Ingatlanvásárláson, esetleg bérlésen töröd a fejed? Valami különlegességre vágysz, és van mit a tejbe aprítanod? Akkor mutatunk három olyan nem mindennapi álomotthont, amelybe beköltözve az élet császárának érezhetnéd magad – már ha eltekintesz néhány aprócska problémától. 

Playboy-villa 

Hugh Hefner legendás Los Angeles-i Playboy-villája még 1927-ben épült, a 90 éves épületben az évek során a világ legszebb női fordultak meg. Ebbe a kultikus épületbe, most bárki beköltözhet – már ha ki tudja csengetni az árát! 

A Playboy-villaForrás: hiltonhyland.com

Mennyiért?

A kikiáltási ára nem kevesebb, mint 200 millió dollár. 

Hátulütő

Nos, eltekinte a csillagászati ártól, a jövőbeli tulajnak egy állandó lakótárssal kell majd együtt élnie, ugyanis az adásvételi szerződés aláírásával beleegyezik abba, hogy a 89 éves Hugh Hefner a haláláig a házban lakhat. Az viszont ki van kötve, hogy a leendő tulajnak tilos bepillantani Hef hálószobájába. 

Valle Piola 

Ha elég pénzed van, akár egy komplett mesebeli település is a tiéd lehet! Az olaszországi Gran Sasso Nemzeti Parkban, az Abruzzo régióban található Valle Piola falucska tizenegy kőházból áll, ráadásul még egy 13. századi templom is tartozik hozzá. 

Valle PiolaForrás: vallepiola.com

Mennyiért?

485 ezer fontért, azaz kb. 150 millió forintért megvásárolható. 

Hátulütő

Egyrészt a házak többsége igen romos állapotban van, úgyhogy ha a vásárló kezdeni szeretne velük valamit, akkor jócskán a zsebébe kell nyúlnia a felújításhoz. Másrészt mivel a falu egy erdő közepén található, kizárólag földúton lehet megközelíteni. 

Garnet 

Az USA-ban található Garnet városában megállt az idő, olyan, mintha egy régi westernfilm elevenedne meg az idelátogatók szeme előtt. Garnet egyébként hajdanán bányaváros volt, történelmi épületei egészen 1862-ig visszanyúlnak. A települést jelenleg  egy helyi egyesület tartja fenn, a régi viskókat pedig ki is adják éjszakára.

GarnetForrás: AFP

Mennyiért?

Ingyenes!

Hátulütő

Attól eltekintve, hogy nincs bevezetve a víz és az áram, a városka állítólag egy konkrét kísértettanya. Több látogató is beszámolt már arról, hogy az éjszaka közepén a szalonból zongorajátékot hallottak – holott teljesen üres volt.