Az igazi sportfanatikusok sokszor egy napot sem tudnak kihagyni, így már a szülés után is mihamarabb szeretnék újra átmozgatni a testüket. De mit szabad és mit nem szabad szoptatás alatt csinálni? Most kiderül!

Elsősorban nem is az a nehézség, hogy megtaláljuk a tökéletes sportot, hanem az, hogy anyukaként hogyan illesszük be a mindennapokba ezt a néhány órát. 

Forrás: Dreamstime

Alacsony intenzitással ugyanis bármilyen sport ajánlott, de a fokozatosságra nagyon fontos odafigyelni. A szoptatás alatt mindig csak annyit mozogjuk, ami még nem megerőltető. Eleinte az is jó, ha csak pár tornagyakorlattal mozgatjuk át magunkat. 

Kocogás

A futás szerelmeseinek a szülés után sem kell lemondani kedvenc sportjukról, a sprintet viszont most el kell felejteni! A lassú tempójú kocogás az ideális mozgásforma, közben pedig gyalogló szakaszokat is beiktathatsz, hogy ne fáradj el túlságosan. Eleinte akár legyen több a séta, mint a futás, és szépen lassan fokozhatod a futás mennyiségét. 

Ezt ne!
A labdajátékokat a terhesség alatt is, a szoptatás ideje alatt is érdemes kerülni. A sok ugrálással járó sportokat és azokat, ahol nagy az esés és a sérülés kockázata, szintén érdemes pihentetni a szoptatás alatt.

Pilates

A mélyizmok megerősítésére kifejlesztett pilatesmódszer úgy erősít, hogy közben az ellazulásra és a nyújtásra is koncentrál. Ízületkímélő sport lévén a terhesség alatt kialakult esetleges derékbántalmakkal is érdemes pilatesre menni. Speciális légzéstechnikájának köszönhetően ráadásul teljesen kikapcsol.

Forrás: giphy.com

 

Tánc

Levezeti a feszültséget, kikapcsol, és a kedvenc számaid még fel is tölthetnek újult energiával. Akár egy stúdióba is elmehetsz különböző táncokat kipróbálni, de ha a pároddal vagy anyukáddal meg tudod beszélni, hogy csak egy fél órára vigye el a picit sétálni, az otthonotok nappaliját is tánctérré alakíthatod egy kis időre. 

Támogatott tartalom.

Legyél fitt kismama, sportolj várandósan is
Ahogy egy új élet fejlődik a testünkben, már nemcsak magunkért, hanem kisbabánkért is felelősek vagyunk. Ezért nem is véletlen, hogy sok nő fejében megfordul ilyenkor a kérdés: vajon melyik sport biztonságos kismamaként. Íme, a válaszok!