Ha valaki vallást változtat, az minden esetben egy komoly döntés, és a környezet részéről gyakran megütközést vált ki. Pláne így van ez akkor, ha valaki úgy dönt, hogy az iszlám hitre tér át, vagyis egy olyan vallást vesz fel, amelynek manapság az európai kultúrkörben igen ellentmondásos a megítélése. A Huffington Poston megjelent interjúban három hívő vallott arról, mi vitte rá őket erre a radikális lépésre.

Kristin Szremski 

Az 55 éves Kristin Szremski Washington D.C.-ben él, és a lutheránus vallást cserélte fel az iszlámra. Amint arról beszámolt, amíg keresztény volt, Isten mindig dühösnek és bosszúállónak tűnt a számára, és inkább Jézusra próbált fókuszálni, mint közbenjáróra. Az iszlám ezzel szemben arra tanította, hogy Isten az abszolút szeretet, kegyelem, jószívűség és tisztaság, és ami a legfontosabb, hogy megközelíthető és mindenki számára elérhető. 

Nekünk csupán annyit kell tenni, hogy a Koránt olvassuk, és imádkozunk. Ha mi egy kis lépést teszünk Isten felé, ő máris futva közeledik hozzánk 

– vallja.

Kristin SzremskiForrás: American Muslims for Palestine

Simone LoVano

A 26 éves Simone LoVano New Brunswickból, New Jersey államból – aki szintén keresztény hitét cserélte le – arról vall, hogy az iszlám hatására erősebb lett az Isten-tudata, és azóta a nehézségeket inkább lehetőségekként éli meg. Jelmondata, hogy amit összehoz neked a sors, az mindig is neked volt szánva, ami viszont nem jön össze neked, az sosem volt neked szánva. Az iszlám arra is megtanított, hogy Isten az egyetlen, a teremtő, mindenek formálója, a legkegyelmesebb, maga a bíró, a békesség forrása, a mindenekfeletti, az első és az utolsó. 

Simone LoVanoForrás: Simoni LoVano

Jessica Jocson

A 35 éves Jessica Jocson a kaliforniai Claremontban él, és gyerekkora óta katolikus neveltetést kapott, ám ahogy idősebb lett, egyre inkább úgy érezte, hogy ez a vallás csupán rituálékból áll, és nem érezte közel magához Istent. Amióta azonban az iszlám hitet követi, a kapcsolata Istennel egészen személyessé vált, a napi öt imádság és a ramadán alatti böjtölés mind közelebb vitték őt hozzá. Amint arról Jessica beszámolt, az iszlám megtanította őt arra, hogy értékelje a szépséget, az áldásokat és a bölcsességet, amit Isten ajándékozott neki, és képes mindenben meglátni és megtapasztalni Istent. 

Jessica JocsonForrás: Jessica Jocson