Könnyítsd meg az életed, és kíméld meg a pénztárcád egyszerű, de annál nagyszerűbb háztartási trükkökkel. Mutatjuk, milyen alternatív megoldások léteznek a drága tisztítószerek kiváltására.

  • Vannak a lakásoknak olyan helyei, amelyek takarításáról hajlamosak vagyunk megfeledkezni - nos, az ajtók kilincse és az a körüli terület is ilyen. Hogy a kilincsek, fogantyúk körüli makacs kosztól megszabadulj, nincs másra szükséged, mint egy fogkefére, némi szódabikarbónára és növényi olajra. A hozzávalókat keverd össze, és a kefe segítségével könnyedén fényesre suvickolhatod a kényes felületeket.
Forrás: Dreamstime
  • A zsíros edények és serpenyőket eddig drága tisztítószerekkel próbáltad ragyogóvá varázsolni? Öreg hiba. Nincs másra szükséged, mint egy burgonyára. Vágj félbe egy közepes méretű krumplit, mártsd szódabikarbónába, majd ezzel dörzsöld át alaposan az elkoszolódott edényeket.
  • Hiába mosod el a vágódeszkát, még két nap után is érzed rajta az utoljára szeletelt hagyma szagát? Szórd be sóval a deszka felületét, majd vágj ketté egy citromot, és az egyik felével dörzsöld át a deszkát.
Forrás: Dreamstime
  • Fehérítsd a fugákat, tisztítsd a csempéket egy házi csodaszer segítségével. Csináld magad tisztítóoldatodat így készítheted el: keverj össze 1/2 csésze szódabikarbónát, 1/4 csésze hidrogén-peroxidot és 1 teáskanál folyékony mosogatószert, és mehet is a suvickolás.
  • A körömlakklemosó mint csodaszer! Nem csak megunt körömlakkodat távolíthatod el a segítségével, meg fogsz lepődni. Tisztítsd vele porceláncsészéidet, -edényeidet: dörzsöld be a szennyezett részeket körömlakklemosóval, majd egy vattapamaccsal tisztítsd meg, végül a szokott módon mosd is el őket. Billentyűtisztításra fel: egy régi fogkefédre önts egy kis körölakklemosót, és finoman dörzsöld át vele a billentyűzetet.