Mindig arról fantáziáltál, hogy egyszer te leszel az a szerencsés, aki elviszi a lottóötöst? Álmaidban már százszor elképzelted, mi mindenre költenéd azt a temérdek pénzt? Nos, szívből szurkolunk, hogy összejöjjön egyszer a nagy álom, ám el is kell kicsit keserítenünk. Az ötös lottó valaha volt legnagyobb nyereménye is kevés lenne az alábbi otthonok megvásárlásához. Jöjjenek a világ legdrágább lakóházai.

Fairfield Pond, The Hamptons, Egyesült Államok

Érték: 248 millió dollár

Tulajdonos: Ira Rennert amerikai üzletember

A The Hamptoms nevezetű üdülőövezet a New York mellett levő, 190 km hosszú Long Island csücskében található, és az elmúlt évtizedekben a sztárok és az amerikai elit kedvenc pihenőhelyévé nőtte ki magát. Nem meglepő, hogy itt található a világ ötödik legdrágább ingatlana. Ezen a hatalmas, 26 hektáros birtokon a privát bowling-, squash-, tenisz- és kosárlabdapályán kívül egy 29 hálószobás grandiózus épület is található.

Forrás: Youtube

A Fehér Ház, Washington D. C., Egyesült Államok

Érték: 320 millió dollár

Tulajdonos: National Park Service

A Fehér Ház kongresszusi határozatra épült 1790-ben, és az Amerikai Egyesült Államok mindenkori elnökének hivatalos lakóhelye és munkahelye Washingtonban. Az 5100 négyzetméteres komplexumban összesen 132 szoba és 35 fürdőszoba található, ebből privát használatra 16 szoba áll rendelkezésre, és 80 fős személyzet lesi a lakók kívánságait.

Forrás: Dreamstime

Villa Leopolda, Cote D'Azure, Franciaország

Érték: 736 millió dollár

Tulajdonos: Lily Safra,  William Safra libanoni bankár özvegye

A 8 hektáron elterülő birtokon a 11 hálószobás és 14 fürdőszobás lakóépület mellé két vendégház, egy gyönyörű park és több úszómedence is tartozik. 

Forrás: AFP

Antilia, Mumbai, India

Érték: 1 milliárd dollár

Tulajdonos: Mukesh Ambani, India leggazdagabb embere

A toplista második helyén egy indiai lakóépület, az Antilia áll. A 27 emeletes felhőkarcoló-villa jakuzzival, wellnessrészleggel, sőt még egy bálteremmel is fel van szerelve. Emellett egy hatszintes parkoló és négyszintes kert is tartozik hozzá. Ráadásul a legősibb építészeti elméletre, a Vastu Shastrára alapozva építették meg, hogy pozitív energiát sugározzon a lakóira. A grandiózus ingatlan építésére az indiai milliárdos, Mukesh Ambani a teljes vagyonának csaknem 5 százalékát költötte.

Forrás: Northfoto

Buckingham-palota, London, Nagy-Britannia  

Érték: 1,56 milliárd dollár

Tulajdonos: A brit uralkodó: jelenleg II. Erzsébet királynő

A Buckingham-palotát nem lehet csak úgy letaszítani a trónról, még mindig a brit királyi család rezidenciája a világ legdrágább otthona. A Buckingham-palotában összesen 775 szoba található, köztük 19 hivatali szoba, 52 hálószoba, 188 személyzeti szoba, 92 dolgozószoba és 78 fürdőszoba. Arra mondjuk kíváncsiak lennénk, mennyire van kihasználva ez a rengeteg helyiség.

Forrás: Dreamstime