Nem csupán városi legenda: a párkapcsolat hizlal

Forrás: Dreamstime -
párkapcsolat hízás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy átlagos pár kapcsolata első hét évében kb. 6,5 kilogrammot hízik, főként a komfortzónának számító harmadik év után szalad meg a mérleg. Amikor a nő hízni kezd, az esetek felében a férfire is gyorsan felszaladnak a kilók.

Egy friss kutatás szerint nem csupán városi legenda, hogy a párkapcsolat hatására hízik az ember, átlagosan évi 1,8 kilóval mutat többet a mérleg azok alatt, akik boldog szerelemben élnek. Érdekes módon azonban nem a mézeshetek fázisában gömbölyödnek a párok – ebben az időszakban csupán 18 százalék számolt be extra kilókról -, hanem a harmadik évtől kezdődik a súlygyarapodás.

A párok kétharmada (62 százalék) közösen hízik: ez azt jelenti, hogy az egyik fél hízni kezd, és a másik átveszi a rossz szokásait, és onnantól egyszerre gyarapodnak. Csábító ugyanis a korábbi könnyű saláta-vacsorákat steakre és nehéz vörösborokra cserélni. A megkérdezett nők több mint fele (54 százalék) állítja, hogy azért kezdett hízni, mert a párja is elhagyta magát, míg a férfiak 28 százaléka számolt be erről.

Forrás: Dreamstime

Kiderült az is, hogy a párok nem csak együtt híznak, de fogyni is közösen szoktak, ha végre rászánják magukat. A megkérdezettek több mint 56 százaléka közösen kezdett diétázni és mozogni, amikor úgy döntöttek, hogy elég volt a plusz kilókból. A kutatás szerint a változás oka az, hogy a szerelmes emberek a komfortzónában úgy érzik, hogy nyugodtan elengedhetik magukat, ezért aztán hízni kezdenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.