Ki gondolná, hogy a világ szó szerint legszínesebb egyénisége immáron 95 éves. A bizsumániás Iris Apfel, aki mindig a saját feje után megy, elképesztő életpályát tudhat maga mögött, és reméljük még sok-sok évig okoz nekünk meglepetéseket.

A Fehér Házból a divat világába  

Habár a felső tízezer fülében régóta ismerősen csengett Iris Apfel neve, világhírűvé a social media térhódításával vált, illetve 90 éves korában kérték fel egy kozmetikai márka arcává, ami miatt már tényleg mindenki felfigyelt rá. A New York-i Metropolitan múzeum már 2005-ben nagyszabású kiállítást szervezett, amellyel élete, munkássága, egyedisége előtt tisztelegtek. Itt bemutatták többek között Iris kedvenc ékszereit is, amelyek olyannyira jellemzőek rá.

Forrás: Instagram/iris.apfel

Saját bevallása szerint édesanyja mondta neki mindig: elég, ha egy nőnek csak egy ruhája van, ha azt úgy tudja kombinálni az ékszereivel, hogy 27-nek tűnjön. Ezt a tanácsot kiválóan elsajátította, sőt mesterfokra emelte a 95 éves díva, akinek a karrierje egyébként nem a divatiparban indult. Az egyetem elvégzése után belsőépítészként és lakberendezőként kezdett dolgozni. Persze hamar felfigyeltek egyedi stílusára, így a New York-i elit legkedveltebb lakberendezőjévé és stylistjává vált. Hogy mennyire tisztelték és szerették őt, azt jól mutatja, hogy ő lett a Fehér Ház lakberendezője: Truman, Eisenhower, Nixon, Kennedy, Johnson, Carter, Reagan és Clinton is az Iris által megálmodott szobákban éltek. A designkultusz kiemelkedő személyisége ő, aki még mindig aktívan részt vesz a legnagyobb divateseményeken. 

Forrás: Instagram/iris.apfel

Az öt kedvenc idézetünk

  1. "A több több, a kevesebb unalom."
  2. "Lehetsz bármennyire is jól felöltözve, ha nem érzed jól magad a bőrödben, soha nem fogsz jól kinézni."
  3. "Manapság ha a Fifth Avenue-n sétálok, néha komolyan hányingerem támad. Nekem úgy tűnik, hogy minél kövérebb és rondább valaki, annál kevesebb ruhát vesz fel. Azok a sortok, flip-flopok, túl szoros farmerek... Én mindig is mondtam, hogy az ilyen ruhákért börtön járna. Különösen az L-es méretű sztreccsfarmerekre igaz."
  4. "Gyújtsd meg a gyertyákat, használd a szebb ágyneműt, vedd fel a drága fehérneműd; ne tartogasd különleges alkalmakra, a ma különleges."
  5. "Végül csak az számít, hogy szerettél."
Mi a titkuk? Ők a legstílusosabb nők 75 és 100 között
Bizony, 75 és 100 között is van élet, ráadásul nem is akármilyen. Ha a jó egészség megadatik, ebben a korban is lehet szárnyalni, kibontakozni, stílusosnak lenni, és ünnepelni az életet. Íme 6 nő, akik éppen így tesznek!