Egy rossz lépés, és máris a világsajtóban találhatja magát a kifutón négykézláb ügyeskedő modell, aki egy túlságosan merészre tervezett magas sarkú miatt esett hatalmasat. A legújabb botladozó Bella Hadid lett, aki Michael Kors New York-i show-ján bukott hatalmast. Talán ez is olyan emlékezetes marad, mint Agyness Deyn vagy Naomi Campbell bukása? Idézzük fel a leghíresebb modelleséseket!

1. Naomi Campbell 

1993-ban egy 23 centiméter magas cipőben zúgott nagyot a kor egyik legnagyobb topmodellje, Naomi Campbell. Vivienne Westwood Anglomania elnevezésű kollekciójának cipői nem csoda, hogy így elbántak a modellel. Végül is 23 centi, az 23 centi! 

2. Kamila Wawrzyniak 

Persze nem ez volt az egyetlen Vivienne Westwood-show, ahol hatalmas esést csodálhattunk meg. Kamila W. 2006-ban bukott hatalmasat. Kétszer! Vajon a bokái mennyire sínylették meg ezt a kis balesetet? 

3. Sessica Stahm 

Szegény kanadai modell egy igazi pofára esést mutatott be 2006-ban, a Chloé show-ján. Ő maga is alig hitte el, hogy ekkorát esett. Természetesen az ő karrierjét sem tépázta meg ez a kis zuhanás, hiszen a Vogue magazin címlapjáig is eljutott. 

4. Agyness Deyn 

Ő is azok közé tartozik, akik bizony dupláztak. A triplát ő már meg sem kockáztatta, inkább lekapta a lábáról a durván magas sarokkal megálmodott cipőcsodát. 

5. Carmen Electra 

A modell és színésznő 2007-ben dobott egy hátast. Pedig elegánsan vonult, és még egy csókot is dobott a végére. Sajnos azonban ezúttal is csúszott a kifutó, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az őt követő modell is szépen elzúgott. 

6. Nina Porter 

Nina Porter még megpróbált lábra állni a Burberry kifutóján, de végül felemás lábakkal lépdelt le róla. 

7. Lindsey Wixson 

A Fashion For Relief show-ján ezúttal nem Naomi Campbell esett nagyot, hanem Lindsey Wixson, ráadásul nem is ő volt az egyetlen, de mégis övé volt a legnagyobb botlás. Először annyira örült, hogy fel tudott állni, hogy rátett még egy lapáttal, így aztán másodszor, sőt harmadszor is sikerült elesnie. 

8. A bokatörő modell 

Aki azt gondolta, hogy Naomi Campbell vagy Kamilla W. mutatványa volt bokatörő, az még nem látta a madridi Maria Laufente-show szegény modelljét. 

9. A Prada 2009-ben 

A Prada 2009-es divatbemutatója sajnos nem a nagyszerű tervezői munkáról lett híres, hanem a szerencsétlen modellekről, akik konkrétan estek-keltek a bemutatón. Ezt már tényleg rossz nézni! 

10. A férfiak is pórul járnak 

Azt gondoltátok, hogy csak a magas sarkú veszélyes? A házipapucsok sem éppen biztonságosak, legalábbis egy szép fényes és feltehetően csúszós kifutón. Íme, az eredmény: