értelmi fogyatékos Szalay Kriszta oxigénhiány sérült gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színésznő gyermeke egy orvosi hiba miatt született betegen. A szakemberek nem biztatták az anyukát, azt mondták neki 23 évvel ezelőtt, hogy mondjon le róla, mert úgyis értelmi fogyatékos lesz, és csak öt-hat évet fog élni.

Szalay Kriszta 12 évig küzdött azért, hogy a sérült gyermekéből egészséges felnőtt legyen. Orvosi műhiba miatt született betegen a kislánya. Orvosa idő előtt indította be a szülést, majd otthagyta a szülőszobán.

Forrás: MTI/Kallos Bea

„A főorvosnak kapóra jött, mert így a tanítványainak bemutathatta, hogyan kell beindítani egy szülést. Akkor még se jósló, se szülési fájdalmaim nem voltak, de nem érdekelte.

Öklével szétfeszítette a méhszájamat, megrepesztette a burkot, majd otthagyott”

– kezdte a tragikus történetet Szalay Kriszta. Természetesen a szülés beindult, de nem ment simán. „17 percig a szülőcsatornába beszorulva küzdött az életéért. Lilike sérülten érkezett” – mondta a színésznő. Mér egyhetes korában neurológiai vizsgálatra küldték a gyermeket, aminek eredménye lesújtó volt. „Három hónapos volt, amikor megkaptuk a végzetes diagnózist:

mondjunk le lányunkról, úgyis értelmi fogyatékos lesz, és csak öt-hat évet fog élni”.

A színésznő és férje viszont nem adták fel. Mindenhová elvitték a kislányt, minden lehetséges gyógymódot kipróbáltak.

Lilikének kiakadt a szeme, komoly egyensúlyzavarai voltak. Háromévesen még alig tudott járni. A születése előtt nem hittem a csodaszerekben, aztán az élet rákényszerített, hogy mindenben higgyek, ami közelebb vihet a lányom gyógyulásához”

Lilike ma már 23 éves, gyönyörű, egészséges, és Békéscsabán színésznek tanul”

A szupertrendi háromévesek és menedzsermamik beteg világa - Szakértő szemévelhttp://www.life.hu/csalad/20160526-kihivo-ruhakba-oltoztetett-pozolo-gyerekek-az-instagramon.htmlVolt, aki felháborodását fejezte ki, volt aki felháborodását fejezte ki a felháborodások miatt - a múlt heti szuperstílusos, luxi hároméveseket bemutató cikkünk megosztotta olvasóinkat. Az igen eltérő vélemények pedig arra sarkalltak, hogy kicsit részletesebben is utánamenjek a témának és egy szakértő segítségével próbáljam megfejteni "a szupertrendi háromévesek és menedzsermamik" jelenséget. Család--A tökéletes gyereknapi ajándék kislányoknakhttp://www.life.hu/csalad/20160525-mi-a-meno-ma-a-lanyjatekok-kozott-bazar.htmlA boltok polcain különféle mókás, aranyos, bájos játékok garmadája vár a szülőkre, ember legyen a talpán, aki tud közülük választani. Egy anyuka vagy apuka akkor van még nehezebb helyzetben, ha a csemetéjének nincs konkrét kívánsága, így neki kell eldönteni, hogy minek is örülne legjobban a gyerkőc. CsaládOrigoBotrány és nyomozás! Czeizel Endre, amikor spermáját szeretője, Dóra rendelkezésére bocsátotta, több bűncselekményt is elkövethetetthttp://www.life.hu/csalad/20160527-czeizel-endre-amikor-spermajat-szeretoje-dora-rendelkezesere-bocsatotta-tobb-buncselekmenyt-is.htmlIsmét nyomoz a hatóság az elhunyt Czeizel Endre halála után nyilvánosságra került spermadonorügyben. A Nemzeti Nyomozó Iroda és a Készenléti Rendőrség emberi test tiltott felhasználásának gyanúja miatt vizsgálódik.CsaládFotó: Zsigmond László/Life.huPazar ajándékot kapott Gáspár Evelinhttp://www.life.hu/csalad/20160527-pazar-ajandekot-kapott-gaspar-evelin.htmlA celebcsemete boldogan pózol a meglepetésekkel. CsaládOrigoTitokban látogatja Détár Enikő Rékasithttp://www.life.hu/csalad/20160527-detar-eniko-rekasi-karolyt-latogatja-a-korhazban.htmlAhogy megírtuk, Rékasi Károlytól elfordultak gyerekei, a kórházban sem látogatják. A volt feleség, Détár Enikő azonban bejár hozzá. CsaládOrigo7 dolog, amiért minden huszonévesnek bűntudata vanhttp://www.life.hu/csalad/20160524-huszonevesen-tobb-dolog-miatt-van-buntudatunk.htmlMinden korosztálynak megvan a maga hétköznapi problémája. Ha huszonéves vagy, bizonyára megértesz vagy már átéltél ezekből egy párat. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.