Egyszerű összeállítani, szendvicsbe és főételként is isteni. Most három vega fasírtot mutatunk nektek, amelyek még a húsevők körében is nagy sikert fognak aratni.

Csicseriborsós gombafasírt

Forrás: Dreamstime
  • 50 dkg gomba (lehet vegyesen csiperke és különböző szárított gombák)
  • 1 teljes kiőrlésű zsömle
  • 3 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg csicseriborsó
  • őrölt kömény
  • só, bors

A gombát és a vöröshagymát vágd fel apróra, majd kezdd el pirítani őket pár csepp olajon. Ahogy a gomba megpuhul, vedd le a gázról. A zsömlét közben áztasd be egy kevés vízbe, és turmixold össze a csicseriborsót, amiből egyszerűbb konzervet venni, mivel a főzési ideje meglehetősen hosszú. A konzerv csicseriborsó viszont máris mehet a turmixba. Ha kihűlt a gomba, rakd egy tálba, majd tedd hozzá a kinyomkodott zsemlét, a csicseriborsót és a tojásokat. Sóval, borssal és egy késhegynyi őrölt köménnyel fűszerezd. Zsemlemorzsában forgasd meg a kis gombócokat, és mehetnek is a forró olajba.

Répás-cukkinis fasírt

Forrás: Dreamstime
  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg répa
  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg szezámmag
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Reszeld re a cukkinit és a répát, majd sózd be, és hagyd állni őket. 10-15 perc múlva nyomkodd ki egy kicsit, és add hozzá a zabpelyhet, a szezámmagot, a tojást és a fűszereket. Kicsit hagyd állni, hogy a zabpehely megszívhassa magát, majd formázz kis golyókat, amiket forgass meg zsemlemorzsában, és süsd ki őket forró olajban.

Padlizsános bulgurfasírt

Forrás: Dreamstime
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 15 dkg bulgur
  • 5 dkg ementáli sajt
  • 1 tojás
  • friss koriander
  • fokhagyma
  • só, bors

A padlizsánt vágd félbe, vagdosd be a húsát, majd tedd be 200 fokra, és süsd puhára. Közben a bulgurt is tedd fel főni. Amikor elkészültek, a padlizsán húsát aprítsd össze, tedd hozzá a bulgurt és a reszelt sajtot. Majd add hozzá a tojást is, és fűszerezd fokhagymával, sóval, borssal, korianderrel. Ha összeállt, forgasd meg a kis fasírtokat zsemlemorzsában, és süsd ki forró olajban.

3 étel, ami teljes kiőrlésű változatban finomabb
A májusi hónap kihívása szerint csak teljes kiőrlésű termékeket fogyasztunk. Ez nem is annyira nehéz feladat, mint az ember elsőre gondolná, hiszen már a pékségek és a boltok is rengeteg ilyen áruval várják a vásárlókat, ráadásul az otthoni sütés-főzésnél is könnyen lecserélheted a hagyományos lisztet. Nézzük, melyek azok az ételek, amelyek teljes kiőrlésű liszttel is isteni finomak. Olvasd el a Life.hu cikkét!