Színek a konyhába - Mit használj, és mit kerülj el?

színek enteriőr otthon étvágy konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A konyha az otthon lelke, a közös családi beszélgetések és persze a nagy lakomák színhelye. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, milyen színek uralkodnak ebben a helyiségben, és azok milyen hangulatot árasztanak magukból.

A színek nemcsak esztétikai szempontból fontosak, a hangulatodra, sőt az étvágyadra is hatással vannak. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a színeket, amiket érdemes inkább kerülni, és azokat, amiket jó előnyben részesíteni egy konyha esetében.

Kerüld!

Ha nem szeretnéd, hogy a családtagok étvágytalanul üljenek a családi asztal körül, akkor a kék színt száműzd a helyiségből. Akár egy kék égő is negatívan befolyásolhatja az étvágyat.

Forrás: Dreamstime

Bár nem olyan markánsan, mint a kék, de a lila szín és a szürke is mérsékli az étvágyat, úgyhogy inkább a fogyókúrázók konyhájába ajánlott.

Meglepő lehet, de a barna szín is étvágycsökkentő hatással bír, elméletileg azért, mert a túlsült, égett ételekre emlékeztet.

Használd bátran!

A zöld az egészséges ételek színe, ennek is köszönhetően pedig kiegyensúlyozott étvágyat hoz az embernek.

Ha viszont igazán étvágygerjesztő árnyalatokat szeretnél konyhádba csempészni, akkor a vörös, a sárga és a narancssárga a tökéletes választás.

Forrás: Dreamstime

A vörös serkentően hat a szervezetre, ez a szín fokozza a leginkább az étvágyat. A narancssárga emésztésjavító, a sárga pedig az élvezet színe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.