A Bushkill Park az Egyesült Államokban, Pennsylvania északkeleti részén található, egy Easton nevű város külterületén. Ebben az aprócska vidámparkban több mint 100 évig szórakozhattak a környéken lakó családok, ám 2007 óta a park teljesen elcsendesedett, megszűnt a gyerekzsivaj. Manapság a pusztulás hangulata lengi körül.

Seph Lawless fotós ezt a különlegesen szomorú hangulatot örökítette meg képein. 

Fotó: Seph Lawless

A parkot 1902-ben nyitották, és több mint száz éven át nyújtott játékos szórakozást a családoknak, kifejezetten a legkisebbeknek. De mivel a kelet-pennsylvaniai vidámpark fekvése miatt fokozottan ki volt téve az árvizeknek, az évek során folyamatosan fokozott karbantartást igényelt. Az egymást követő árvizek mellett ráadásul 2004-ben az Ivan nevű hurrikán is hatalmas pusztítást végzett itt - a sorozatos katasztrófák miatt pedig az emberek valamiféle átkot emlegettek. 

Fotó: Seph Lawless

2007-ben aztán a tulajnak, Neal Fehnelnek elege lett az újjáépítésekből, úgy döntött, nem küzd tovább a természeti erőkkel, és a helyi gyerekek legnagyobb bánatára bezárja a parkot. 

Fotó: Seph Lawless

A park honlapjára egyébként egy olyan nyilatkozatot írtak ki, miszerint a tulajdonosok folyamatosan dolgoznak a Bushkill rendbehozatalán és biztonságossá tételén, és reményeik szerint majd egyszer újra tudnak látogatókat fogadni. 

Fotó: Seph Lawless

A 114 éves park addig is Csipkerózsika-álmát alussza. Minden játék, minden bódé úgy maradt, ahogyan néhány éve hagyták, csak a természet változik körülöttük. Az enyészet rágta épületek és a magányos hinták mind-mind egy távoli, letűnt korszakról mesélnek.

Fotó: Seph Lawless