Ennyi pénz a világon nincs - Íme, 2016 legdrágább otthonai

Forrás: Dreamstime -
ház luxus ingatlan otthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindig arról fantáziáltál, hogy egyszer te leszel az a szerencsés, aki elviszi a lottóötöst? Álmaidban már százszor elképzelted, mi mindenre költenéd azt a temérdek pénzt? Nos, szívből szurkolunk, hogy összejöjjön egyszer a nagy álom, ám el is kell kicsit keserítenünk. Az ötös lottó valaha volt legnagyobb nyereménye is kevés lenne az alábbi otthonok megvásárlásához. Jöjjenek a világ legdrágább lakóházai.

Fairfield Pond, The Hamptons, Egyesült Államok

Érték: 248 millió dollár

Tulajdonos: Ira Rennert amerikai üzletember

A The Hamptoms nevezetű üdülőövezet a New York mellett levő, 190 km hosszú Long Island csücskében található, és az elmúlt évtizedekben a sztárok és az amerikai elit kedvenc pihenőhelyévé nőtte ki magát. Nem meglepő, hogy itt található a világ ötödik legdrágább ingatlana. Ezen a hatalmas, 26 hektáros birtokon a privát bowling-, squash-, tenisz- és kosárlabdapályán kívül egy 29 hálószobás grandiózus épület is található.

Forrás: Youtube

A Fehér Ház, Washington D. C., Egyesült Államok

Érték: 320 millió dollár

Tulajdonos: National Park Service

A Fehér Ház kongresszusi határozatra épült 1790-ben, és az Amerikai Egyesült Államok mindenkori elnökének hivatalos lakóhelye és munkahelye Washingtonban. Az 5100 négyzetméteres komplexumban összesen 132 szoba és 35 fürdőszoba található, ebből privát használatra 16 szoba áll rendelkezésre, és 80 fős személyzet lesi a lakók kívánságait.

Forrás: Dreamstime

Villa Leopolda, Cote D'Azure, Franciaország

Érték: 736 millió dollár

Tulajdonos: Lily Safra, William Safra libanoni bankár özvegye

A 8 hektáron elterülő birtokon a 11 hálószobás és 14 fürdőszobás lakóépület mellé két vendégház, egy gyönyörű park és több úszómedence is tartozik.

Forrás: AFP

Antilia, Mumbai, India

Érték: 1 milliárd dollár

Tulajdonos: Mukesh Ambani, India leggazdagabb embere

A toplista második helyén egy indiai lakóépület, az Antilia áll. A 27 emeletes felhőkarcoló-villa jakuzzival, wellnessrészleggel, sőt még egy bálteremmel is fel van szerelve. Emellett egy hatszintes parkoló és négyszintes kert is tartozik hozzá. Ráadásul a legősibb építészeti elméletre, a Vastu Shastrára alapozva építették meg, hogy pozitív energiát sugározzon a lakóira. A grandiózus ingatlan építésére az indiai milliárdos, Mukesh Ambani a teljes vagyonának csaknem 5 százalékát költötte.

Forrás: Northfoto

Buckingham-palota, London, Nagy-Britannia

Érték: 1,56 milliárd dollár

Tulajdonos: A brit uralkodó: jelenleg II. Erzsébet királynő

A Buckingham-palotát nem lehet csak úgy letaszítani a trónról, még mindig a brit királyi család rezidenciája a világ legdrágább otthona. A Buckingham-palotában összesen 775 szoba található, köztük 19 hivatali szoba, 52 hálószoba, 188 személyzeti szoba, 92 dolgozószoba és 78 fürdőszoba. Arra mondjuk kíváncsiak lennénk, mennyire van kihasználva ez a rengeteg helyiség.

Forrás: Dreamstime
Ne légy saját magad ellensége - Bakik, amiket takarítás közben elkövetszhttp://www.life.hu/otthon/20160719-amikor-a-sajat-dolgodat-nehezited-igy-ronthatod-el-a-nagytakaritast.htmlA legtöbb ember nem szeret takarítani. Hogy miért nem? Mert hosszadalmas, fáradságos, és mert annyi minden sokkal élvezetesebb dologgal is eltölthetnénk a ház kisuvickolására szánt idő. A takarítással töltött hosszú órák pedig akár még hosszabb is lehetnek, ha nem vagy elég tudatos, és elkövetsz néhány alapvető hibát. Otthon--Elhagyatott helyek, szellemvárosok a filmvásznonhttp://www.life.hu/otthon/20160719-hires-filmek-elhagyatott-forgatasi-helyszinei.htmlAz elhagyott szellemvárosokért nem csak a turisták, a filmrendezők is odavannak. Jó néhány kísérteties hely köszönt már vissza a fimvászonról, a következőkben ezekből válogattunk. OtthonAFPTények, amiket soha nem akarnál tudni a hálószobádrólhttp://www.life.hu/otthon/20160718-10-undorito-teny-a-haloszobarol.htmlMi lenne, ha azt mondanánk, a helyiségben, ahol nagyjából az életed harmadát töltöd, cifrábbnál cifrább mikroorganizmusok töltik békés boldogságban mindennapjaikat? Íme, a csúf igazság a hálószobádról, annak nem kívánatos lakóiról, és arról, hogyan tudsz tőlük – vagy legalább néhányuktól – megszabadulni. Otthon--Őrizd meg a legszebb pillanatokat, készíts bohém fényképtartót!http://www.life.hu/otthon/20160718-molnar-gina-ginappi-a-muhely-bohem-fenykeoptarto.htmlŐrízd meg életed legszebb pillanatait egy egyedi és bohém fényképtartó segítségével. Molnár Gina, a Ginappi, a műhely vloggere az alábbi videóban megmutatja, hogyan állj neki. Otthon--Pillants be a szupergazdagok életébe - Káprázatos képekhttp://www.life.hu/otthon/20160715-milliomosok-luxus-otthonai-az-intsagramon.htmlA CNBC amerikai gazdasági hírcsatornán futó „Secret Lives of the Super Rich”, azaz magyarul Millimosok titkos élete című sorozatban a nézők bepillantást nyerhetnek burzsuj honfitársaik nem mindennapi életébe - no meg luxusvityillóiba. Az alábbiakban a szupergazdagok káprázatos otthonaiból mutatunk be néhányat. Otthon--Így készíthetsz romantikus nyári ajtódíszt http://www.life.hu/otthon/20160711-molnar-gina-a-ginappi-a-muhely-vloggere-nyari-ajtodiszt-keszit.htmlEddig azt gondoltad, hogy az ajtódíszeknek csak karácsonykor vagy esetleg húsvétkor van szezonjuk? Nagyon tévedsz! Molnár Gina, a Ginappi, a műhely vloggere most megmutatja, milyen kreatív nyári kopogtatót készíthetsz gyorsan és könnyedén. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.