Minden jel arra mutat, hogy akik szeretnek spórolni, azok általában vékonyabbak is. Azok, akik ugyanis szívesen és sokat költenek, rendszerint igénylik az azonnali kielégülést, ezért aztán a derékbőségük is nagyobb lesz – derül ki a Newcastle University friss kutatásából.

 A teltebb britek a kutatás szerint kevésbé spórolnak, ezért aztán a bankszámlájuk mindenképpen vékonyabb. Az azonnali kielégülést keresik, és kevésbé tervezik meg a jövőjüket. A különbség mindkét nemre igaz, de főként a nők esetében számít hangsúlyosnak.

A szakemberek a felmérés során 15 591 brit egészségügyi adatait vizsgálták, amit aztán a megtakarításokkal, a bevétellel, a családi állapottal vetettek össze. Az adatok között szerepelt a testtömeg-index , a test zsírszázaléka és a derék körmérete is.

Forrás: Dreamstime

„Érdekesség, hogy azok a nők, akik jól bánnak a pénzzel és a bevételükhöz képest arányaiban több megtakarításuk van, átlagosan 3 centivel vékonyabb derékkal rendelkeznek" – fogalmaz Dr. Heather Brown, a Newcastle University munkatársa.

Ugyanakkor az összefüggés nem csak a nők viszonylatában értékelhető, hanem mindkét nem esetében jelentős. „Nem csak az azonnali kielégülés vágya játszik szerepet ebben, de az is, hogy aki türelmetlenebb és mohóbb, az nehezebben szánja rá magát a testmozgásra is, aminek a legtöbbször csak hosszú idő elteltével van meg az eredménye" – teszi hozzá a szakember.