Soha nem lehet megunni! A 6 legjobb módja a cukkini elkészítésének

cukkini Nyár egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyár egyik slágerzöldsége a cukkini, ami lényegében megunhatatlan, hiszen számtalan elkészítési módja van. Talán nem is gondoltad volna, hogy ennyiféleképpen felhasználhatod ezt a csodás zöldséget. Lássuk!

Vedd lazán

A legtöbben, akik el akarnak kezdeni egészségesen étkezni, ott rontják el, hogy túlbonyolítják az ételeket. Persze hétvégén egyszer-egyszer belefér, de a hétköznapokban érdemes a könnyű receptekkel kezdeni. Vágd fel a cukkinit, sózd be, majd egyszerűen grillezd meg friss fűszerekkel. Kész is a tökéletes köret!

Grillezett cukkini Forrás: Dreamstime

Edd nyersen

A zöldségeket teljesen alaptalanul akarjuk mindig egyből megfőzni. Érdemes kiélvezni őket nyersen is. Vágd fel, akár egy uborkát, és készíts hozzá mártogatóst. Vagy szeleteld fel, fűszerezd, facsarj rá citromot, locsold meg extraszűz olívaolajjal, és reszelj rá parmezánt. Pár perc alatt kész is van a tökéletes saláta.

Cukkinisaláta Forrás: Dreamstime

Savanyítsd

Nálunk nem igazán szokás, pedig a cukkiniból is lehet savanyúságot készíteni. Vágd félbe a cukkiniket, majd vágd őket négy felé, és pár órára tedd sós vízbe. Amíg áztatod, melegíts meg 2 csésze ecetet, egy csésze vizet, negyed csésze cukrot, 2 evőkanál sót. Amikor langyosra hűlt, tedd hozzá a cukkiniszeleteket, friss kaprot, fokhagymát és mustármagot, majd lefedve tedd be egy hétre a hűtőbe.

Savanyú cukkini Forrás: Dreamstime

Csinálj belőle tésztát

Reszeld le úgy, hogy vékony, hosszú kis szeleteket kapj, akár egy spagettitészta. Főzd pár percig, majd rátehetsz bármit, amivel a tésztát fogyasztanád: pestót, paradicsomszószt, babot.

Cukkini "tészta" Forrás: Dreamstime

Süss belőle muffint

Szuper muffint lehet készíteni a cukkiniből. Persze nem édeset, de így is kiváló reggeli lesz belőle. Lényeg, hogy jól legyen fűszerezve.

Cukkinis muffin Forrás: Dreamstime

Ha tökéletes reggelire vágysz – Így készül az egészséges muffin

Ha igazán különleges reggelire vágysz, nem kell mást tenned, mint a kedvenc egészséges alapanyagaidat egy nagy tálban alaposan összekeverni, és egy muffinformában kisütni, majd tálalni az ínycsiklandó és egészséges falatokat. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Turmixold

A turmix azoknak kiváló választás, akik nehezen eszik meg a napi zöldségadagjukat. Így egyszerűen csak össze kell turmixolni a kiválasztott zöldségeket, és sokkal könnyeben "lecsúszik", mintha ropogtatni kellene. Ha annyira nem szereted a zöldségek ízét, tegyél hozzá egy kis almát, attól tutira finom lesz.

Almás cukkiniturmix Forrás: Dreamstime

10 ok, amiért soha nem unjuk meg a cukkinit

Ha meg kéne neveznem egyetlen zöldséget, amiből nyáron bármennyit tudok enni, az a cukkini lenne. A létező összes formában isteni, mert az íze semleges, és úgy ízesítem, ahogy csak akarom. Emellett az alakomat sem kell féltenem tőle, mert egyáltalán nem hizlal – íme 10 ok, amiért még ma rá fogsz szokni a nyár slágerzöldségére!
Fájdalom, striák, megereszkedett keblek – Az aktív testmozgás súlyos kárt tehet a mellekben!http://www.life.hu/ez-zsir/20160802-az-aktiv-testmozgas-kart-tehet-a-mellekben-hasznalj-sportmelltartot.htmlRengetegen edzenek napi szinten, ehhez képest a nők mintegy 80 százaléka nem megfelelő sportmelltartót hord. Márpedig ez azért is fontos, mert az aktív testmozgás akár kárt is tehet a mellekben. Ez Zsír!OrigoRubint Réka, Vajna Timi, Sarka Kata – A legdögösebb magyar bikinitestekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160802-bodi-sylvi-sarka-kata-vajna-timi-a-legdogosebb-magyar-bikinitestek.htmlMég javában tombol a nyár, előttünk van még egy egész hónap, így biztosan találkozunk még a közösségi médiában bikinis fotókkal. Szerencsére ezekből eddig sem volt hiány, így most meg is tudjuk mutatni a legdögösebb bikinitesttel megáldott magyar celebeket. Ez Zsír!OrigoAz augusztusi kihívásban új mozgásformával ismerkedünk! Készen állsz?http://www.life.hu/ez-zsir/20160729-az-augusztusi-kihivasban-uj-mozgasformaval-ismerkedunk.htmlA gyümölcsevés hónapja után új kihívás elé nézünk. Az augusztusi próbatétel szerint kipróbálunk és rendszeresen gyakorolunk egy mozgásformát. És hogy miért jó ez? Ez Zsír!--7 étel, ami segít tovább élnihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160726-az-eletmento-zsirok-7-etel-ami-segit-tovabb-elni.htmlAmennyiben az egészséges zsírok is étrendünk részét képezik, jó eséllyel tovább élünk. A Harvard Egyetem friss kutatása szerint ugyanis a telítetlen zsírok segítenek abban, hogy egészségesebbek legyünk. Ez Zsír!--Történelmet írnak! Így látják a világot a legdögösebb plus size modellekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160728-5-plus-size-modell-aki-sokat-tett-az-egeszseges-testkepert.htmlNem kell csontsoványnak lenned ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben – vallják a plus size modellek, akik modellkarrierjük mellett az egészséges önkép és a test szeretetének szóvivői is. Íme, 5 plus size modell, aki sokat tett a nőkért! Ez Zsír!--Amikor csak a csoki, a fagyi és a csipsz segít – Te is érzelmi evő vagy?http://www.life.hu/ez-zsir/20160715-minden-amit-a-stresszevesrol-tudni-kell.htmlA stresszevés az, amikor az érzéseinkre adott reakcióként fogyasztunk élelmiszereket, különösen olyankor, amikor valójában nem is vagyunk éhesek. Az érzelmi evésnek is nevezett jelenség során nem a testünk, hanem az érzelmeink diktálják, mikor és mennyit együnk. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.