Kipurcant a bébicsősz - Eszement történetek bébiszitterekről

Forrás: Youtube -
bébiszitter szülő történet család gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyugati országokban nagy hagyománya van a bébicsőszködésnek, Magyarországról is sok fiatal próbálja ki magát külföldi családoknál gyermekfelvigyázóként. Van, hogy a gyerek és a bébiszitter között örök barátság köttetik, de van, hogy a gyerekcsőszködésből pokoli kaland lesz.

A következő igaz történeteket külföldi honlapokon mesélték el egykori bébicsőszök vagy olyan gyerekek, akikre régebben bébiszitterek vigyáztak.

Amíg alszol

Ötéves lehettem, amikor egy este, amikor a szüleink vacsorázni mentek, a testvéremre és rám édesanyám egyik barátnője vigyázott a saját lakásában. Mindhárman a nő hálószobájában aludtunk, míg mi a franciaágyban, ő a heverőn. Azon az estén a nő volt férje vagy volt barátja (nem tudom, pontosan) betört a lakásba, és megfojtotta. Nekünk nem esett bántódásunk, de ez a hátborzongató történet azóta is kísért.

Forrás: Dreamstime

Igyál csak

Volt egy külföldi bébiszitterünk, aki nem nagyon beszélt angolul, és az olvasás sem igazán ment neki. Egy alkalommal a húgommal, aki akkor 3-4 éves lehetett, véletlenül műanyag palackba csomagolt bort itatott meg. Azt gondolta, almalé.

Részeges bébicsősz

Hatéves voltam, amikor a szüleim karácsonyi partira mentek, engem pedig egy 25-30 év körüli bébiszitterre bíztak. Nos, a szüleim távozása után a hölgy azonnal rávetette magát a bárszekrényre, és ájulásig itta magát. Én fent maradtam addig, amíg a szüleim haza nem értek, a lányt kórházba vitték, ahol kimosták a gyomrát.

Forrás: giphy.com

A baltás

Amikor 12 éves voltam, sokat vigyáztam a szomszéd kisgyerekre, egy 9 éves fiúra és egy 7 éves lányra. A kislány elég magának való volt, a legtöbbször csak elvonult a babaházához, és nem volt benne a közös játékokban, így mindig több időt töltöttem a kisfiúval. Egyik nap aztán a kislány odarohant hozzám, és a szememre vetette, hogy vele sohasem játszom. Megsajnáltam szegényt, bementünk a szobájába, és leültünk ketten a babaházához. Erre a bátyja dühbe gurult, és mérgesen követelte, hogy hagyjam abba a babázást, és menjek vissza vele játszani. Én leteremtettem a fiút, mondtam neki, hogy menjen ki a szobából, foglalja el magát, és hagyjon bennünket kicsit játszani. A fiú eltűnt pár percre. Aztán egyszer csak nyílt az ajtó, gondoltam, már megint jön az elégedetlenkedés, de nem egészen ez történt.

A fiú ott állt az ajtóban egy baltával a kezében.

Igaz, csak egy kisebb méretű balta volt, de látszott a fiún, hogy nagyon-nagyon dühös, ijesztő volt. Felugrottam, becsuktam az ajtót, és a hátammal kitámasztottam. Erre a fiú elkezdte a baltával verni az ajtót. Én sikoltoztam, hogy hagyja abba, és megígértem, hogy játszom vele.

Szinte hihetetlen, de a szülei pár percen belül hazaérkeztek, a fiú beszaladt a szobájába, én pedig rohantam le a szülők elé, hogy elmondjam, mi történt. Kíváncsi lennék, vajon ma mi van ezzel a fiúval.

Forrás: Youtube

Korán kezdi

Volt egy házaspár, akik nagyon jóban voltak a szüleimmel. A házaspárnak volt egy 7 éves fia és egy 9 éves lánya, akikre gyakran vigyáztam. Egyik alkalommal, amikor rájuk vigyáztam, a fiú megkért, hadd játszhasson Angry Birdsöt édesapja laptopján. Megengedtem neki, mert korábban a szülők már áldásukat adták a videojátékozására. Miközben a kislánnyal mesét néztünk a tévében, teljesen nyugodtan telt az éjszaka.

