Tudjuk jól, hogy egy filmben mindenki a főszereplők mozdulatait lesi, pedig néha bizony megérné kicsit a környezetre, a díszletre is figyelni. Megesik ugyanis, hogy a legkarakteresebb szerep nem egy színésznek, hanem egy díszletnek, azaz egy épületnek jut.

Ház a tónál

Ha egy filmet a benne szereplő otthonról neveznek el, akkor sejteni lehet, hogy maga az épület is emlékezetes lesz. És így is lett. A filmben szereplő ház szinte teljes egészében üvegből készült, a látványa pedig igazán sokat ad hozzá a film hangulatához.

Ház a tónálForrás: Warner Bros

Minden végzet nehéz

Hampton tengerparti házai már önmagukban is a visszafogott luxus szimbólumai, a filmben szereplő otthont pedig csak még romantikusabbá teszi az, hogy a forgatókönyv szerint Diane Keaton és Jack Nicholson itt talál egymásra.

Minden végzet nehéz - Luxus HamptononForrás: Columbia Pictures
Minden végzet nehéz - Diane Keaton és Jack NicholsonForrás: Northfoto

Éjjel a parton

Diane Lane mint megcsalt feleség az egyik barátja csendes, óceánparti szállójába utazik hétvégére, hogy nyugalmat leljen, és átgondolhassa problémáit. A szállóban szállt meg a Richard Gere által megformált sebész is, a két nyugtalan lélek pedig ezen a különleges helyszínen végül egymásba szeret.

Éjjel a parton - Diane Lane és Richard GereForrás: Warner Bros

Meglógtam a Ferrarival

A 80-as évek kultikus vígjátékának tűzpiros Ferrariája biztos mindenki emlékszik. Na, de mi van azzal a szupermodern, üvegfalakból álló házzal, amelyben a Ferrari állt? Ugye hogy az is felejthetetlen?

Meglógtam a FerrarivalForrás: Paramount Pictures

Napsütötte Toscana

A film főszereplője, a házassági problémákkal küzdő Frances Olaszországba utazik, ahol egy elhanyagolt, ódon villában kap szállást. A nőt szinte pillanatok alatt elvarázsolja a környezet szépsége, és hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének, és megvásárolja a villát. A házat látva pedig úgy gondoljuk, mi sem cselekedtünk volna másképp.

Napsütötte ToscanaForrás: Buena Vista Pictures