A szoptatás alatt is sportolnál? Erre figyelj!

Forrás: Dreamstime -
szoptatás futok2016 egészséges életmód sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az igazi sportfanatikusok sokszor egy napot sem tudnak kihagyni, így már a szülés után is mihamarabb szeretnék újra átmozgatni a testüket. De mit szabad és mit nem szabad szoptatás alatt csinálni? Most kiderül!

Elsősorban nem is az a nehézség, hogy megtaláljuk a tökéletes sportot, hanem az, hogy anyukaként hogyan illesszük be a mindennapokba ezt a néhány órát.

Forrás: Dreamstime

Alacsony intenzitással ugyanis bármilyen sport ajánlott, de a fokozatosságra nagyon fontos odafigyelni. A szoptatás alatt mindig csak annyit mozogjuk, ami még nem megerőltető. Eleinte az is jó, ha csak pár tornagyakorlattal mozgatjuk át magunkat.

Kocogás

A futás szerelmeseinek a szülés után sem kell lemondani kedvenc sportjukról, a sprintet viszont most el kell felejteni! A lassú tempójú kocogás az ideális mozgásforma, közben pedig gyalogló szakaszokat is beiktathatsz, hogy ne fáradj el túlságosan. Eleinte akár legyen több a séta, mint a futás, és szépen lassan fokozhatod a futás mennyiségét.

Ezt ne!

A labdajátékokat a terhesség alatt is, a szoptatás ideje alatt is érdemes kerülni. A sok ugrálással járó sportokat és azokat, ahol nagy az esés és a sérülés kockázata, szintén érdemes pihentetni a szoptatás alatt.

Pilates

A mélyizmok megerősítésére kifejlesztett pilatesmódszer úgy erősít, hogy közben az ellazulásra és a nyújtásra is koncentrál. Ízületkímélő sport lévén a terhesség alatt kialakult esetleges derékbántalmakkal is érdemes pilatesre menni. Speciális légzéstechnikájának köszönhetően ráadásul teljesen kikapcsol.

Forrás: giphy.com

Tánc

Levezeti a feszültséget, kikapcsol, és a kedvenc számaid még fel is tölthetnek újult energiával. Akár egy stúdióba is elmehetsz különböző táncokat kipróbálni, de ha a pároddal vagy anyukáddal meg tudod beszélni, hogy csak egy fél órára vigye el a picit sétálni, az otthonotok nappaliját is tánctérré alakíthatod egy kis időre.

Támogatott tartalom.

Legyél fitt kismama, sportolj várandósan is

Ahogy egy új élet fejlődik a testünkben, már nemcsak magunkért, hanem kisbabánkért is felelősek vagyunk. Ezért nem is véletlen, hogy sok nő fejében megfordul ilyenkor a kérdés: vajon melyik sport biztonságos kismamaként. Íme, a válaszok!
Mindenképpen otthon akarsz edzeni? Ezeket a szabályokat tartsd be!http://www.life.hu/ez-zsir/20160509-az-otthoni-edzes-szabalyaiba-katus-attila-avat-be.htmlTény, hogy a rendszeres testmozgást végzők 90%-a képtelen otthon edzeni. Sokan évente többször hozzákezdenek, de aztán különböző okok miatt mindig abbahagyják. Ahhoz, hogy az otthoni edzés sikeres legyen, több szabályt is be kell tartani. Hogy melyek ezek? Katus Attila elárulja! Ez Zsír!--Futás nélkül nincs bikini bodyhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160517-futas-nelkul-nincs-bikini-body.htmlKatus Attila a heti kétszeri futást javasolta a BikiniBody győztesének, Teodórának a személyi edzések és az aerobikórák mellett. Ő pedig rendre teljesíti is az elvárást, habár túl sok kilométert még nem bír, a táv egyre jobban növekszik. Ez Zsír!--5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcshttp://www.life.hu/ez-zsir/20160512-csodas-naperlelte-finomsag-sargabarack-a-nyar-sztarja.htmlA lédús és édes sárgabarack a nyár igazi sztárja. Imádjuk a fáról szedve, imádjuk lekvárban, süteményben, smoothie-ban és joghurtban is. Még jó, hogy egy szuperegészséges gyümölcsről van szó! Ez Zsír!--3 étel, ami teljes kiőrlésű változatban finomabbhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160512-3-etel-ami-teljes-kiorlesu-valtozatban-finomabb.htmlA májusi hónap kihívása szerint csak teljes kiőrlésű termékeket fogyasztunk. Ez nem is annyira nehéz feladat, mint az ember elsőre gondolná, hiszen már a pékségek és a boltok is rengeteg ilyen áruval várják a vásárlókat, ráadásul az otthoni sütés-főzésnél is könnyen lecserélheted a hagyományos lisztet. Nézzük, melyek azok az ételek, amelyek teljes kiőrlésű liszttel is isteni finomak. Ez Zsír!--A kiegyensúlyozott táplálkozás 7 szabályahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160506-a-kiegyensulyozott-taplalkozas-7-szabalya.htmlKi ne szeretne karcsúbb, egészségesebb és nagyobb önbizalommal megáldott lenni, különösen ilyenkor, amikor közeledik a nyár? A sikerhez vezető út első lépése az elhatározás, amit aztán a helyesen kivitelezett megvalósításnak kell követnie. Már-már köztudott, hogy az egészséges életmódot 70%-ban az étkezés, 30%-ban a sport határozza meg. Ezért most a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz adunk tippeket! Ez Zsír!--3 mozgásforma a nőies alakérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160510-3-mozgasforma-a-noies-alakert.htmlNőies izmokat és szép domborulatokat szeretnél? Minden egyes testrészedet szeretnéd átmozgatni az edzések során? Próbáld ki a kedvenc mozgásformáinkat, amelyekkel szuper nőies alakra tehetsz szert. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.