Bár a riói olimpiától már elbúcsúztunk, Brazília továbbra is megannyi izgalmas látnivalót tartogat a turisták számára - lakberendezési szempontból is! Kevesen tudják, de jó néhány világhírű építészeti és dizájnstúdiónak is Brazília ad otthont, ha tehát egy kis lakberendezési inspirációra vágysz, ne habozz, less el néhány ötletet a szamba és a karneválok hazájából.

Copacabana

Rio de Janeiro legendás tengerparti strandját mindenki megismeri a hullámmintás mozaikkövekből kirakott ikonikus sétányáról. Az összkép zseniális, lehet, a fürdőszobádban is ki kellene próbálni, nem gondolod?

CopacabanaForrás: Dreamstime

Prototype

A Prototype nevű, São Paulo-i dizájnerstúdió igazán egyedi bútordarabokat állít elő, ha arra jársz és megengedheted magadnak, mindenképpen érdemes szétnézned náluk.

Prototype bútorokForrás: prototypesp.com.br

Oscar Niemeyer

Oscar Niemeyer építész a 20. századi építőművészet legismertebb alkotója volt, a nevét viselő építészstúdió portékái pedig egytől egyig magukon viselik a mester stílusát. Bár lehet, hogy nem lenne túl praktikus, de valószínűleg igen jól mutatna egy kétszintes épületben a lépcsőket helyettesítő Niemeyer-féle spirális rámpa, nem gondolod?

Niemeyer-féle spirális rámpaForrás: Plínio Dondon

Pelourinho negyed

Fel szeretnéd frissíteni egy kicsit az otthonod színeit? Inspirálódj a Salvadorban található Pelourinho negyed cukorkaszínű koloniális épületeiből!

Pelourinho negyedForrás: Dreamstime

Barauna

A Barauna is egy São Paulo-i dizájner cég, akikhez mindenképpen érdemes ellátogatni, ha a városban jársz. A Barauna Lounge Chair-je igazi különleges, szoborszerű dísze lehet a lakásunknak, illetve a teraszon is nagyon jól mutat.

Barauna Lounge ChairForrás: barauna.com.br