Sztárcsemeték, akikről nem gondoltad volna, hogy az LMBTQI közösséghez tartoznak

Forrás: AFP/Northfoto -
Guy Ritchie LMBTQ meleg R. Kelly szülő Chris Hemsworth nemi identitás Cybill Shepherd család Jaden Smith Rocco Ritchie Will Smith Madonna homoszexualitás leszbikus biszexualitás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nemiséggel és szexualitással összefüggő társadalmi normák változásával és azzal, hogy egyre többféle identitás válik elfogadottá, a hírességek is élnek a lehetőséggel, és egyre többen coming outolnak. És miközben ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy a kiforrott, sziklaszilárd személyiséggel bíró hírességek tárulkoznak ki leginkább, szépen lassan megjelentek a porondon a sztárcsemeték is, akik egyre fiatalabb korban próbálják meghatározni, hogy kik is ők valójában. Körbejártuk hát kicsit a témát, és bemutatunk öt olyan celebgyereket, akikről te sem tudtad, hogy LMBTQI irányultságúak.

Molly-Ariel Shepherd Oppenheim

A simlis és a szende egykori sztárja, Cybill Shepherd egy igazán modern anyuka. Mikor lánya, Clementine bevallotta, hogy biszexuális, Cybill 100 százalékosan kiállt mellette. Nem sokkal később pedig a színésznő másik lánya, Molly-Ariel Shepherd Oppenheim is coming outolt, elmondta édesanyjának, hogy a saját neméhez vonzódik, akinek ezt hallva természetes volt, hogy támogatja lányát a döntésében. A Shepherd család gyakorlatilag egy mini LMBTQ közösséget alkot Hollywoodban.

Cybill Shepherd színésznő lányaival, Clementine Forddal és Ariel Oppenheimmel Forrás: AFP

LMBTQI

Az LMBTQI betűszó a nemzetközi szóhasználatban elterjedt LGBTQI magyar fordítása. A rövidítés feloldása: Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek, Queerek és Interszexuálisok. Az elnevezés ezen szexuális kisebbségek összefoglaló megjelölésére használatos.

Jay Kelly

R. Kelly lánya 2014 óta él férfiként, amihez az is hozzátartozik, hogy eredeti nevét, a Jaya Kellyt Jayre változtatta, döntését pedig az év júniusában jelentette be a közösségi oldalán keresztül. Jay akkor mindössze 13 éves volt, apja, R. Kelly pedig nem igazány villanyozódott fel a hírtől, anyja viszont kiállt a gyermeke mellett, és az énekest is próbálta megbarátkoztatni a gondolattal. Jay egyébként nem félt az apja reakciójától, de reménykedett benne, hogy idővel majd megenyhül azért.

Forrás: Wikipedia, Instagram/Jay Kelly

Jaden Smith

Will Smith és Jada Pinkett Smith fia, Jaden Smith, a Paulo Coelhót megidéző életbölcsességeivel, oltári butaságaival és a szcientológiával való szimpatizálásával már eddig is gyakran sokkolta rajongóit, furcsa megnyilvánulásait pedig csak tetézi, hogy bizarabbnál bizarabb ruhákat szokott magára húzni a különböző fotózásokon vagy celebeseményeken. Jaden gyakran hangoztatja, hogy neki nincs meghatározott nemi identitása, egyszerre fiú és lány is, nem meglepő hát, hogy ő volt a Louis Vuitton 2016-os tavaszi/nyári női kollekciójának egyik arca. Volt már homoszexuális kapcsolata egy Lil B nevű rapperrel, most viszont, ha minden igaz, egy lánnyal van éppen együtt.

Forrás: AFP

India Hemsworth

Bár Chris Hemsworth lánya, India még csak négyéves, ennek ellenére bizony már egy meglepő elhatározással sokkolta szüleit. Idén áprilisban bejelentette apukájának, hogy ő nem szeretne női melleket, helyette azt szeretné, ha neki is kukija lenne, mint a fiúknak. És hogy mit szólt ehhez a meglepő kijelentéshez az édeapja? A színész azt mondta a lányának, hogy azzá válhat, amivé csak szeretne. Hemsworth reakcióját sokan bírálták, mondván, hogy felelőtlen kijelentésével csak összezavarja a gyereket, de voltak, akik kiálltak a színész mellett, és pozitívan fogadták, hogy nem kényszeríti lányát, hogy akarata és vágyai ellenére megfeleljen a társadalmi normáknak. Egyébként is India még csak egy kislány, akinek fogalma sincs a szexualitásról, úgyhogy bőven ráér még eldönteni, mi lesz belőle, ha felnő.

Forrás: AFP/Northfoto

Rocco Ritchie

Az elmúlt években kaptak szárnyra olyan pletykák, hogy Madonna és Guy Ritchie közös fila, Rocco, a saját neméhez vonzódik. A szóbeszédet pedig csak megerősítette, mikor Rocco különös képeket posztolt magáról Instagramra. Volt, amin egy női melltartót viselt, de tett már ki egy olyan mémet is, amin az állt: "Nő vagyok és büszke vagyok rá", sőt volt egy kép is, amelyen egy divatos női ruhában pózolt, és amely alá odaírta, hogy anyja, Madonna készítette róla a fotót. Az tény, hogy nem lehet könnyű Madonna gyerekének lenni, de meleg, vagy sem, az anyjának semmiképpen nem szabad az identitásába beleszólnia.

Forrás: AFP/Northfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.