A tehetséges Illés Adrián élete nem volt egyszerű, édesapja nélkül kellett felnőnie. Még csak másfél éves volt, amikor kommandósok rontottak otthonukba, és kitoloncolták apját Ausztriából.

Beköltözhetett a Star Academy-be Illés Adrián, akinek így minden esélye megvan arra, hogy valóra váltsa álmát, és híres énekes válhasson belőle. Ma már édesapja is támogatja őt döntésében, de nem volt ez mindig így. Volt idő, amikor egymástól elszakítva kellett élniük.

Forrás: TV2

Illés Adrián édesapját ugyanis kitoloncolták Ausztriából, ahol akkor éltek, amikor még a TV2 tehetségkutatójának versenyzője csak másfél éves volt. "A szüleim Salzburgban találkoztak, de nem sokkal azután, hogy megszülettem, kiderültek apám kis stiklijei, kitoloncolták az országból és az egész unióból. Kommandósok jöttek érte, mindössze egy órája volt elköszönni a családjától. Anyám érthetően kiborult, hogy elszakították a nagy szerelmétől. Apám később mesélte, hogy egy szál pizsamában tették ki a koszovói határon: menjen, amerre lát" - számolt be Adrián a Blikknek a részletekről. Hozzátette, édesanyjával Magyarországra költöztek, hátha itt egyesülhet a család, de kitört a délszláv háború, és az édesapját behívták katonának. Volt, hogy hónapokig nem hallottak felőle, azon aggódtak vajon él-e még. Később kiderült, taposóaknára lépett, és a lába ugyan megmaradt, de csúnyán megsérült. A versenyző csak fiatal felnőttként kapta vissza édesapját. "Egyszer két hetet, idén nyáron pedig egy hetet töltöttünk együtt, de meg kell mondjam,

a kezdeti bizonytalanság után gyorsan egymásra találtunk. Nagyon hasonlítunk, és rögtön kialakult egy igazi, mély apa-fiú kapcsolat. Kérdezgettem a háborúról is, hogy kellett-e embert ölnie. Azt válaszolta, nem volt más választása" - mesélte Adrián.