Karrier, csillogás, anyaság és boldog családi élet - az alábbi asszonyok azon túl, hogy a hivatásukban kiemelkedően teljesítenek, családi életüket is sikeresen tudják menedzselni. Anyák napja közeledtével összeválogattunk öt igazán sikeres és világhírű édesanyát.

Beyoncé

  • Színésznő / énekesnő / producer
  • Gyermeke: Blue Ivy 4 éves

20 Grammy-díjjal és 118 millió eladott lemezzel a háta mögött Beyoncé bátran mondhatja magát a világ egyik legsikeresebb asszonyának. Énekesi karrierje mellett több filmben is viszontláthattuk már: 2006-ban szerepelt A rózsaszín párduc című vígjátékban, és még ugyanebben az évben egy 1981-es Broadway-musical, a Dreamgirls filmes adaptációjában is ő játszotta az egyik főszerepet. A filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjra is jelölték. Ezt a jelölést pedig 2009-ben a Cadillac Records című musicalben Etta James alakításáért ismét megkapta.

Beyonce a férjével, Jay-Z-vel, kislányával, Blue Ivy-vel, smink nélkül és a színpadonForrás: Instagram/Beyonce

A Yours and Mine című kisfilmjében Beyoncé őszintén mesélt a sztárrá válás szépségeiről, nehézségeiről és a családjáról.

Egy dolog biztos az életemben: a szeretet. A zene szeretete, a szeretet, amit a férjem, amit a gyermekem iránt érzek. Ez mindennél fontosabb.

Angelina Jolie

  • Színésznő / producer / író / rendező / aktivista / nagykövet
  • Maddox Chivan Jolie-Pitt 15 éves, Pax Thien 13 éves, Zahara Marley 11 éves, Shiloh Nouvel 10 éves, Knox Leon és Vivienne Marcheline 8 éves

Angelina Jolie jelenleg Hollywood, sőt talán a világ egyik legnagyobb női filmsztárja, aki 24 évesen robbant be a köztudatba, és rögtön első jelölésekor Oscar-díjat nyert az Észvesztő mellékszerepéért. A huszonévesen féktelen és megzabolázhatatlan Jolie Brad Pitt mellett teljesen megváltozott: humanitárius missziókat vállaló, környezettudatos, gyermekszerető családanya lett belőle. AZ ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jószolgálati nagyköveteként  Kambodzsában, Afganisztánban, Irakban és Szudánban is járt, és tíz év szolgálat után különmegbízottként diplomáciai feladatokat is bíznak rá. Mindemellett persze továbbra is szerepel filmekben sőt rendez is, és neveli hat gyermekét

Angelina Jolie a Vanity Fair címlapján, Angelina, amint a Nemzetközi Szexuális Erőszak Elleni Csúcstalálkozón ölel egy áldozatot, gyermekeivel és Brad Pitt-telForrás: Vanity Fair, AFP

Néhány éve így nyilatkozott a Hello! Magazinnak:

Nagyon hálás vagyok azért, hogy továbbra is van lehetőségem dolgozni, és mégsem érzem úgy, hogy elhanyagolom az anyai teendőimet. Örülök, hogy egy olyan férfi van mellettem, mint Brad, aki ilyen gondoskodó, mert bizony a gyereknevelés nehéz munka.

Jennifer Lopez

  • Énekesnő / producer / üzletasszony
  • Gyermekei: Max 8 éves, Emme 8 éves

J. Lót láthattuk már színésznőként is, énekesnőként pedig 1999 óta uralja a slágerlistákat. Emellett – bár idehaza ezt nem sokan tudják róla – üzletasszonyként is megállja a helyét, tévés produkciókat készít, de volt például az American Idol című tehetségkutató egyik bírája is. A temérdek dolga mellett pedig természetesen ikreire is szakít időt.

J.Lo az ikreivel, a színpadon és szexi fürdőruhában a US Weekly címlapjánForrás: Instagram/Jennifer Lopez, AFP, US Weekly Magazine

A People magazinnak tavaly így nyilatkozott:

Tudom, hogy minden szülő így érez a gyermekeivel kapcsolatban, de ők tényleg nagyon különlegesek! Minden percben alig várom, hogy lássam őket, és hogy minél több időt velük tudjak tölteni.

Reese Witherspoon

  • Színésznő / producer
  • Gyermekei: 16 éves, Deacon 12 éves, Tennessee 4 éves

Bár a gyönyörű szőke színésznő már 14 éves kora óta a pályán van, az igazi, átütő világhírt a 2001-es Doktor Szöszi főszerepe hozta el számára. 2005-ben újra ráfigyelt a filmvilág, mikor June Carter Casht játszotta el A nyughatatlan című alkotásban - a szerepért tucatnyi díjban részesült, köztük Oscar- és Golden Globe-díjban. Witherspoon 2007-ben vált el első férjétől, a szintén színész Ryan Phillippe-től, akivel 1999-ben keltek egybe és házasságuk alatt két gyermekük született, Ava és Deacon. A magyar származású Jim Toth-tal 2010-ben keltek egybe, 2012-ben pedig meg is született a pár első, Witherspoon harmadik gyermeke, Tennessee James Toth.

Reese Witherspoon a Harper's Bazaar fotóján, megszólalásig rá hasonlító lányával, A nyughatatlan című filmben Joaquin Phoenix-elForrás: Harper's Bazaar, Instagram/Reese Witherspoon, AFP

Egy talkshow-ban így beszélt a családjáról:

Szeretem a vasárnapokat. Reggel elmegyünk templomba, utána közösen megebédelünk, közösen pihenünk otthon. Tévét nézünk, társasjátékozunk, és este sütök valamit a családnak. Ezeken a napokon mindig nagyon megnyugszom, és arra gondolok, mennyire szerencsés vagyok, hogy ilyen csodálatos családom van. 

 Blake Lively

  • Szinésznő
  • Gyermeke: James 1 éves

Lively még 30 sincs (egészen pontosan 28 éves), de már szinte révbe ért: a csillogó karrier mellett egy híres és sármos férjet és egy gyönyörű kislányt is magáénak tudhat. Lively egyébként 11 évesen kezdett színészkedni, valódi hírnevet pedig a Gossip Girl, itthon A pletykafészek címmel elhíresült sorozat hozott neki. 2011-ben a Time magazin beválasztotta a 100 legbefolyásosabb ember közé, 2012-ben férjhez ment Ryan Reynoldshoz, kislányuk, James pedig 2015. január elsején született meg. 

Blake Lively Ryan Reynolds oldalán, közös kislányuk szorítja Ryan ujját, és Blake, ahogyan a Vogue címlapján tündökölForrás: Instagram/Blake Lively, AFP, Instagram/Ryan Reynolds, Vogue

Gyermeke születése után így nyilatkozott az amerikai Allure magazinnak:

Már tudom, mi a legfontosabb dolog a számomra - és minden mást ennek rendelek alá. Ha van egy gyereked, rájössz, hogy a halálnak is megvan az oka. Elmegyünk, hogy helyet adjunk gyermekeinknek.