Melyek a leghatásosabb újdonságok a szépségápolás terén? Mi a legjobb megoldás a különböző bőrtípusokra? A bőrmegújítás új dimenzióiba Larion Oscar avat be benneteket. 

Idén betámadtak a fátyolmaszkok, a szérumok, az esszenciák és az arcolajok. Lesöpörték a hagyományos arckrémeket a mindennapi arcszépítés területén. Innovatív, különleges, gyors és eszméletlenül látványos. Igen, a technológiai fejlődés lépést tart a 21. század elvárásaival, a nagyvárosi tempóval, amikor alig van idő magunkra.

Forrás: Dreamstime

Ha hasonló a tempód, akkor neked találták ki a 15 perces fátyolmaszkokat. Népszerűségük titka a hialuronsav magas jelenléte, aminek köszönhetően negyedóra alatt újjászületik a bőröd. Esemény előtti turbóenergia a bőrnek. A világ nagy divateseményein meghódította a New York-i, milánói backstage-eket.

A szérumok, esszenciák gyors felszívódásának és persze a különböző esszenciális hatóanyagoknak köszönhetően pillanatok alatt energiától ragyogóvá varázsolják a bőrödet. Előnye, hogy még jobban felerősíti a rákerülő bőrtípusnak megfelelő krém hatékonyságát. Önmagában használva pedig tökéletes sminkalapot biztosít. Az arcolajok az érettebb bőrnek nyújtanak felüdülést, azonnal látható eredménnyel feltöltik a vízhiányos bőrt, így egész nap ragyogóan üde, egészségtől kicsattanó, rugalmas, szép lesz a bőrszerkezet.

Forrás: Dreamstime

Hogyan ismerd fel, hogy milyen a bőröd, és mire van igénye? 

A normál bőr 

Tulajdonságát tekintve egyensúlyban van a zsír- és a víztartalom, ezért pórusai zártak, a bőr egyenletes és üde. Ideális számukra a normál bőrre való fátyolmaszkok, esszenciák, kozmetikumok.

A száraz bőr 

Tulajdonsága, hogy könnyebben sérül, hámlik, húzódik, zártak a pórusok, a bőr kissé érdes. Minden esetben bőrnyugtató, bőrpuhító, kókuszolaj-, B-vitamin-tartalmú tápláló, nedvességmegtartó szérumokat, arcolajokat használj rá. 

Forrás: Dreamstime

A zsíros bőr 

Nedvességtartalma jó, pórusai tágak, az arc fénylik. A rendszeres arctisztítás elengedhetetlen számára, jót tesz, ha vérkeringést serkentő, fertőtlenítő hatású, vizes szérumkészítményekkel ápolod.

Korpázóan zsíros bőr

A legcélszerűbb megoldás erre a bőrtípusra az elhalt hámsejtek eltávolítása radírozással. Kíméletes arcápolás és arcolaj használatával optimalizálható a bőr szerkezete. 

Kombinált bőr 

Ez a leggyakoribb bőrtípus, jellemzője, hogy a T-zóna zsírosabb, és az arc többi része normál szerkezetű. Az arcápoláshoz ideális a szérum és az esszenciális krémek, amelyek optimalizálják a bőrszerkezetet. A zsírosabb részekre használj mattító, faggyúháztartást szabályzó primert. 

Forrás: Dreamstime

Érzékeny bőr 

Ha érzékeny a bőröd, nagy gondot kell fordítanod az összetevőkre: kerüld az alkoholtartalmú készítményeket és a durva szemcsés bőrradírokat, a szappant, az illatanyagokat tartalmazó kozmetikumokat. Védd a bőrödet magas faktorú fényvédő krémekkel. Arckrémben az illatanyagmentes, bőrkímélő, hipoallergén, bőrnyugtató tartalmú készítményeket érdemes használnod. 

Érett bőr 

Az elmélyülő ráncocskák és a gyorsuló nedvességvesztés miatt érdemes a bőrtömörséget visszaállító, nedvességmegtartó, ránctalanító arckrémeket, esszenciákat használni. Külön nappali krémet, extra fényvédelemmel, este pedig tápláló éjszakai krémet, arcolajat.