Az esküvő legcsodálatosabb része a nászút, ahol a párok kipihenhetik a nagy nap fáradalmait, és végre csak egymással foglalkozhatnak. A legnépszerűbb helyszínek a történelmi városok és az egzotikus szigetek, de mi úgy gondoljuk, a nászútnál jobb alkalom nincs arra, hogy belevágjatok életetek egyik legizgalmasabb kalandjába, és valami igazán különleges élménnyel térjetek haza. Ezúttal igyekeztünk olyan úti célokat összeszedni, amelyek tökéletesen passzolnak a személyiségetekhez!

 Tengerimádóknak: Hiddensee-sziget 

Semmi sem pihentetőbb az esküvői izgalmak után, mint a hullámok morajlását hallgatva elnyúlni a homokban. Sokaknak nem Németország jut eszébe a tengerpart kapcsán, pedig itt is lehetnek legalább olyan romantikusak a mézeshetek, mint egy egzotikus üdülőhelyen. Hiddensee egy mindössze 19 négyzetkilométeres sziget a Balti-tengeren, így tökéletes búvóhely azoknak, akik nyugalomra és romantikára vágynak. 

Hiddensee-sziget: nyugalom és romantikaForrás: Dreamstime

A fehér homokos strandok, a csipkézett sziklák és a gyönyörű fenyvesek látványa egészen magával ragadó, ehhez jön a friss tengeri levegő, ami a városi forróság után üdítően hat a közérzetre. A „édes kis sziget” varázsa az érintetlen természetben rejlik, ami kerékpározásra, lovaglásra és túrázásra csábítja az idelátogatókat. Hiddensee különlegessége megjelenik a gasztronómiában is: a friss tengeri halak és a grillezett húsok fantasztikus ízorgiát nyújtanak, ám a homoktövisből készült finomságokat is érdemes kipróbálni. 

Kultúrarajongóknak: Jordánia 

Jordánia a sokszínűség bölcsője, ahol a nászutasok minden pillanatban megélhetik a varázslatot. Ott vannak az exkluzív fürdők, az ötcsillagos szállodák és a gyönyörű strandok, illetve a hagyományos beduin kempingek, távol a világ zajától. Ebből is látható, hogy az ország régi és új tökéletes kombinációja, hiszen ősi települései megőrizték a múlt nyomait, ugyanakkor viszonylag fiatal fővárosa, Ammán tele van művészeti galériákkal, modern bevásárlóközpontokkal és pazar éttermekkel. Urbanizált világunkban nehéz elhinni, hogy léteznek még olyan csodák, amelyeket csupán az anyatermészet kreálhat. 

Jordánia: Ammán, Wadi Rum, lenyűgöző látványForrás: Dreamstime

Wadi Rum a világ legszebb sivatagi tája, felemelő itt sétálgatni, megállni egy homokbuckán naplementét nézni, ám Petra, a sziklába faragott titokzatos város is lenyűgöző látvány nyújt.  Az élményeket tovább is lehet fokozni: csodálatos érzés a Holt-tenger vizében lebegni, az UNESCO-listán szereplő Dana rezervátum pedig felteszi a koronát a mézeshetekre. 

Forrás: Origo
A Life.hu extra tippje:
Nem csak nászutasoknak! Járd be Jordánia legszebb helyeit, nézd meg a szent helyeket és nagyvárosokat. Elmehetsz a Karmel-hegyre, Kánába, a Tábor-hegyre, mely Krisztus színeváltozásának helyszíne volt. Nézd meg a Galileai-tó szent helyeit, a Nyolc Boldogság hegyét és látogass el  a Jordán-völgybe is. Csodálatos utad lehet már 339.000 Ft/ fő / 8 éjtől.


Állatbarátoknak: Costa Rica 

Ha ti is azon turisták közé tartoztok, akik rajonganak a különleges állatokért, és szeretnétek megfigyelni őket a természetes élőhelyükön, Costa Ricát mindketten imádni fogjátok! A közép- amerikai ország a maga káprázatos tájával, a vulkánokkal, a vadrezervátumokkal és a trópusi strandokkal olyan pillanatokat nyújt, ami még jobban összeköt titeket. Itt az élővilág minden formában, színben megmutatkozik, és a buja esőerdők mélyén rengeteg egyedülálló faj figyelhető meg. 

Costa Rica: élővilág minden formábanForrás: Dreamstime

Costa Rica méretét tekintve viszonylag kicsi, így könnyen megtehetitek, hogy kora reggel mondjuk teknőslesre indultok a közeli strandra, aztán néhány óra múlva már a dzsungelben túráztok.  A Corcovado Nemzeti Park új izgalmakat ígér, ahol találkozhattok a közép-amerikai tapír és a hárpia néhány példányával, és lenyűgöző szépsége miatt a Manuel Antonio Park a bakancslista kihagyhatatlan állomása. 

Az ízek szerelmeseinek: Bologna 

A nászutak nem egy kaptafára készülnek, hiszen ami az egyik pár számára izgalmas, az nem biztos, hogy mások érdeklődését is felcsigázza. A megfelelő célpontot kiválasztása nem könnyű feladat, de ha mindketten imádtok étterembe járni, és szeretitek a finom ételeket, Bologna az igazán nektek való úti cél! 

Bologna: az igazi gasztrokalandozás helyszíneForrás: Dreamstime

És hogy hol kezdjétek a gasztrokalandozást? A La Baita Formaggi a legismertebb sajtüzlet a városban, ahol beszerezhetitek a reggelire valót, az Anna Maria névre hallgató boltban kapható a legisteniebb tortellini a brodo, a Ristorante Biagi pedig az ínyenc vacsorák színtere. A piacjárás az egyik legjobb módja annak, hogy megismerjétek az adott település igazi arcát. A Mercato delle Erbe tele van éttermekkel, pékségekkel, borszaküzletekkel, igazán hangulatos hely, a Mercato di Mezzo pedig Bologna legjobb ételkiválóságait sorakoztatja fel, már ezért is megéri ellátogatni ide.