Serpenyőt tisztítani krumplival? 5 filléres trükk, amire eddig nem is gondoltál

szódabikarbóna takarítás otthon filléres tisztítószer csináld magad
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Könnyítsd meg az életed, és kíméld meg a pénztárcád egyszerű, de annál nagyszerűbb háztartási trükkökkel. Mutatjuk, milyen alternatív megoldások léteznek a drága tisztítószerek kiváltására.
  • Vannak a lakásoknak olyan helyei, amelyek takarításáról hajlamosak vagyunk megfeledkezni - nos, az ajtók kilincse és az a körüli terület is ilyen. Hogy a kilincsek, fogantyúk körüli makacs kosztól megszabadulj, nincs másra szükséged, mint egy fogkefére, némi szódabikarbónára és növényi olajra. A hozzávalókat keverd össze, és a kefe segítségével könnyedén fényesre suvickolhatod a kényes felületeket.
Forrás: Dreamstime
  • A zsíros edények és serpenyőket eddig drága tisztítószerekkel próbáltad ragyogóvá varázsolni? Öreg hiba. Nincs másra szükséged, mint egy burgonyára. Vágj félbe egy közepes méretű krumplit, mártsd szódabikarbónába, majd ezzel dörzsöld át alaposan az elkoszolódott edényeket.
  • Hiába mosod el a vágódeszkát, még két nap után is érzed rajta az utoljára szeletelt hagyma szagát? Szórd be sóval a deszka felületét, majd vágj ketté egy citromot, és az egyik felével dörzsöld át a deszkát.
Forrás: Dreamstime
  • Fehérítsd a fugákat, tisztítsd a csempéket egy házi csodaszer segítségével. Csináld magad tisztítóoldatodat így készítheted el: keverj össze 1/2 csésze szódabikarbónát, 1/4 csésze hidrogén-peroxidot és 1 teáskanál folyékony mosogatószert, és mehet is a suvickolás.
  • A körömlakklemosó mint csodaszer! Nem csak megunt körömlakkodat távolíthatod el a segítségével, meg fogsz lepődni. Tisztítsd vele porceláncsészéidet, -edényeidet: dörzsöld be a szennyezett részeket körömlakklemosóval, majd egy vattapamaccsal tisztítsd meg, végül a szokott módon mosd is el őket. Billentyűtisztításra fel: egy régi fogkefédre önts egy kis körölakklemosót, és finoman dörzsöld át vele a billentyűzetet.
Esküvőre készülsz? Mutatjuk, milyen aprósággal lepd meg a násznépethttp://www.life.hu/otthon/20160608-molnar-gina-a-ginappi-a-muhely-vloggere-eskuvoi-ajandekot-keszit.htmlAz esküvődre készülsz, de még nem tudod, hogy milyen apró ajándékkal köszönd meg a násznépnek, hogy részt vettek életed nagy napján? Molnár Gina, a Ginappi a műhely bloggere egy olyan kreatív ötletet mutat, amely garantáltan mindenkit levesz majd a lábáról. Otthon--A világ legkülönlegesebb templomaihttp://www.life.hu/otthon/20160608-a-vilag-legkulonlegesebb-templomai.htmlLehetsz vallásos vagy vallástalan, a következő épületektől valószínűleg neked is tátva marad a szád. Az alábbiakban összegyűjtöttük a világ öt legkülönlegesebb templomát. OtthonAFPÍgy lett Bruce Willisből vendéglátós - Sztárok luxuséttermeihttp://www.life.hu/otthon/20160608-sztarok-luxus-ettermei.htmlA sztárság csúcsán sok híresség dönt úgy, hogy megkeresett millióit egy vállalkozásba fekteti be. Vannak, akik luxusszállodákat nyitnak, mások inkább a vendéglátás felé kacsingatnak. Az alábbiakban összegyűjtöttünk öt olyan luxuséttermet, amelyet hírességek alapítottak. Otthon--Hitchcock rajongóknak – Költözz be a halhatatlan rendező kedvenc kastélyábahttp://www.life.hu/otthon/20160603-aruljak-hitchcock-fogjunk-tolvajt-cimu-filmjeben-feltuno-francia-kastelyt.htmlImádod Alfred Hitchcock legendás filmjeit? Mindent megadnál, ha beköltözhetnél egy olyan házba, ahol anno a zseniális rendező is forgatott? Nos, itt a lehetőség, már ha van minimum 16 milliárd forintod. Otthon--Úszd meg olcsón, vagy nyúlj mélyen a zsebedbe - A legtrendibb kerti bútorokhttp://www.life.hu/otthon/20160524-2016-kerti-butor-trend-draga-es-megfizetheto-otletek.htmlMúlt heti cikkünkben megmutattuk, melyek azok a trendi kiegészítők, amelyekkel pillanatok alatt barátságos, otthonos hangulatot teremthetsz a kertedben, teraszodon. Most egy lépéssel tovább megyünk, jöjjenek 2016 divatos kerti bútorai! OtthonOrigoCiudad Valdeluz, az örök magányra ítélt városhttp://www.life.hu/otthon/20160526-ciudad-valdeluz-a-spanyol-szellemvaros.htmlSpanyolországban 2014-ben több mint 3 millió lakás állt üresen. A 2008-as gazdasági válság igencsak megtépázta az ország ingatlanpiacát: félkész városok és nyomasztó, üres ingatlanok tanúskodnak a hajdani grandiózus tervekről. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.