük. Javítja a testtartást, átmozgatja, széppé formálja az egész testet. Használd a hétköznapokban és a hétvégi kirándulásokhoz is!

Forrás: Dreamstime


3. Futás – 435 kalória egy óra alatt

Az úszáshoz és a biciklizéshez hasonlóan a futás is átmozgatja az egész testet. Ezer jótékony hatása közé tartozik például, hogy erősíti az immunrendszert, segít egyensúlyba hozni az anyagcserét, támogatja az alvási és táplálkozási funkciókat, továbbá fokozza a növekedési hormon elválasztását, ami lassítja az öregedési folyamatokat.

Forrás: Dreamstime

Futókisokos - Mikor, mennyit, hogyan?

Kinek nem ajánlott a futás? Hogyan érdemes elkezdeni, ha teljesen kezdő vagy? Miért kell odafigyelni a légzésre, és milyen terepen egészséges a futás? Tudj meg mindent a cikkünkből!

4. Aerobic gyakorlatok – 399 kalória egy óra alatt

Rengeteg kardió típusú mozgásformát választhatsz különböző edzőtermekben. Heti két pörgős óra, és biztosan megindul a fogyás is.

Forrás: Dreamstime

5. Erősítő gyakorlatok – 363 kalória egy óra alatt

Akkor sem szabad hanyagolnod az erősítő edzéseket, ha nem éppen Arnold Schwazenegger női mására akarsz hasonlítani. Szakértők szerint ugyanis az izomszövetek egységnyi idő alatt háromszor annyi kalóriát égetnek el a saját fenntartásukhoz, mint a zsírszövetek.

Forrás: Dreamstime

+1. Tánc – 254 kalória egy óra alatt

Egy hétvégi edzést kiválthatsz akár pár óra táncolással is. Aki igazán szereti, az jól tudja, hogy szuper jól izzaszt, ráadásul a kedvenc számaidat hallgatva abszolút feltölt.

Tornázz mindennap Katus Attilával a LifeNetwork tévében. Várunk egy közös edzésre reggel 7-kor, délután 3-kor és este 7-kor. Nincs kifogás! Bikini Body Katus Attilával!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.