A nemiséggel és szexualitással összefüggő társadalmi normák változásával és azzal, hogy egyre többféle identitás válik elfogadottá, a hírességek is élnek a lehetőséggel, és egyre többen coming outolnak. És miközben ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy a kiforrott, sziklaszilárd személyiséggel bíró hírességek tárulkoznak ki leginkább, szépen lassan megjelentek a porondon a sztárcsemeték is, akik egyre fiatalabb korban próbálják meghatározni, hogy kik is ők valójában. Körbejártuk hát kicsit a témát, és bemutatunk öt olyan celebgyereket, akikről te sem tudtad, hogy LMBTQI irányultságúak.

Molly-Ariel Shepherd Oppenheim

A simlis és a szende egykori sztárja, Cybill Shepherd egy igazán modern anyuka. Mikor lánya, Clementine bevallotta, hogy biszexuális, Cybill 100 százalékosan kiállt mellette. Nem sokkal később pedig a színésznő másik lánya, Molly-Ariel Shepherd Oppenheim is coming outolt, elmondta édesanyjának, hogy a saját neméhez vonzódik, akinek ezt hallva természetes volt, hogy támogatja lányát a döntésében. A Shepherd család gyakorlatilag egy mini LMBTQ közösséget alkot Hollywoodban.

Cybill Shepherd színésznő lányaival, Clementine Forddal és Ariel OppenheimmelForrás: AFP
LMBTQI
Az LMBTQI  betűszó a nemzetközi szóhasználatban elterjedt LGBTQI magyar fordítása. A rövidítés feloldása: Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek, Queerek és Interszexuálisok. Az elnevezés ezen szexuális kisebbségek összefoglaló megjelölésére használatos.

Jay Kelly

R. Kelly lánya 2014 óta él férfiként, amihez az is hozzátartozik, hogy eredeti nevét, a Jaya Kellyt Jayre változtatta, döntését pedig az év júniusában jelentette be a közösségi oldalán keresztül. Jay akkor mindössze 13 éves volt, apja, R. Kelly pedig nem igazány villanyozódott fel a hírtől, anyja viszont kiállt a gyermeke mellett, és az énekest is próbálta megbarátkoztatni a gondolattal. Jay egyébként nem félt az apja reakciójától, de reménykedett benne, hogy idővel majd megenyhül azért.

Forrás: Wikipedia, Instagram/Jay Kelly

Jaden Smith

Will Smith és Jada Pinkett Smith fia, Jaden Smith, a Paulo Coelhót megidéző életbölcsességeivel, oltári butaságaival és a szcientológiával való szimpatizálásával már eddig is gyakran sokkolta rajongóit, furcsa megnyilvánulásait pedig csak tetézi, hogy bizarabbnál bizarabb ruhákat szokott magára húzni a különböző fotózásokon vagy celebeseményeken. Jaden gyakran hangoztatja, hogy neki nincs meghatározott nemi identitása, egyszerre fiú és lány is, nem meglepő hát, hogy ő volt a Louis Vuitton 2016-os tavaszi/nyári női kollekciójának egyik arca. Volt már homoszexuális kapcsolata egy Lil B nevű rapperrel, most viszont, ha minden igaz, egy lánnyal van éppen együtt.

Forrás: AFP

India Hemsworth

Bár Chris Hemsworth lánya, India még csak négyéves, ennek ellenére bizony már egy meglepő elhatározással sokkolta szüleit. Idén áprilisban bejelentette apukájának, hogy ő nem szeretne női melleket, helyette azt szeretné, ha neki is kukija lenne, mint a fiúknak. És hogy mit szólt ehhez a meglepő kijelentéshez az édeapja? A színész azt mondta a lányának, hogy azzá válhat, amivé csak szeretne. Hemsworth reakcióját sokan bírálták, mondván, hogy felelőtlen kijelentésével csak összezavarja a gyereket, de voltak, akik kiálltak a színész mellett, és pozitívan fogadták, hogy nem kényszeríti lányát, hogy akarata és vágyai ellenére megfeleljen a társadalmi normáknak. Egyébként is India még csak egy kislány, akinek fogalma sincs a szexualitásról, úgyhogy bőven ráér még eldönteni, mi lesz belőle, ha felnő. 

Forrás: AFP/Northfoto

Rocco Ritchie

Az elmúlt években kaptak szárnyra olyan pletykák, hogy Madonna és Guy Ritchie közös fila, Rocco, a saját neméhez vonzódik. A szóbeszédet pedig csak megerősítette, mikor Rocco különös képeket posztolt magáról Instagramra. Volt, amin egy női melltartót viselt, de tett már ki egy olyan mémet is, amin az állt: "Nő vagyok és büszke vagyok rá", sőt volt egy kép is, amelyen egy divatos női ruhában pózolt, és amely alá odaírta, hogy anyja, Madonna készítette róla a fotót. Az tény, hogy nem lehet könnyű Madonna gyerekének lenni, de meleg, vagy sem, az anyjának semmiképpen nem szabad az identitásába beleszólnia.

Forrás: AFP/Northfoto