Nem csak finom, egészséges is – kedvencünk, a málna!

Forrás: Dreamstime -
málna joghurt2016 egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyerekként is imádtuk, és felnőttként is a málna az egyik kedvenc gyümölcsünk, amit nem csak az íze miatt érdemes enni: nem véletlen, hogy az ókorban is gyógynövényként volt ismert. 
  • A málna C-vitaminban gazdag, így az immunrendszer erősítésében nagyon fontos szerepe van.
Forrás: Dreamstime
  • Magas antioxidáns-tartalma segít a rák legyőzésében.
  • Pektin is található benne, ami emésztésjavító hatásáról ismert. Antibiotikum-kúra után is jó szolgálatot tesz, mert segít helyreállítani a megterhelt emésztőrendszert és a károsodott bélflórát.

A levele is egészséges!

A termesztett változat leveleiben kevesebb jótékony anyag van, így teának inkább az erdei málna levelei alkalmasak. Rengeteg esetben segíthet, például szülés előtt, menstruációs görcsök, hasmenés vagy nátha esetén is ihatod. Olvasd el a Life.hu cikkét!
  • Az ásványi anyagok közül a kalcium-, kálium-, magnézium- és vastartalma kiemelkedő.
  • Biotintartalma miatt szépségvitaminként is emlegetik. Szépíti a bőrt, csillogóvá és dússá teszi a hajat.
Forrás: giphy.com
  • A-vitamin-tartalma a látást is javítja.
  • Jelentős mennyiségű B1- és B2-vitamint is tartalmaz, utóbbinak pedig igencsak nagy szerepe van a méregtelenítésben.
  • Antocianintartalma révén mérsékli a magas vérnyomást.
  • Elképesztő, de 100 gramm málnában 80-85 gramm víz van, így a test hidratálását is segíti.
Szépség és stabilitás egy jógapózbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160506-szepseg-es-stabilitas-egy-jogapozban-virabhadraszana-3.htmlAz egyensúlygyakorlatok azért nagyon fontosak, mert felkészítik az idegrendszert és az izomzatot arra az esetre, ha egyensúlyunkat hirtelen elveszítenénk (megcsúszunk, meglöknek, nagyot fékez a busz stb.). Megtanítják, hogy mely izmokat – milyen sorrendben és erővel – kell bekapcsolni, hogy talpon maradjunk. Ez mindenkinek nagyon fontos, de az időseknek, csontritkulással élőknek hatványozottan! Mindemellett az egy lábon állás az egyik legjobb farizom-erősítő, fenékkerekítő, -feszesítő gyakorlat, úgyhogy hölgyeim, uraim, ne fukarkodjunk vele! Ez Zsír!Origo3 variáció egészséges palacsintárahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160506-3-variacio-egeszseges-palacsintara.htmlA palacsinta egy szuper étel, így nem csoda, hogy minden variációját imádjuk. Ezúttal három egészséges receptet mutatunk, amelyeknél csupán a lisztre és az édesítőszer használatára kell odafigyelni. Ez Zsír!--Szép bőr, jó közérzet, erős immunrendszer - 3 szuperegészséges maghttp://www.life.hu/ez-zsir/20160504-egeszseges-magok-napraforgomag-dio-mandula.htmlA magvaknak rengeteg jótékony hatása van: tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírsavakkal. Szinte minden fontos tápanyagot tartalmaznak, ami az egészséghez kell, így mindenképpen érdemes beiktatni őket az étrendedbe. Ez Zsír!--8 immunerősítő szuperétel, ha mindig egészséges akarsz lennihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160428-immunerosito-szuperelelmiszerek.htmlA szuperélelmiszerek betegségek elleni tápanyagokat tartalmaznak, könnyen hozzáférhetők, gazdaságosak, és sózás vagy hozzáadott zsír nélkül is ízletesek – így összegzi a jellemzőket egy pittsburghi sportdietetikus, az Academy of Nutrition and Dietetics szervezet szóvivője, Heather Mangieri. Ez Zsír!--Hamarosan itt az eperszezon – Ezért egyél belőle minél többet!http://www.life.hu/ez-zsir/20160502-hamarosan-itt-az-eperszezon-ezert-egyel-belole-minel-tobbet.htmlMesésen pirosló, csodálatosan édes, ráadásul szuper egészséges. Nem véletlen, hogy az eper az egyik kedvenc gyümölcsünk, így alig várjuk a szezonját. Ez Zsír!OrigoIgazi csodaszer: a kék áfonyahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160426-igazi-csodaszer-a-kek-afonya.htmlMiért imádjuk ezt a csodásan kéklő, lédús, isteni ízű bogyós gyümölcsöt? Mert igazi szuperétel: lassítja az öregedést, elképesztően magas az antioxidáns-tartalma, erősíti az immunrendszert, ráadásul zsírbontóként is működik. Íme, az áfonya jótékony hatásai a szervezetre! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.