Az első fesztiválozás örök élmény marad – gyereknek és szülőnek egyaránt. A gyereknek a felhőtlen szórakozás miatt, a szülőknek pedig az aggodalommal fűtött álmatlan éjszakák miatt. De hogyan lehet meggyőzni egy anyukát vagy apukát, hogy elengedje csemetéjét az éjszakába? Jól bevált tippek következnek.

Egy mini-közvéleménykutatás keretében utánajártunk, hogy tizenéves korában ki hogyan puhította meg szüleit, hogy fesztiválra mehessen. 

Klári, 26 éves

"Tizenhat éves voltam, mikor először mentem fesztiválozni, és engem anno a barátnőim kértek el otthonról. Eljöttek hozzánk, és megfűzték anyukámat. Látta, hogy kikkel leszek, elmondtuk neki pontosan a programunkat estére, és így el is engedett. A kulcs, hogy mindenféle titkolózás nélkül el kell mondani mindent a szülőknek. A szülők az ismeretlentől féltenek, ki kell építeni a bizalmat."

Fotó: Rockstar Photographers/László Mudra

Évi, 21 éves

"Tizenöt évesen nagyon nehezen akartak elengedni a szüleim, még ahhoz is könyörögnöm kellett, hogy moziba mehessek. Én azonban nem adtam fel, nagyon erőszakos voltam, és addig rágtam a fülüket és idegesítettem őket, míg el nem mehettem. Tudom, ez nem szép dolog, de semmi bajom nem esett, haverokkal voltam, biztonságban."

Fotó: Rockstar Photographers/Mudra Laszló

Emőke, 25 éves

"Én nagyon cseles voltam, még mielőtt elkéredzkedtem volna, megpróbáltam meggyőzni őket, hogy már felnőtt vagyok, és felelősségteljes. Segítettem otthon a házimunkában, készítettem vacsorát, kiteregettem a ruhákat meg ilyenek. Próbáltam összeszedettnek mutatkozni. Annak érdekében, hogy bízzanak bennem, sok pozitív dolgot meséltem a barátaimról. És persze bevetettem a ti is voltatok fiatalok kártyát."

Fotó: Rockstar Photographers/Fűrész Zsolt

Anikó, 21 éves

"Amikor én tizenhat évesen el akartam menni egyik barátnőmmel egy fesztiválra, nekem nagyon jól bevált az, hogy a barátnőm anyukája beszélt édesanyámmal telefonon. Mind a ketten megnyugodtak, mivel látták, hogy mind a két család normális, megbízható. Úgyhogy én ezt ajánlom a mai fiataloknak is, hogy beszéljenek a szülőkkel, ismertessék össze őket a barátaik családjaival, hogy lássák, jó társaságban lesznek."

Fotó: Rockstar Photographers/Csudai Sándor

 

Támogatott tartalom