Nőies izmokat és szép domborulatokat szeretnél? Minden egyes testrészedet szeretnéd átmozgatni az edzések során? Próbáld ki a kedvenc mozgásformáinkat, amelyekkel szuper nőies alakra tehetsz szert. 

Futás 

Ezt a sportot azért szeretjük különösen, mert komplexen átmozgatja az egész testet, így a rendszeres futás az egész izomzatot átalakítja. Az alakformálás és a fogyás mellett pedig növeli az állóképességet, jó hatással van az anyagcserére, erősíti a hátizmokat, amivel elősegíti a helyes testtartást is, ez pedig elengedhetetlen a nőies megjelenéshez. A kezdő futóknak a fokozatosság elvét javasoljuk, ugyanis sérüléseket is szerezhetsz, ha erre és a megfelelő bemelegítésre nem figyelsz oda. 

Forrás: giphy.com
Futókisokos – Mikor, mennyit, hogyan?
Kinek nem ajánlott a futás? Hogyan érdemes elkezdeni, ha teljesen kezdő vagy? Miért kell odafigyelni a légzésre, és milyen terepen egészséges a futás? Tudj meg mindent a cikkünkből!

BootyBarre 

Ez az összetett mozgásforma a balett nőies, kifinomult mozgását, a jóga nyújtó, erősítő elemeit és a pilates alakformáló erejét ötvözi, így nem véletlen, hogy meghódította az egész világot – legalábbis, ami a nőket illeti. A legjobb testű modelleknek kihirdetett Victoria's Secret angyalkák is ezzel az edzésmódszerrel készülnek a szerepléseikre. „Javítja a légzéstechnikát, szebb lesz tőle a tartás, egyszerűen nőiesebbé tesz” – nyilatkozta korábban a Life.hu-nak Lóránt-Szemző Fruzsina, aki Miamiban talált rá erre a mozgásformára, és itthon ő lett az első képzett instruktor. 

Forrás: Youtube

Bikini Body Guide 

A 24 éves Kayla egy 12 hetes edzésprogramot alakított ki, ami csupán 28 percet vesz igénybe naponta, ráadásul a kevés eszközzel megálmodott gyakorlatokat nemcsak konditeremben, hanem akár otthon is meg lehet csinálni. Tapasztalatból mondjuk, hogy a gyakorlatsorok tényleg minden kis porcikát átmozgatnak, és habár ez a 28 perc igencsak kevésnek tűnik elsőre, ha valaki belekezd, rájön, hogy mennyire hosszú is lehet a közel fél óra. De megéri, ha szép izomzatot szeretnél.

Forrás: Youtube

 

Így lettek ezreket megmozgató motiváló példaképek: Kayla Itsines és Gazdag Tündi


Talán nehéz elhinni, de azok is, akik ma tömegek számára példaképek, valamikor bizonytalan, az egészséges és boldog életre áhítozó, motivációt kereső emberek voltak. Egy ponton azonban kiléptek a saját komfortzónájukból, és az akaraterejüknek köszönhetően megváltoztatták az életüket. Olvasd el Kayla Itsines és Gazdag Tündi történetét!