A diktátor a kutatók szerint tudatosan törekedett arra, hogy ne foglalkozzanak szerény környezetből való származásával. Most azonban néhány dolog nyilvánosságra került az életével kapcsolatban. 

Florian Kotanko történész szerint Adolf Hitlernek nem két, hanem három öccse volt, mert egy fivére, akiről korábban azt gondolták, hogy hamarabb született nála, valójában később született és napokon belül elhunyt. 

Forrás: AFP / ROGER-VIOLLET

Az Oberösterreichische Nachrichten című újságban olvasható cikk szerint az 1889 áprilisában született Adolf Hitlerről korábban úgy tudták, hogy szülei hat gyermeke közül a negyedik volt, mert azt hitték, hogy Otto névre keresztelt fivére hamarabb született nála. Valójában azonban Otto Hitler 1892. június 17-én jött világra, és hat nappal később el is hunyt, mivel vízfejűségben szenvedett - jelentette ki a történész. Kotanko úgy véli, ezek után nem tartható a történészeknek az az álláspontja, hogy Adolf Hitlert, a későbbi náci diktátort gyerekkorában azért vette volna körbe különös gondoskodással édesanyja, Klara, mert ő maradt egyedül életben, miután három gyermeket is elvesztett.