Ebben a szezonban a gyümölcsös árnyalatok hódítanak leginkább. A világmárkák elhalmoznak a vitamindús gyümölcsök gazdag színeivel, illatával, amit ajkunkra kenhetünk.

Az örökzöldnek vélt klasszikus piros most kiszorul a palettáról, helyére pedig a trónkövetelő árnyalatok léptek. Ha igazán trendi akarsz lenni, akkor nem hiányozhat a készletedből egy gyümölcsös szájfény, rúzs vagy ajakápoló. 

Forrás: Dreamstime

Mivel bőséges a választék a különböző színpompás árnyalatok között, mindenki megtalálhatja a bőrtónusához legjobban illőt. Emellett arra is figyelj, hogy olyat válassz, ami szépen harmonizál a sminkeddel. Amennyiben világos a bőrszíned, akkor a legideálisabbak számodra a rózsaszínbe hajló árnyalatok, ha mélyebb a bőrszíned akkor a sötétebb, bogyós színek állnak jól. 

De nézzük meg részletesebben, hogy milyen típusba tartozol: 

  • Ha Taylor Swifthez, Kate Hudsonhoz vagy Nicole Kidmanhez hasonlóan a hajad mézszőke, vörösesszőke vagy világosbarna, a bőröd pedig meleg tónusú, barackos árnyalatú, esetleg szeplős, akkor a tavasz típusba tartozol. A tavasz típus különösen szerencsés, hiszen színpalettája csupa meleg, élénk színt foglal magába. Érdemes kipróbálni a nude színeket, a barackos árnyalatokat. Kísérletezz rózsaszínnel, lazaccal, korallszínnel, naranccsal és pirossal. Ezek remekül állnak majd!  
Kate HudsonForrás: AFP/Gustavo Caballero
  • Kate Middleton, Jessica Biel, Sarah Jessica Parker és Reese Witherspoon a nyár típusba tartozik. A nyár típusra jellemző a hamvasság. A hajszín általában hamvasszőke, hamvas barna, ezüstösszőke, bőrük többnyire porcelánszerű. A nude színek mellett remekül áll nekik a pasztellrózsaszín, a lazac, a mályvás árnyalatok, a lilás tónusok és a hidegebb árnyalatú piros. 
Jessica BielForrás: AFP/Charley Gallay
  • A latinos színeik ellenére Jennifer Lopez, Jessica Alba is az ősz típusú nőkhöz tartoznak, csakúgy, mint a vörös hajú Marcia Cross, Susan Sarandon vagy Gisele Bündchen. Az ősz típusra jellemzőek a vöröses tónusok, aranyló barnák, némi vöröses beütések. A bőrük színe a bézses árnyalatú mellett lehet egészen kreolos. A nude mellett kísérletezz barackos árnyalatokkal, terrakottával, barnás rúzsokkal. Próbáld ki ajkaidon a bogyószíneket, a rézvöröset, a mélyvöröset, az erdei gyümölcsök színeit is! 
Jessica AlbaForrás: AFP/Patrick Kovarik
  • Kim Kardashian, Anne Hathaway, Eva Longoria és Dita von Teese tél típusú nők. Ha barna, fekete, netán jégszőke a hajad, kékes árnyalatú, nagyon világos vagy olívaszínű bőröd van. Neked találták ki a klasszikus piros rúzst, a hot plum árnyalatot, az élénk pinket, a misztikus lilákat és a fukszia árnyalatait, viseld őket bátran! 
Anne HathawayForrás: AFP/Mark Ralston
5 trükk, amitől sokkal tartósabb lesz a rúzsod
A rúzsok fénykorukat élik, a nude mellett télre visszatérnek az egészen sötét árnyalatok, a piros, a fukszia és társaik. Ám a rúzs csakis ápolt ajkakon mutat jól, és persze vannak alapszabályok, amiket nem árt betartani a kínos helyzetek elkerülése érdekében. Larion Oscar sminkmester trükkjeit érdemes megfontolni!