Egy speciális nevelési igényű gyermek mellett az élet soha nem unalmas. A sérült gyereket nevelő szülőknek az évek alatt számtalan kihívással és nehézséggel kell megküzdeniük, cserébe azonban semmi máshoz nem fogható szeretetet és ragaszkodást kapnak "csodabogár" csemetéjüktől. Az alábbiakban olyan hírességeket vettünk sorra, akik családjába speciális nevelést igénylő gyerkőc született.

Katie Price 

A glammodell Katie Price, vagy ahogy még fénykorában hívta magát, Jordan nevét hallva valószínűleg te sem a hölgy szülői képességeire asszociálsz először – sokkal inkább meztelenkedéseire és elbaltázott plasztikai műtéteire. Pedig – és ezt most bármiféle irónia nélkül mondhatjuk – Katie igenis felelősségteljes, gondos édesanya. Price-nak összesen öt gyermeke van, köztük a 14 éves Harvey, akinek születésével a modell élete legnagyobb feladatát kapta. 

Forrás: Northfoto

A fiú halmozottan sérülten született: szepto-optikus diszpláziában (ami vakságot okoz, és a növekedési hormon rendellenes termelődését), Prader–Willi-szindrómában (ami állandó éhségérzetet okoz, így elhízáshoz és cukorbetegséghez vezet), emellett ADHD-ben (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) és autizmusban szenved. 

A betegsége miatt a fiú a bámészkodók állandó céltáblájává vált, de édesanyja a zavaró pillantásokra is talált megoldást. Egy csomó cetlit tart magánál, amelyekből mindig ad egyet annak, aki feltűnően bámulja beteg gyerekét. A cédulákon feltüntette fia betegségeit, és az alábbi megjegyzést fűzte hozzá: „Nézzen utána ezeknek a betegségeknek, és ha szeretne támogatni olyan jótékonysági szervezetet, amelyik a hozzá hasonló gyerekeket segíti, hát tegye meg!” 

Colin Farrell 

A szívtipró színésznek 2004-ban született meg első gyermeke, James, akinél az orvosok még egyéves kora előtt megállapították, hogy egy igen ritka rendellenességben, az Angelman-szindrómában szenved. Ez egy olyan neurológiai betegség, amely az agy fejlődésére hat, mozgási és beszédfejlődési zavarokkal jár együtt. Farrell még néhány évvel ezelőtt egy interjúban elmondta, hogy James nem tud beszélni, és ez rettentően frusztrálja a kisfiút, ő pedig folyamatosan azon van, hogy megértse fia sajátos kommunikációját, majd hozzátette, hogy 

fia egy igazi kincs számára, aki megszépítette az életét.  

Forrás: Northfoto

Toni Braxton 

Braxton 13 éves fia, Diezel hároméves volt, amikor autizmust diagnosztizáltak nála. A szigorú keresztény nevelést kapott énekeső az önéletrajzi könyvében néhány évvel ezelőtt azt írta, úgy hiszi, Isten gyermeke betegségével büntette meg őt azért, amiért egyszer volt egy abortusza. Braxton egyébként egy kampányban is részt vett annak érdekében, hogy felhívják a gyerekek szüleinek figyelmét az autizmus korai felismerésére. Az énekesnő akkor így nyilatkozott: „Szülőként mindig azt érzem, hogy csinálhattam volna valamit másképp. De más autista gyermeket nevelő szülőkkel beszélve rájöttem, hogy az ég világon semmi baj nincs a gyerekemmel, és én semmit nem tudtam volna másképp tenni, el kell fogadni azt a helyzetet, amit kaptunk.”  

Forrás: AFP, Instagram/Toni Braxton

Jenny McCarthy 

Az írónőként, aktivistaként és színésznőként is ismert Jenny McCarthy élete középpontja 14 éves fia, Evan, akiről 2005-ben kiderült, hogy autista. A színésznő azóta minden lehetőséget megragad, hogy felhívja a figyelmet erre a betegségre, a téma szókimondó és elkötelezett aktivistája lett. Egy interjúban így nyilatkozott: „Mindent megpróbálok. A remény az egyetlen, ami miatt érdemes reggel felkelnünk.” 

Forrás: AFP, Instagram/jennymccarthy

Sylvester Stallone 

Stallone 1974-ben házasodott össze első feleségével, Sasha Czackkal, akitől két fia született, Sage és Seargeoh. Az 1979-ben született Seargeoh-nél pár éves korában autizmust diagnosztizáltak. Ekkortól édesanyja feladta a karrierjét (ő volt a Rocky társírója, és sikeres fényképészként is tevékenykedett), és minden idejét beteg gyermekének szentelte. Stallone pedig még a betegség diagnosztizálásakor létrehozott egy alapítványt az autizmusban szenvedők segítésére, és a szavát is sokszor emeli fel a témában. Egy alkalommal így nyilatkozott fia betegségéről: „Figyelj, Isten és a természet őt különbözőnek teremtette. Olyannak kell elfogadnunk Seargeoh-t, amilyen, és meg kell értenünk, hogy az ő élete sokkal visszafogottabb és csendesebb.” 

Forrás: AFP, articlebio.com

John Travolta 

Jonh Travolta és felesége, Kelly Preston első gyermeke, Jett 1992-ben született. A fiú kicsi korától egy rejtélyes betegségben szenvedett, amiről a család mindig nagyon szűkszavúan nyilatkozott. 

Szakértők szerint Jett autista volt, de mivel a szcientológiai egyház nem ismeri el betegségként az autizmust, Travoltáék is tagadták. 

Forrás: AFP, Northfoto

Jett 2009-ben hunyt el tragikus hirtelenséggel, a család ügyvédjének közlése szerint Travoltáék a Bahama-szigeteken vakációztak, amikor bekövetkezett a váratlan halál. A halottkémi vizsgálat később megállapította, Jett halálát roham okozta, valamint az, hogy súlyos és hosszan tartó epilepsziás rohamai már korábban is voltak, amik nagyon megterhelték a szervezetét. 

Fiuk halála után sokan vádolták Travoltáékat azzal, hogy hozzájárultak az eseményekhez, amikor a vallásuk miatt nem voltak hajlandók gyógyszeres kezelést biztosítani a fiúnak.