A nyár legütősebb sütije: Hűsítő epres túrótorta öt hozzávalóból, sütés nélkül

Forrás: Dreamstime -
sütés torta túró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valami mennyeire vágysz, ami friss, finom, nem túl édes és epres, akkor ezt a receptet neked találták ki. Rengetegszer leteszteltük már, és nagyjából olyan gyorsan fogy el minden egyes alkalommal, amilyen gyorsan elkészül. 

Éljen az eperszezon! Íme, a legjobb epres túrótorta receptje

Hozzávalók:

250 gr félzsírós tehéntúró
5 evőkanál porcukor
fél csomag babapiskóta, amit jó erős feketekávéba áztatunk
étkezési zselatin
eper, ízlés szerint

Forrás: Dreamstime

Elkészítése: A túrót törd össze villával, és keverd hozzá a porcukrot. Az étkezési zselatint a leírása szerint készítsd el (négy kanál hideg vízzel kell összekeverni), és add a túróhoz. Jól keverd össze. Ha ezzel megvagy, forgasd meg a babapiskótákat a lefőzött feketekávéban. Figyelj, tényleg elég csak megforgatni néhány másodperc alatt, különben szétázik. Helyezd a piskótákat egy 15 cm-es tortaforma aljába, helyezz rá félbevágott epreket. Erre jöhet a bekevert túrókrém, majd a torta tetejére ismét félbevágott eprek kerüljenek. Ez már így önmagában is megállja a helyét, de ha szeretnéd látványosabbá tenni a sütidet, vond be a tetejét piros tortazselével. Tedd a hűtőbe, és egy óra múlva akár már fogyaszthatod is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.