Egyszerű összeállítani, szendvicsbe és főételként is isteni. Most három vega fasírtot mutatunk nektek, amelyek még a húsevők körében is nagy sikert fognak aratni.
Csicseriborsós gombafasírt

- 50 dkg gomba (lehet vegyesen csiperke és különböző szárított gombák)
- 1 teljes kiőrlésű zsömle
- 3 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg csicseriborsó
- őrölt kömény
- só, bors
A gombát és a vöröshagymát vágd fel apróra, majd kezdd el pirítani őket pár csepp olajon. Ahogy a gomba megpuhul, vedd le a gázról. A zsömlét közben áztasd be egy kevés vízbe, és turmixold össze a csicseriborsót, amiből egyszerűbb konzervet venni, mivel a főzési ideje meglehetősen hosszú. A konzerv csicseriborsó viszont máris mehet a turmixba. Ha kihűlt a gomba, rakd egy tálba, majd tedd hozzá a kinyomkodott zsemlét, a csicseriborsót és a tojásokat. Sóval, borssal és egy késhegynyi őrölt köménnyel fűszerezd. Zsemlemorzsában forgasd meg a kis gombócokat, és mehetnek is a forró olajba.
Répás-cukkinis fasírt

- 20 dkg cukkini
- 20 dkg répa
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg szezámmag
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Reszeld re a cukkinit és a répát, majd sózd be, és hagyd állni őket. 10-15 perc múlva nyomkodd ki egy kicsit, és add hozzá a zabpelyhet, a szezámmagot, a tojást és a fűszereket. Kicsit hagyd állni, hogy a zabpehely megszívhassa magát, majd formázz kis golyókat, amiket forgass meg zsemlemorzsában, és süsd ki őket forró olajban.
Padlizsános bulgurfasírt

- 1 nagyobb padlizsán
- 15 dkg bulgur
- 5 dkg ementáli sajt
- 1 tojás
- friss koriander
- fokhagyma
- só, bors
A padlizsánt vágd félbe, vagdosd be a húsát, majd tedd be 200 fokra, és süsd puhára. Közben a bulgurt is tedd fel főni. Amikor elkészültek, a padlizsán húsát aprítsd össze, tedd hozzá a bulgurt és a reszelt sajtot. Majd add hozzá a tojást is, és fűszerezd fokhagymával, sóval, borssal, korianderrel. Ha összeállt, forgasd meg a kis fasírtokat zsemlemorzsában, és süsd ki forró olajban.