Filléres szépségpraktikák a nyár kedvenc gyümölcsével

Forrás: Dreamstime -
citrom szépségápolás egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A citrom köztudottan nagyon egészséges déligyümölcs, salátákhoz is szuper, de a víz ízesítésére is kiváló. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a citrom a szépségápolásban is jól hasznosítható csodaszer. 

1. Tisztít

A citrom vitaminban és tápanyagban gazdag, ezért különleges tisztító hatással rendelkezik. Vágjunk félbe egy citromot, majd öt percen át dörzsöljük vele végig az arcunkat, végül pedig öblítsük le hideg vízzel. Bőrünk megtisztul és megszépül tőle.

Forrás: Dreamstime

Szépségtrükkök a konyhából: 10 élelmiszer, amit megéri magadra kenni

Tudtad, hogy a konyhádban egy egész szépségszalon rejtőzik? Bátran bízd rá magad ezekre a természetes alapanyagokra, hiszen a leghíresebb márkák kozmetikumai is legtöbbször ezeket tartalmazzák. Mutatjuk is a 10 leghatékonyabbat!

2. Eltünteti a foltokat

A citrom savasságának köszönhetően a bőrön látható foltokat, sebhelyeket is képes eltüntetni, a benne található olaj pedig magát a sebgyógyulást is gyorsítja. Csavarjunk citromlevet egy vattapamacsra, majd dörzsöljük át vele a gyógyítani kívánt részeket, végül alaposan mossuk át hideg vízzel.

Forrás: Dreamstime

3. Szépít

Ha három evőkanál olívaolajat elkeverünk egy evőkanál citromlével, az így kapott keverékkel fényesebbé tehetjük körmeinket, mellesleg hidratáljuk is a bőrünket.

4. Szőkíti a hajat

Aki világosabb hajat szeretne, csavarjon citromlevet meleg vízbe, majd egy szórófejes tartályba öntse mindezt, és ezzel spriccelje be a haját. A hatásosabb eredmény elérése érdekében ezután üljünk ki egy órára a napra.

Forrás: Dreamstime

5. Hidratál

A száraz, érdes könyökre is megoldás a citrom, ha a levét sütőporral keverjük össze, majd az így kapott keverékkel bedörzsöljük ezt a testrészünket.

20 ok, amiért érdemes citromos vízzel kezdeni a napodat!

A citromos víz nemcsak tökéletes szomjoltó, de a szervezetet is vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel látja el. Nem is beszélve arról, hogy a legjobb természetes energiabombának tartják. Miért érdemes citromos vízzel kezdened a napod? Eláruljuk!

6. Megszünteti a korpásodást

Korpásodás ellen a következő trükköt érdemes bevetni: keverjünk össze vizet, gyömbért, citromlevet és olívaolajat, majd az így kapott keveréket öntsük a hajunkra, és hagyjuk megszáradni, mielőtt samponnal kimosnánk.

7. Barnít

A hidegebb hónapokban, amikor még nem lehet napozni, sokan önbarnítóval próbálnak egy kis színt szerezni, ám ennek néha az a mellékhatása, hogy a bőr narancssárgás árnyalatúvá válik. Ám, ha egy félbevágott citrommal dörzsöljük be a bőrünket, akkor ez a probléma elkerülhető, és a barnaság is tartóssá válik.

Miért Beyoncé lett 2016 divatikonja? Íme, a legextrémebb szettjei!http://www.life.hu/trend/20160607-beyonce-lett-2016-divatikonja-bemutatjuk-legextremebb-szettjeit.htmlHétfőn este rendezték meg New Yorkban a Council of Fashion Designers of America (CFDA) nevű szervezet éves gáláját, ahol az amerikai divatipar legnagyobbjait díjazzák. Az év divatikonjának járó díjat is minden évben átadják, és ezúttal Beyoncé volt az a szerencsés, aki átvehette ezt a kitüntetést. De miért ő nyerte ezt a megtisztelő címet? Összeszedtük Beyoncé legextrémebb és legemlékezetesebb ruháit, amelyek hozzásegítették a díjhoz. Trend--Hosszú combok, dús idomok, szép formák – Ők a legdögösebb focistabarátnőkhttp://www.life.hu/trend/20160603-ok-a-legdogosebb-focistabaratnok-es-felesegek.htmlKisportolt test, sztárgázsi, luxuskörülmények – így élnek a világ leghíresebb focistái, akik mindezek mellett a világ legszebb nőivel randizgatnak. De kiknek vannak a legdögösebb barátnői? Íme! Trend--Egyik divatbaki követte a másikat – Ruhamustra a CFDA-díjátadó gálárólhttp://www.life.hu/trend/20160607-stilusmustra-a-cfda-dijatado-galarol.htmlA Council of Fashion Designers of America (CFDA) nevű szervezet az amerikai divatipar legnagyobbjait díjazza minden évben. A nagy divatünnep vörös szőnyege nem meglepő módon sok extrém szettet sorakoztatott fel, és ahogy az lenni szokott, néhányan túlzásba is estek. Trend--A francia nők szépségének öt titkahttp://www.life.hu/trend/20160602-a-francia-nok-szepsegenek-ot-titka.htmlLaza sikk, csodás bőr, gyönyörű smink, tökéletes megjelenés - ez jellemzi a francia nőket, így nem is csoda, hogy mindenki kíváncsi rá, mitől ennyire ellenállhatatlanok. Trend--Fenntartható fejlődés a divatiparban: avagy legyél te is tudatos és etikus vásárlóhttp://www.life.hu/trend/20160602-divat-es-fenntarthatosag-kapcsolatarol-kerdeztuk-a-magyar-tervezoket-nes-licorice-wyhoys.htmlÚjrahasznosítás, fenntarthatóság, biológiai lábnyom, fair trade – mind olyan fogalmak, amelyek a társadalmi felelősségvállalást és az ökotudatot hivatottak erősíteni a 21. század emberében. Ezúttal három olyan magyar tervezőt kérdeztünk, akik valóban komolyan veszik ezeket a hívószavakat. Vallják: a természet jogait tiszteletben tartva akarnak alkotni. TrendOrigoÍgy készül a toszkán hangulatú esküvői sminkhttp://www.life.hu/trend/20160601-igy-keszul-a-toszkan-hangulatu-eskuvoi-smink.htmlVárady Polett ezúttal egy toszkán hangulatú esküvői sminket készített. Te is esküvőre készülsz? Lesd el Polett tippjeit! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.