A konyha az otthon lelke, a közös családi beszélgetések és persze a nagy lakomák színhelye. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, milyen színek uralkodnak ebben a helyiségben, és azok milyen hangulatot árasztanak magukból.

A színek nemcsak esztétikai szempontból fontosak, a hangulatodra, sőt az étvágyadra is hatással vannak. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a színeket, amiket érdemes inkább kerülni, és azokat, amiket jó előnyben részesíteni egy konyha esetében.

Kerüld!

Ha nem szeretnéd, hogy a családtagok étvágytalanul üljenek a családi asztal körül, akkor a kék színt száműzd a helyiségből. Akár egy kék égő is negatívan befolyásolhatja az étvágyat. 

Forrás: Dreamstime

Bár nem olyan markánsan, mint a kék, de a lila szín és a szürke is mérsékli az étvágyat, úgyhogy inkább a fogyókúrázók konyhájába ajánlott. 

Meglepő lehet, de a barna szín is étvágycsökkentő hatással bír, elméletileg azért, mert a túlsült, égett ételekre emlékeztet. 

Használd bátran!

A zöld az egészséges ételek színe, ennek is köszönhetően pedig kiegyensúlyozott étvágyat hoz az embernek. 

Ha viszont igazán étvágygerjesztő árnyalatokat szeretnél konyhádba csempészni, akkor a vörös, a sárga és a narancssárga a tökéletes választás. 

Forrás: Dreamstime

A vörös serkentően hat a szervezetre, ez a szín fokozza a leginkább az étvágyat. A narancssárga emésztésjavító, a sárga pedig az élvezet színe.