Kovács György 48 évesen készül megmérettetni izmait

testépítő Kovács György megmérettetés verseny izmok edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A testépítő számtalan díjat bezsebelt már pályafutása során, ám ő úgy gondolja, a kor nem számít, és úgy döntött, tavasszal indul a világversenyen.

Kovács György két évvel ezelőtt, 46 évesen lett testépítő-világbajnok, akkor a Life.hu-nak mesélte el, milyen kitartó munka kell egy ekkora bravúrhoz. A sportoló jövőre újra megméretteti magát, immáron 48 évesen.

Fotó: Adrián Zoltán/Origo

„A felkészülés már elindult, hiszen a jövő évben, a tavaszi szezonban lesznek a versenyek, és most úgy döntöttem, a világbajnokság mellett több versenyen részt veszek, ha jól sikerült a felkészülésem” – kezdte Gyuri, aki hozzátette, hogy a világbajnokság igazán nagy kihívás számára, hiszen ott már csak a legjobbak indulnak.

„A vb-re azok kvalifikálják magukat, akik nemzetközi bajnokságokon győztek. A 15 indulóból mindenki profi, ezért tisztában vagyok azzal, hogy nem lesz könnyű dolgom. Jelenleg a saját magam edzője vagyok, és a tömegnövelés, az izmaim építése van soron. Ez azt jelenti, hogy megpróbálom a legnagyobb izomtömeget felépíteni decemberig. A jövő év elején kezdődhet a diéta, de mivel az nekem könnyen megy, inkább arra kell figyelnem, hogy ne veszítsek sokat a súlyomból” – magyarázta a sportoló.

Ebben a sportágban elengedhetetlenek az olyan „szerek”, amelyek segítenek a testépítésben. Erről mi a véleményed?
Táplálékkiegészítőket használok. A legfontosabbak a fehérjekészítmények, a proteinek, az aminosavak, edzés közben a glutamin. Kizárólag engedélyezett, természetes anyagokat használok, hiszen doppingszűrés van, akit pedig rajtakapnak, eltiltanak 5 évre. Az egy pályafutás vége. Amerikában profi módon művelik a sportolók felügyeletét, és a pénz is sokkal több a drága táplálékkiegészítők beszerzésére.

Fotó: Adrián Zoltán/Origo

Neked nincs szponzorod, aki segítene ebben?
Egyelőre nincs, mert nem szoktam cégek ajtaján kopogtatni. Pedig biztos vagyok benne, hogy érdekes lehetne egy közel ötvenéves pasi, aki még mindig a csúcson van, és versenyekre készül. Ám itthon valamiért a szép szexi lányokkal próbálnak eladni mindent.

Mi motivál, hiszen már mindent elértél?
Most 48 múltam, imádom a versenyzés hangulatát, szeretem a felkészülési időszakot, és ha hiszed, ha nem, a diétás időszakot élvezem legjobban!

Szereted sanyargatni magad?
Nem érzem sanyargatásnak, ilyenkor megtisztul a szervezetem, energikusabb leszek, ledobom a felesleget, a diéta időszakában jobb a közérzetem, erősebb vagyok.

Mélypontok vannak?
Mindenkinél van, amikor kell a lelki támogatás, bármelyik hivatásról is legyen szó. Most Bognár Gergő barátommal szoktunk konzultálni, ő szokott erőt adni, amikor elbizonytalanodom.

Fotó: Adrián Zoltán/Origo

Igaz, hogy verseny előtt már vizet sem szabad inni? Sőt olyat is hallottam, hogy a nyálukat is kiköpik a versenyzők...

A nyálat kiköpni, véleményem szerint, erős túlzás. Verseny előtt van egy úgynevezett vízhajtás, amikor a versenyző a bőrében lévő vizet minimalizálja, hogy az alatta lévő erezettség jól látható legyen, és látszódjanak az izomrostok. Igazi szálkásítás az, amikor le van égetve az összes zsír, és a izomrostok is látszódnak.

Gyuri, ez egészséges?
A vízhajtás veszélyes, ezért nem is lehet, csak kis ideig tartani. A versenyzőnek ismernie kell az anyagcseréjét. A versenykiírásból pontosan tudjuk, mikor lépünk színpadra, így akkor kell csúcsformában lenni, addigra kell időzíteni a vízvesztést. Verseny előtt két napig nem iszom folyadékot. Két éve, amikor Németországba utaztunk versenyre, és nagyon meleg volt, majd megláttam az óriásplakátokon a hideg vizet ivó embereket, az kemény időszak volt, de kibírtam.

Meddig lehet a testépítő sportot csinálni?
Amíg érzi magában a tüzet a versenyző, addig minden belefér!

Kézenállásban mutatja meg tökéletes alakját Britney Spearshttp://www.life.hu/ez-zsir/20160708-britney-spears-enekesno-gyakorolja-a-kezenallast.htmlA világsztár jobb formában van most, mint évekkel ezelőtt, a 20-as éveiben. Britney Spears mindent meg is tesz annak érdekében, hogy ezt rajongói is észrevegyék. Ez Zsír!OrigoNem foci, mégis focilabdával játsszák: 3+1 focialternatívahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160707-nem-foci-megis-focilabdaval-jatsszak-focialternativak.htmlA csodás Eb-szereplésünk után még mindig focilázban ég az egész ország. Most még azok is imádják a focit, akik egyébként nem igazán követik a magyar sportot. Régi és új focirajongóknak kedvezünk most különböző alternatívákkal. Nem foci, mégis focilabdával játsszák, mi az? Ez Zsír!--Miért gyűlölik a nők a testüket?http://www.life.hu/ez-zsir/20160705-egyes-nemzeteknel-a-nok-80-szazaleka-gyuloli-a-testet.htmlEgy friss kutatás 13 országban végzett felmérést a nők között arról, hogy mennyire elégedettek a testükkel. A végeredmény sokkoló lett. Egyes nemzeteknél a nők 80, vagy akár 90 százalékának nem tetszik az, amit a tükörben lát. Ez Zsír!--Vízparton hűsölsz? Használd ki a víz erejét a jógában is!http://www.life.hu/ez-zsir/20160701-hasznald-ki-a-viz-erejet-a-jogaban.htmlA bolygónk és a testünk is körülbelül 70%-ban víz. A víz a természetben és a testünkben is lehet nyugodt és tükörsima, tud finoman fodrozódni, lágyan áramlani, hullámozni, elemi erővel mozogni, és vízesésként zuhogni. Lehet finom vízpermet vagy pára, lehet áradó folyó. Néha engedni kell folyni a maga útján, de ha mederbe tereled, irányítottan lehet használni a vízben rejlő szelíd, de hatalmas erőt. A nyári időszak tüzét jól ellensúlyozhatja a víz hűsítő lágysága. Ez Zsír!--Ennél szexibb popsiedzést még soha életedben nem láttál!http://www.life.hu/ez-zsir/20160704-popsi-edzes-guggolas-videon-katarina-konow-sved-fitneszmodell.htmlA 23 éves svéd fitneszmodell testvérével végzi az egyik legjobb farizomgyakorlatot, a guggolást - de nem akárhogyan! Ez Zsír!Origo"Lassan, de biztosan haladok előre” - Szabó Ricsi látványosan lefogyotthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160705-szabo-ricsi-lefogyott-az-x-faktor-sztarja-komoly-sulyfeleslegtol-szabadult-meg.htmlKőkemény életmódváltásba kezdett az X-Faktor ötödik évadának sztárja. Szabó Ricsi több kilótól is megszabadult az elmúlt hónapokban. Ez Zsír!RTLKLUB

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.