A szükség nagy úr - Vécék a világ körül

illemhely otthon vécé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha menni kell, akkor menni kell. Lehetsz otthonod biztonságos falai között, bóklászhatsz az utcán, vagy töltheted éppen pihentető vakációdat egy egzotikus tengerparton, ha rád jön a szapora, bizony könnyítened kell magadon. 

Vécére nem az esztétikai élvezetért jár az ember, mégis vannak olyan mellékhelyiségek a világ különböző tájain, amelyek a megkönnyebbülés mellett látványban is különleges élményt nyújtanak.

Nyilvános vécék Kínában, a Jinhua Építészeti Parkban

Ezeknek a figyelemreméltó, rusztikus betonbódéknak a falai negyvenöt fokban el vannak hajlítva. Ráadásul ez nagyon funkcionális: megoldja a szellőztetést és a természetes megvilágítást.

Forrás: arcgitizer.com/DnA_Design And Architecture

Fára szerelhető P-Tree vizelde Hollandiában

A P-Tree fantázianevű találmány egy hevederrel fára rögzíthető vécé, amelyben a vizelet egy vékony csövön távozik a földfelszín alá, és folyik a csatornába. A favizelde egy rockfesztiválon mutatkozott be először, azóta pedig több színben is kapható.

Forrás: AANDEBOOM/ Sam van Veluw

Árnyjátékok az új-zélandi Red Woodsban

Nem mindennapi élményt jelent az új-zélandi Red Woods erdőben vécére menni. A bódékba vágott különféle minták az esti megvilágításban mutatnak igazán jól.

Forrás: 500px/Fran(e)k S

Színes rajzok Dél-Tunézia rejtelmes vidékén

Ha a turistákra a kiszáradt Chott el Jerid sóstó mellett jönne rá a szapora, akkor ezekben a különleges, vidám vécéfülkékben végezhetik el a dolgukat.

Forrás: Dreamstime

Vécévízesés a kínai Foshanban

Guangdong tartományban, Foshan városában található a 10 ezer vécécsészéből álló vécévízesés. A világ egyik legbizarrabb műalkotása csészéből és mosdókagylóból készült vízesés.

Forrás: AFP
A politikuscsemeték sem nyomorognak – Less be Clinton és Trump gyerekeinek luxuséletébehttp://www.life.hu/otthon/20160629-a-politikus-csemetek-sem-nyomorognak-less-be-clinton-es-trump-gyerekinek-luxuseletebe.htmlKorábbi cikkeinkben már bemutattuk a két amerikai elnökjelölt otthonát: Hillary és Bill Clinton holland gyarmati stílusban épült családi házát és Donald és Melania Trump meglehetősen giccses luxus penthouse lakását. Na de mi a helyzet a politikuscsemetékkel? Vajon az elnökjelöltek ivadékai milyen körülmények között tengetik életüket? Otthon--A politikuscsemeték sem nyomorognak – Less be Clinton és Trump gyerekeinek luxuséletébehttp://www.life.hu/otthon/20160629-a-politikus-csemetek-sem-nyomorognak-less-be-clinton-es-trump-gyerekinek-luxuseletebe.htmlKorábbi cikkeinkben már bemutattuk a két amerikai elnökjelölt otthonát: Hillary és Bill Clinton holland gyarmati stílusban épült családi házát és Donald és Melania Trump meglehetősen giccses luxus penthouse lakását. Na de mi a helyzet a politikuscsemetékkel? Vajon az elnökjelöltek ivadékai milyen körülmények között tengetik életüket? Otthon--Öt praktikus találmány, amivel átvészelheted otthonodban a forróságothttp://www.life.hu/otthon/20160628-ezekkel-a-kutyukkel-hutsd-le-a-forro-lakast.htmlImádjuk a nyarat, imádjuk a forróságot, ez nem is kérdés. De a panel tizedik emeletén senki sem szeret 40 fokban párolódni – erre jöttek rá az alábbi praktikus kis kütyük feltalálói is. Hűtsd le magad otthonodban egy takarószellőztetővel vagy egy jeges párnával. Otthon--Centralia, a pokol tüzén égő városhttp://www.life.hu/otthon/20160627-az-egyesult-allamok-kiserteties-elhagyatott-varosai-masodik-resz.html1981-ben több mint 1000 lakosa volt, 2010-ben már csak öt főt számláltak a Pennsylvania állambeli Centralia városában. Bár a településen uralkodó körülményekhez képest még az is csoda, hogy egyáltalán maradtak itt lakosok. OtthonOrigoA világ legszebb színházaihttp://www.life.hu/otthon/20160617-a-vilag-legszebb-szinhazai.htmlAz alábbi színházépületekben garantáltan nem csak az előadásra koncentrál a közönség. Ha világ körüli útra indulnál, ezeket az építészeti remekműveket mindenképpen látogasd meg. OtthonOrigoHíres filmek hangulatos konyhái - Inspirációra felkészülni!http://www.life.hu/otthon/20160623-hires-filmek-hangulatos-konyhai.htmlEgy jó film nézése közben csak ritkán jut idő a díszletre, azaz a jelenetek színhelyére is odafigyelni, pedig egy-egy jól kitalált enteriőrből megannyi inspirációt lehet meríteni. A következőkben olyan filmeket gyűjtöttünk össze, amelyekben nagy hangsúlyt kapott a konyha - bátran elleshetsz egy-két lakberendezési trükköt belőlük! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.