Két héttel később ismét megkértek, hogy vigyázzak a két gyerekre. Miután a szülők elmentek, a kislány azt mondta, hogy amikor múltkor anyukája ellenőrizte a laptop internetes előzményeit, észrevette, hogy valaki a Sex.com weblapot böngészte. Azt mondta a kislány, hogy

a szülők teljesen kétségbe voltak esve, azt hitték, hogy valami perverz vagyok,

és éppen kezdték volna hívni a szüleimet, amikor a fiuk színt vallott, ő szörfölgetett a lenémított laptopon szexoldalakon, amíg mi a nővérével mit sem sejtve filmeztünk. Ettől kezdve nem hagytam a fiúnak, hogy a felvigyázásom alatt a laptopot nyomkodja.

7 dolog, amiben megváltozik az életed 30 feletthttp://www.life.hu/csalad/20160606-10-dolog-ami-megvaltozik-az-eletedben-az-oregedessel.htmlHúszévesen kiröhögted szüleidet, vagy harminc feletti ismerőseidet az unalmas, otthon töltött szombat estéik miatt? Manapaság mit nem adnál, ha a hét minden napját unalmasan otthon, az ágyadban pihengetve tölthetnéd? Észre sem veszed, de az évek múlásával te is és a környezeted is rengeteget változik - vajon az alábbi pontok közül rád melyik igaz? Család--Nyílt levél egy édesanyának, aki soha sem volt igazi anyahttp://www.life.hu/csalad/20160603-nyilt-level-egy-edesanyanak-aki-soha-se-volt-igazi-anya.htmlAz anya és gyermeke közötti kötelék az egyik legszorosabb kapocs a világon, mégis: vannak olyan családok, ahol valamilyen okból kifolyólag meggyengül ez a szál, és az, akinek a világon a legjobban kellene bennünket szeretni, eltávolodik tőlünk. CsaládThinkstockNem nőknek való vidék: Szaúd-Arábiahttp://www.life.hu/csalad/20160606-nem-nonek-valo-videk-sorozat-a-nok-elete-szaud-arabiaban.htmlSzaúd-Arábiában, a világ egyik leggazdagabb országában a nőket aranykalitkába zárjak. Minden addot számukra, a szabadságot leszámítva. Család--Otthonra vágyva - Egy mélyszegénységben élő család történetehttp://www.life.hu/csalad/20160602-a-melyszegenysegben-elo-zsuzsanna-7-gyereket-nevel-interju.htmlEgy édesanya hét gyerekkel, 29 négyzetméteren. Egészen pontosan egy 29 négyzetméteres, használaton kívüli, szuterén üzlethelyiségben. Lassan egy éve élik ilyen körülmények között mindennapjaikat, reménykedve, hogy lakhatási problémáikra rövid időn belül megoldást találnak. Család--Újabb nyár, újabb tragédiák? Forró autóban hagyott gyerekekhttp://www.life.hu/csalad/20160530-felforrosodott-autoban-hagyott-gyerekek-es-allatok.htmlMinden évben elmondjuk, de nem lehet elégszer. Mindenki azt gondolja, hogy vele ilyesmi nem fordulhat elő, hiszen szereti a gyerekét, hiszen jó szülő. Mégis: minden nyáron újabb és újabb forró kocsiban hagyott gyerek híre járja be a médiát. CsaládOrigoA szupertrendi háromévesek és menedzsermamik beteg világa - szakértő szemévelhttp://www.life.hu/csalad/20160526-kihivo-ruhakba-oltoztetett-pozolo-gyerekek-az-instagramon.htmlVolt, aki felháborodását fejezte ki, volt, aki felháborodását fejezte ki a felháborodások miatt – a múlt heti szuperstílusos, luxi hároméveseket bemutató cikkünk megosztotta olvasóinkat. Az igen eltérő vélemények pedig arra sarkalltak, hogy kicsit részletesebben is utánamenjek a témának, és egy szakértő segítségével próbáljam megfejteni "a szupertrendi háromévesek és menedzsermamik" jelenséget. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.