Igaz, hogy mindig szeretjük pihe-puhán tartani lábainkat, de különösen igaz ez nyáron, amikor nap mint nap kitesszük őket férfiak százainak tekintete elé. De melyek a legnagyobb hibák, amiket mindenképpen el kell kerülni szőrtelenítés közben? Most eláruljuk! 

1. Ne a tus alatt borotváld a lábad 

Érthető, hogy a reggeli zuhanyozási rutin közben akarod elvégezni ezt a műveletet, de a szakértők szerint ez nem a legjobb ötlet. Valójában egy minimum 10 perces zuhanyozás után a legjobb leborotválni a lábat, ettől ugyanis felpuhulnak a szőrszálak. 

Forrás: Dreamstime

2. Ne reggel borotválkozz 

Eddig azt gondoltad, hogy ha este végzed el a borotválást, akkor reggelre máris kinőhetnek a szőrszálak? Valójában az esti borotválástól sokkal puhább lesz a bőröd, és tartósabb lesz a borotválás. 

Már a leszállópálya sem menő, csak a teljes csupaszság – Szőrtrendek 2016-ban

Míg a 80-as évek végéig a természetes szőrzet dominált, a 90-es években lassan elkezdtek kikopni a hosszú szőrszálak. Az elmúlt években pedig már a leszállópálya sem volt menő, habár egy-két naturalista híresség mindig megpróbálja visszacsempészni a szőrös évtizedeket. Olvasd el a Life.hu cikkét!

3. Ne borotválj szárazon 

Nem számít, hogy mennyire sietsz, akkor se ess kísértésbe, hogy "szárazon" borotváld le a lábadat, mert könnyen kialakulhatnak sérülések és vágások. Ha elfogyna otthon a borotvahab, semmiképpen ne használj helyette szappant, inkább hajkondicionálóval helyettesítsd. 

Forrás: giphy.com

4. Ne használj eldobható borotvát 

A néhány pengés eldobható borotva egyszer-egyszer belefér, de valójában 4-5 pengés borotvát kellene használni a mindennapokban. Ez sokkal kíméletesebb a bőrödhöz, ráadásul a térd és a boka környékén sokkal könnyebb "navigálni" vele. 

5. Ne felejtsd el kicserélni a borotvapengét 

Általában úgy 10 alkalom után érdemes kicserélni a borotva fejét. Amellett, hogy a tompa pengék nem vágják le megfelelően a szőrt, könnyen okoznak bőrpírt, kiütéseket, ráadásul a baktériumok is megtelepszenek benne, így fertőzéseket is okozhat. 

Forrás: giphy.com

5+1. Ne használd a pasid borotváját 

Borotvával semmiképpen ne közösködj, ez ugyanis könnyen fertőzéshez vezethet. Amúgy is kimutatták, hogy a férfiborotvák sokkal kevésbé hatékonyak, mint a direkt nőknek kifejlesztett társaik. 

Borotva, gyantázás, végleges szőrtelenítés – Hitek és tévhitek a szőrről
Tényleg erősebbek lesznek a szőrszálak a borotválástól? Tényleg végleges a végleges szőrtelenítés? A nadrág valóban kikoptatja a szőrt? Most eláruljuk, melyek a legnagyobb tévhitek a szőrről!